Nova SZDL

74
Foto: Flickr
Foto: Flickr.

Razdrobljenost na kontinuiteti, napačno imenovani »levica«, je tako velika, da gre preveč glasov v nič. Vsem je očitno, da tako ne bodo zmogli premagati novega pat položaja v parlamentu. Njihova politična igra gre v dve smeri: zavlačevanje z volitvami. kamor spadajo napovedi o ustavni presoji o volitvah sredi julija, da bodo imele nove stranke več časa, da se »organizirajo« (beri: »da jim mediji naredijo ustrezno – zastonj – reklamo«), drugi del napora pa hoče skupen nastop neparlamentarnih strank, torej pred in povolilno koalicijo, ki naj bi pridobila tako množico, da bi skupaj z DeSUS-om imeli onih 46 glasov, ki jih potrebujejo, da nadaljujejo s svojo protislovensko politiko. Časnik Delo, ki se samorazglaša za »kritično pričo« dogajanja, po svoji kolumnistki Staričevi govori o tej druščini kot o »Novem DEMOS-u«. Kolumnistka pri tem gladko spregleda, da je kratica DEMOS pomenila: DEMokratična Opozicija Slovenije, skupaj pa ljudstvo, zato na levici ne more biti novega DEMOS-a, ker je oblast, ampak naj rajši govori o Novi SZDL. Se še spomnite tistega stvora, ki smo mu morali reči Socialistična Zveza Delovnega Ljudstva. V njej smo bili vsi, pa če smo hoteli ali nismo hoteli in je delovala kot nekakšen transfer ukazov partijskega sekretarja, v zadnjih letih torej Kučana.

Na kontinuitetni polovici našega političnega življenja se torej trudijo, da bi uredili petelinji boj med Hanom, Šoltesom in Cerarjem. Trije Kučanovi možje. Vsak glas zanje je glas za Kučana. AB, ZARES, LDS in vstajniške stranke s TRS-om in drugimi so le drobiž, ki ne velja nič. Uničenje Pahorjeve linije v SD-ju je zdaj zaključeno. Vprašanje je le, kako hitro so sposobni oživeti SZDL in jo prodati svojim zvestim volivcem, ki po tolikih desetletjih vedo edino to, da sovražijo JJ osebno, slovensko pomlad refleksno, RKC visceralno in da ne bodo zato nikoli dali svojega glasu za Slovenijo in njeno demokracijo. Volilno telo bo ostalo torej razdeljeno tako, da bo kontinuiteta imela vedno večino, posebej še, ker mlade gabrovske generacije, nezadržno, s praznimi možgani, povečujejo dotok jugonostalgikov in salonskih socialistov, torej kontinuitete in njenih tajkunov.

Vse kaže, da bodo tudi nove volitve zaman. Vse bo po starem, le v prve vrste oblasti bodo stopili »novi obrazi«, ki nimajo nobene izkušnje z vladanjem, upravljanjem države in delom za skupno dobro. Vsi pa znajo dobro ubogati zakulisne murgelsko-čebinske šefe. Vsi radi hodijo na kosila v gostilne …

Še enkrat ponavljam svojo misel, da je za SDS, NSi ali SLS najbolje, da ne gredo v nobeno vlado, če same nimajo dostojne večine. Z DeSUSom se dokazano ne da, vlogo DL bo prevzel Šoltes ali Cerar, njihovi poslanci pa bodo popolnoma nepoznani ljudje in zatorej nezanesljivi kakor je bil nezanesljiv in smrtonosen Virant, ki je bil pravi trojanski konj zaradi katerega smo danes v tem propadu. Bolje je biti v opoziciji in delati v konsolidaciji svojih somišljenikov in simpatizerjev, delati na prečiščevanju stališč in pripravi na čas, ki bo zanesljivo prišel, ko bo tudi Slovenski volivec spoznal, da ni druge pomoči kakor odvoliti večno kontinuitetno zimo, pa naj se predstavi kot SD ali DeSUS ali kot nove stranke starih obrazov in ljudi s prečudovitimi imeni kot so VERJAMEM, SOLIDARNSOT, ZAVEZNIŠTVO, ipd. Čas je, da se naveličamo te vedno iste in enake igre in nehamo nasedati.

Potrebno je voliti staro in poznano. Kdor ima količkaj poštenosti in voli kontinuiteto, potem naj izbere med SD-jem in DeSUS-om, sicer kupuje mačka v žaklju in Sloveniji pripravlja še več glavobola a la AB.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


74 KOMENTARJI

 1. Kdo pa bo za Slovenijo kaj naredil, če gredo vsi v opozicijo? Biti v opoziciji pomeni gledati kako ropajo državo.

  Slovenci pa nimamo več časa gledat.

  P.S.: Vlado JJ je zrušil sam. Če bi se umaknil Zveru/Tomčevi ali komu tretjemu, BI DANES IMELI STABILNO DESNO VLADO. Zdaj imamo cirkus, sum o korupciji pa še kako ostaja in se poglablja (NKBM) – bobu bob!

 2. Zanimiv in aktualen pojem ” protislovenska politika”, ki se premalo uporablja pri razgaljanju škodljivih odločitev za Slovenijo.

 3. Ja na volitve gremo in za Sovenijo gre.
  Zato Slovenci ne dajat glasov okupatorjem, izdajalcem ali pa krtom.
  In vsem povejte, da je samo to pot iz obstoječega ropanja
  (zadolževanje 1 milijon € na uro, povečevanje davkov, doplačevanje zdravil, ….)

 4. Strinjam se s piščevo analizo in prognozo z nekaj dodatki:
  1.Ni jasno, če mostograditeljska SLS in sodelovalska NSi tudi ne spadata v novo SZDL (ki ji jaz rečem socialistična zveza debilnega ljustva) pod vodstvom ali vsaj vplivom partijske kontinuitete.
  2. Večina mladih bo res aktivirala svoje v kontinuitetnem šolstvu privzgojene socialistčne preference, še bolj pa bo pomembna četrtina volilnega telesa južnih bratskih korenin in njihovih svojcev, ki so najbolj jugonostalgično in slovenijofobno razpoloženi, zato tudi Jankovićeve PS ni treba odpisati, vsaj na lokalnih volitvah ne, kjer ima v Ljubljani zaradi njih zagotovljeno večino.

  • Ampak taki rasistični izpadi po katerih ima Janković večino, ne bodo pomagali. Zato se vas ljudje bojijo. In ta strah se je samo potrdil, ko desnica tudi ko je bila na oblasti ni storila nič. Arhivski referendum bo padel, zaradi nore zahteve o sklepčnosti. Toda tudi desnica je bila za, ko se je spreminjala referendumska zakonodaja. Zato ne verjamem naši desnici, čeprav se večinoma strinjam z vsem kar govori. Tudi ZUJF, ki je vzel del pokojnine kao “samo srbom”, to je preprosto pokvarjeno. Saj zdaj se vrača denar nazaj.

 5. Volitve bodo verjetno res zaman. Če bi na desni znali stopiti skupaj in obnoviti zgodovinski Demos, potem Staričeva ne bi mogla “šariti” s svojim poimenovanjem.

  SDS in NSi sta v zadnjem obdobju poglabljali razdor in delali druga proti drugi v škodo Slovenije. Malo spravljivosti bi preprečilo eno najbolj žalostnih zgodb na desni. Taktika za prevlado, namesto sodelovanja za boljši jutri vseh Slovencev. Žal kratkovidni vodstvi še vedno vztrajata na svojih pozicijah in se ne zganeta niti ob očitnih in pričakovanih premikih na levici, ki Sloveniji ne obetajo nič dobrega. Škode se bosta zavedli šele po parlamentarnih volitvah.

  Če bi pred pol leta zastavili drugače, bi sedaj že dehtelo po pravi slovenski pomladi. Škoda. Pričakujem, da bodo vodstva po volitvah za to zgrešeno držo prevzela odgovornost in prepustila vodenje tistim, ki jim prihodnost slovenstva pomeni več kot lastni ego. Pozabljamo, da je tudi verjetna relativna zmaga SDS pravzaprav poraz, ker svoji programov s strankami z leve ne bo mogla uresničiti.

  Morda pa se da še kaj spremeniti… Ura neusmiljeno tiktaka.

  • seveda se da spremeniti..NSI&SLS vstopita v zmagoviti blok Milana Kučana.In vse je urejeno.Novakova dobi kot spravno dejanje ministrstvo za borce.

   • Se opravičujem za nesramnost, ki ni moja navada.

    Robert, pomislil sem, da si morda ti kje na plačilni listi in po naročilu uveljavljaš rek “Divide et impera” – “Deli in vladaj”.

    Ustvarjanje razdora med desnimi prinaša vladanje levici. Moti se tisti, ki misli, da bo s tem bistveno pridobila druga desna stranka. Se zavedaš da deliš, namesto da bi povezoval? Rezultat bo prav tisto, česar se mi zdi in upam, da vendarle nočeš – lahka zmaga levice.

    Sam bom šel v nedeljo na referendum, ker zaupam raziskovalki zgodovinarki T. Griesser Pečar. SDS in NSi me težko prepričata, da sta imeli pred seboj le strokovne razloge. Za mnoge volilce na desni, pa naj dajo glas SDS, SLS ali NSi, je zelo pomembno sodelovanje med vsemi tremi. Nekateri ostanejo doma tudi zaradi kreganja na desni.

    • Janez Cigler Kralj (strokovni sodelavec poslanske skupine NSI):
     “Kako žalostno je gledat veliko Tamaro G. P., ki v Odmevih glede arhivov ponavlja floskule in straši ljudi. Na referendumu bom ZA zakon. Tudi zato, ker nočem, da bi nekdo brskal po morebitnem dosjeju mojih staršev/starih staršev/koga drugega samo zato, da bi se naslajal. V raziskovalne namene pa lahko. In to bo omogočeno. Pa še veliko tega…

     Joooj, ljudje! Tamara G. P. Je včeraj v Odmevih res lagala. Ona ima namreč odločbo arhivske komisije za dostop do velikega dela gradiva, tako, da ji ne bo nič oteženo. Imam vsaj dva dobra prijatelja zgodovinarja arhivarja (kristjana), eden dela v arhivu, drugi je uporabnik-raziskovalec, oba sta zgrožena nad Tamaro, A Valič Zver, Štuhecem, Omerzo in Leljakom (če naštejem samo taglavne…), kako zavajajo, lažejo, ali zamolčujejo dejstva. Sam pokrivam strokovno področje kulture in sem pri obravnavi tega zakona od vložitve v parlament. Tisti, ki me poznate, veste, kakšne so moje vrednote in način življenja…”
     ======

     • Janez Cigler Kralj (strokovni sodelavec poslanske skupine NSI):”Na referendumu bom ZA zakon. Tudi zato, ker nočem, da bi nekdo brskal po morebitnem dosjeju mojih staršev/starih staršev/koga drugega samo zato, da bi se naslajal.”
      ==========

      Janez Cigler Kralj (NSi) nehote priznava, da se arhivi v resnici bolj zapirajo in kaj je glavni vzrok, da bodo oni pri tem pomagali.

      NSI, ne hvala!

  • Tudi SDS ne bo relativna zmagovalka.Z JJ ne.Izgubil je 2008 in 2011 in bo še 2014.Samo sedaj se ne bo mogel izgovarjati na Viranta!

   • Moram priznati, da sem tudi sam precej skeptičen med NSI in SDS.

    Janša ves čas zgublja volitve, pa komunisti vedno večje sranje delajo. Ti šalabajzerji so se očitno spet ušteli in naredili provizorično afero in ga še s pomočjo t.i. demokratičnih sodišč obsodili, kar je po odzivih številnih pogumnih levih in desnih pravnikov jasno – da je to spet montirani politični proces, sploh ob tem, da niso Ropa in številnih LDSovcev ter šefov Viator Vektorja zaprli, ker so se dogovarjali in sklenili velikanski posel brez javnega razpisa. Kljub vsej vodi na mlin SDS izgublja volitve: po analizi forumaša Financ je dobila pred 4 leti 1% manj, na teh pa 1,3% manj, NSI in SLS pa skupaj 3,5% manj kot sta vsaka zase dobili pred 4 leti.

    Sem kritičen do obnašanja Novakove in Toninovega kučanoljublja. A vseeno se mi zdi, da se NSI porgramsko še najbolj približuje zdravi sredini in desnici in da še najbolj zapušča socializem. Tudi udbovsko in fašistično obtoževanje ( kar delajo JJ mediji in kar je vrnila Novakova v Mladini me zelo spoimnjata na socialistične metode). Na živce mi gredo debilna obtoževanja na desnici, kjer se iz vsakega tekmeca dela udbovca.

    Pričakoval bi, da bi bile številne okrogle mize, tabore, kjer bi se pogovarjali o različicah programov, kakšne smernice bi naredili, kako. Da bi ljudje spoznali različne poti in kdo kaj zagovarja, kdo hoče kaj speljati. Tako pa smo ostali v času državljanske vojne, kjer je vsak sumljiv, ali si udbovec ali pa si janšist.

    Glede arhivov še ne vem. Morda bom šel in volil proti vladnemu zakonu, čeprav je 90% arhivov bolj odprtih, a problem je tistih 10%, kjer bodo nagajali birokrati raziskovalcev tipa Leljak in Omerza, Pečarjeva.

 6. Dejstvo je, da Slovenija že dolgo gospodarsko propada. Vsa podjetja bo potrebno prodati in tudi zdravstvo in šolstvo bo potrebno privatizirati. Dolgovi naraščajo, nič pa ni bilo narejeno, da bi povečali podjetnost, gospodarnost – kar edino prinaša nova delavna mesta.

  Čas volitev je zanimiv. Desni volivci smo v glavnem v tem socialističnem aparthaidu revni. V času počitnic si bodo lahko dolge dopuste privoščili javnosektoraši. To pa je ravno tisti kader, ki najbolj fanatično hodi na volitve, da se ja ne bi kaj spremenilo. Lahko se na zunaj spreminjajo obrazi in nova imena strank, ne sme pa priti do nobene reforme, resnične spremembe v zdravilni smeri zmanjšanja davkov in zmanjšanja birokracije in povečanja odgovornosti birokraciji ( kazensko odgovarjanje).

  Na “desni” pa namesto, da bi se vsaj oni povezovali programsko in pili program, ter s tem poučevali svoje volivce in postajali skupaj z volivno bazo res DESNI – pa se raje kregajo kot v vrtcu, za stolčke, in si podtikajo razne afere. Proženje lažnih afer in medosebnih bojev in podtikanj je meni znak fevdalno mafijskih manipulacij in čiščenja ulice za to, da imam jaz in moja mafija trajni monopol na ulici. Točno tak vzorec imajo vsi socialisti od komunistov do fašistov. Za govorim, da je v Sloveniji zaenkrat desnica samo “desnica” in levica samo “levica”, ker ne podpirata svobodnega trga, ampak socialistično uničujeta fer tekmo na bazi vrednot, ustvarjanja, demokracije, delovanja. Ne gre za zdravo tekmovalnost, ki jo skušata eliminirati, ampak za manipulativnost ( skregati čim več ljudi) za ohranitev ali osvojitev monopola.

  Dejstvo je, da je SZDL res v vseh ozirih proti slovenska, proti cerkvena, proti demokratična in proti ustvarjalna v smislu povečanja skupnega blagostanja ljudi.

 7. Pozivam vse volivce, ki imajo zdravo pamet, ki se imajo za kristjane in če hodijo v cerkev – da se zavestno izogibajo voljenju socialističnih strank, posebno tistih, ki so proti reformam, odproadaji državnih podjetij, zmanjšanju davkov na delavca , na delo, zmanjšanju vseh davkov.

  Predvsem NE volite
  SD,
  Desus,
  Šoltes Verjamem ( Kardeljev vnuk – mislite, da v 21, stl. ne more priti do ponovnih likvidacij kot so bile leta 1941 in o njih objavlja tviteraš Miran77),
  Cerarjevi birokrati, Jankovićev PS ( večina pol in orto Balkancev z močno YUGOfašistično nostalgijo in fašističnim sovraštvom do vsega slovenskega in do ZDA in klasičnega liberalizma in svobodnega trga)
  Alenka Bratušek, Zares, LDS, bla bla bla o enakosti, svetobolju, humanizmu, ..

  • Sovražim te rasistične izpade, ki pomnožujejo sovraštvo do vsega slovenskega in zaradi katerih se slovenci bojijo slovencev!

   • Kaj pa je rasističnega? Samo dejstva sem povedal.

    Dejstvo je, da je v Sloveniji več kot 25% državljanov, ki so se rodili na Balkanu, še skoraj toliko jih je, ki so sorodstveno povezani z Balkanom. Večina od njih voli PS, ki dokazano nabija za Yugonostalgijo zločinca Tita, ki je gradil svoj imeprij na Yugo-fašizmu in obtoževanju vsega kar je narodno zavedno s fašizmom.
    Zato ima večina Slovencev sramežljiv odnos, če povejo, da spoštujejo slovenski narod in Slovenijo. V Evropi ne najdeš bolj mlačnega naroda kot so Slovenci. In jaz sebe nimam za nacionalista, ker računamo emigrirati.

    Sovražiš rasistične izpade – a ne najdeš niti enega slovenskega rasista, v državi pa je polno zaničevalcev slovenske tradicije, slovenskega naroda. Vsakega normalnega slovenskega patriota takoj kolektivno označijo za rasista in nestrpneža.

    Če bi poznal zgodovino Mussolinija, bi vedel, da so njegovi fašisti srborito izganjali vse narečja po Italiji in vso lokalno upravo, ki se ni vdala centralni socialistični birokraciji. Oni niso preganjali samo primorskih Slovencev, ki niso psrejeli Italije, temveč tudi avrstijce, sardince, siciljance, kalabrijce, korzičane, francoze na meji. Za njihov fašizem so bili le ti skrajno nestrpni in rasistični.

    Zdravko, a imaš ti kaj Yugo korenin, ker si tako pretirano občutljiv – ali si samo dovolil “slovenskim” medijem, da so te učinkovito oprali.

    Še to: Šoltes in Cerar in Bratuška tudi nimajo nobenega konkretnega gospodarskega programa. SD se vsaj propagira, da ne bodo nič prodali in da ne bodo pustili privatizacije šolstva in zdravstva.

    Veliko je med slovenskimi kristjani “udomačeno strpnih ovc” s strani socialističnih medijev, ki skušajo biti “spravni” in “všečni svojim kolegom v službah in sosedom”, zato se “izdajajo za boljše kot so tisti ZADRGNJENI krisjtani” , ki so “”preveč dogmatični”, “rasistični”, “nacionalistični”.

    A imamo sploh v Sloveniji slovenski nacionalizem? Kje? ŠE nobena politična stranka si ni mogla na to prijeti? Še Jelinčič je bolj poveličeval srbizem in titoizem, pa je komaj pobiral glasove za dosego volilnega pragu.

    • Pač ob Kardelju in kompaniji vse do danes nimam obraza se zmrdovati nad balkanci. Smo kvečjemu samo še hujši od njih.
     Obenem imamo toliko slovenskih jugonostalgikov da nas je lahko sram. Kdo iz bivše Juge najbolj množično obiskuje “Hišo cvetja”. Slovenci! In to ne jugo-slovenci ampak taki brez korenin z balkana.

     • nisi odgovoril na moje vprašanje, ki sem mu pozabil dati ločilo ?

      Seveda so komunistično revolucijo izpeljali slovenski janičarji ( izdajalci, plačanci, narodni izdajalci) z navodili Stalina.

      Vseeno pa se je treba zavedati, da so tudi oni privabili vagone tujcev samo iz Balkana, in z njimi z roko v roki vladajo. Poglej si malo spisek prejemnikov socialnih stanovanj v vseh slovenskih mestih in krajih, celo vaseh: 90% so sami južnjaki.

      Takega primera ni v celem svetu ali Evropi. Morda Tibet.

     • Jaz ti pa povem, da se ne bi čudil če bi jim ta stanovanja dodeljevali naši “bratje”, Slovenci. Ker vedo da s takimi provokacijami vzdržujejo oblast. Tako da ja, jih je veliko, toda stavit bi šel, da so jim naši dali vsa ta stanovanja. In vse drugo, samo da bi vnašali razdor med nas.

     • ZDRAVKO,
      še vedno mi nisi odgovoril, če si v sorodu z našimi južnimi brati po očetu ali mami?

  • Bi prej rekel, da je med jugonostalgiki več “avtohtonih” Slovencev kot pa orto Balkancev.

   • Misliš?

    Kar jaz poznam južnjakov, jih je malo evropsko ali prozahodno orientiranih in ekonomsko svobodnih.

    Je pa še vedno večina Slovencev socialistično indoktriniranih. Se spomnim ob prvi zmagi JJ, kako je ženin prijatelj, ki je bil šef SDS v malem kraju norel, ko se je JJ povezal z MM. Večina ljudi v stranki ( in tudi v NSI, kjer me je ena poslanka na začetku hotela imeti za svetovalca, potem pa je zgroženo ugotovila, da zagovarjam “same kapitalistične” ukrepe in da so oni socialna stranka”, pa sva že prvi dan vse končala) je socialistov. Zato se tudi v 25 letih ni skoraj nič spremenilo ekonomsko in duhovno in duševno gledano. Zgolj prepiri za prazen nič.

   • Tisti južnjaki – najbolj rdeči in projugoslovanski so pribežali iz revščine v Slovenijo. Jim pravim: le zakaj ste pribežali v to socialistično bedo, zakaj niste šli raje v ZDA, Švedsko, Avstralijo in Kanado kot vaši sonarodnjaki, ki tam delajo in čisto dobro živijo in jim na kraj pameti na pade, da bi se vrnili v Bosno, Srbijo in na Kosovo? In jim zaprem jamrajočo gofljo ko jokajo kako je se slabo v Sloveniji: ker vem, da sopodpirajo to komunistično konzervativnost. Kako pa ne bi, če so ekonomsko odvisni od slovenskega Fritlza Milana.

    • Zakaj pa jim govoriš take nesramnosti? Isti si kot tisti, ki pravijo pa pojdi ven, če ti tu kaj ni všeč. S kakšno pravico jih to sprašuješ?

    • Npr. poglej si nek članek na MMC-ju, ki govori (piše) o Ukrajini in poglej komentarje spodaj. Takorekoč najmanj 95% vseh komentatorjev je naklonjenih Rusiji in vidi v Ukrajini fašiste. Boš rekel da gre za same orto Balkance?

 8. Ja, v večini okolij bivše skupne države je mnogo bolj kot v Sloveniji kristalno jasna in širše priznana kot povsem nesprejemljiva narava in vsebina bivšega komunističnega in marksističnega režima. Pri nas ni jasno nič, od Sabotina, prek predsedniških palač ( nagrada Ertlu) do valilnic novih medijskih kadrov ( FDV in sami mediji).

  Kje je pri nas iz vrhov institucij slišat tako jasno besedo- dolgoletni predsednik Helsinškega monitorja na Hrvaškem: Ivan Zvonimir Čičak pred dnevi v Ljubljani?

 9. šit, tukaj se še prcat ne splača, ker je nekdo pozabil tekst poslati lektorju

  joj mene joj mene jehataja

 10. Tako je. Še Srbom je bolj jasno kaj je s komunizmom narobe, kot tu. Zato mi ne nakladat o Balkanu, ki se bo vsak čas še celo dokazal kot naprednejši kot smo tu. Še zlasti če se bo naš propad nadaljeval.
  Še Črnogorci naj pridejo v EU in kaj bomo potem? Nad kom se bomo napihovali?
  Na Trgu republike imamo še danes spomenik revoluciji. Največji spomenik na Balkanu. Vsak dan hodimo mimo in nikogar ne moti.

  • Glej: Srbi imajo že 25 let 4x nižji standard, oni so svoj poden doživeli par let po propadu Slobe, pa prej so imeli še bombardiranje Nata. A tudi ta kljukec, ki je sedaj PV je bil Slobov oproda, oz. oproda Šešlja, ki je bil Slobov oproda. Njega je volilo 70% Srbov, ker ima socialistični in nacionalistični program skupaj.

   To kar jebil Čosić Dobrica za Slobodana Miloševića, to je Jože Mencinger za Milana Kučana. Isti liderji šopajo naprej preverznosti nacionalim, provincializma in socializma – kar je skrajšano fašizem. Tito je po letu 1948 fural YUGOfašizem, ki je najbolj tolkel po Srbih, Hrvati, Slovencih in Albancih, ki so imeli vsaj ščepec narodnega ponosa. Ostali so postali socialistični kloni “majke Jugoslavije”.

  • Ja, Srbi so rehabilitirali četnike Draže Mihajlovića. to drži. Tam so bili večinsko proti komunizmu, Tito nikakor ni mogel prodreti v Srbijo, šele ko mu je Rdeča Armada pregnala Nemce in nato še četnike v gozdove je lahko zavzel mesta. Srbi so bili edini narod, ki se je močno upiral komunistom.

   A tudi danes je tam pol -pol. Se pa vedno več ljudi zaveda, kakšno tisočletno škodo je komunizem prinesel Srbiji.

   • To, glede najmočnejšega srbskega upiranja komunizmu velja mogoče za vojno obdobje. Za čas komunistične Jugoslavije pa ne. Daleč najmočnejši, intelektualno in številčno, odpor Titovemu režimu so izvedli Hrvati. Pa ne mislim tu tega, da so šli celo preko avstrijske meje z diverzantsko skupino osvobajat Hrvate in so žalostno končali nekje pri Bugojnu v Bosni ( v Sloveniji povezan primer Stjepan Crnogorac).

    Mislim na hrvaško pomlad, ki jo je Tito s skrajno represijo zatrl v začetku sedemdesetih. Cele institucije, na primer Matica Hrvatske, so se tedaj upale postavit za demokratizacijo in emancipacijo naroda. Na desettisoče hrvaških ljudi so tedaj udbovci preganjali, tisoči so bili zaprti in mnogi vodilni v hrvaški pomladi so dobili 10 in večletne kazni v samici ( brata Veselica, Budiša, Gotovac, Tudjman, Kovačević, Šoškić etc).

     • Pavel, pa tega doslej nisi vedel…Kako si upaš sploh kaj napisati, ko pa si ZDAJ zvedel o titeku ? Človek ki tako malo ve, naj nič ne piše vsaj 5 let ampak veliko bere…Ne morem verjeti…pa si padel iz Marsa ali kaj ?

 11. Strinjam se z vsem, kar je napisal Pavel pa tudi argumenti in mnenja, ki jih navaja Zdravko so resnični. Tudi mi smo postali po vseh lastnostih Balkanci in kot pravi Zdravko, v marsičem slabši od njih. Recimo kontinuitetofilija, komunistofilija, kristjanofobija, povojna bratomorija, prislovična fovšarija predvsem pa nam manjka domoljubja in nacionalnega ponosa. Pri domoljubju in veri, teh dveh klasičnih konservativnih vrednotah nas Hrvati in Srbi močno prekašajo. Smo pa si vse zakuhali sami oz. naši dedje, ki so bili stoletja Avstrijci in na njihovi kulturni in ekonomski ravni, pa so se vendar leta 1918 odločili za Balkan in balkanizacijo, ki ima po vsem svetu, ne le pri nas, slab sloves že zaradi petstoletne turške okupacije in asimilacije, ki je bila drugačna od zahodne, evropske. Ivana Cankarja, ki je leta 1918 na to opzarjal so pretepli in mu razbili glavo (menda srbohrvaško govoreči), preiskavo pa preprečili. Po drugi svetovni vojni smo dobili še avtohtono komunistično revolucijo in zdaj smo, kjer smo.

  • Nismo vsi postali, doktor. Večina si je pustila sprati možgane s socializmom, in Yugofašizmom. Pačijo obraz, ko zaslišijo Avsenike, ko pa zaigrajo kakšni trubači, ali cmerajoči Bjilo Dugme ali kakšen drug “cigu-migu” pa se jim srce para v turško-balkanski patetiki.

 12. Pred nekaj urami mi je neka običajno dobro obveščena novinarka povedala, da za stranko Mira Cerarja, ki bo danes ustanovljena, stojijo prostozidarji. Težko ocenim, ali je ta informacija točna ali pa gre za t. z. črno propagando. Kaj mislite vi? So prostozidarji vplivni v zakulisju slovenske politike in cele družbe?

  • Kdo pa so po tvojem prostozidarji? Kakšne cilje naj bi imeli?

   Pri starejših duhovnikih sem dostikrat slišal, da je za vse stanje krivo prostozidarstvo od razsvetljenstva naprej.
   Sej ljudje imajo svobodo, da se združujejo in načrtujejo cilje. Očitno so se včasih borili proti RKC, ko je bila ta še mogočen oblastniški in kapitalski dejavnik.

   A danes, kaj je njihov cilj? Fevdalizirati družbo in postati edini fevdalec ( torej mafijsko zasužnjiti celo družbo): potem se morajo zavzemati proti svobodnemu trgu in za uničevanja pravne države – oz njenih zametkov: relativiziranje vrednot, prava, tolčenje po ustvnem sodišču in ustavnih sodnikih, ki sodijo kontra navodilom revolucionarne oblasti v bunkerju,…

   Mislim, da je Cerer trivialen bleferček kot kak Virant ( ki je bil JJ ljubljenček pa let). On je samo cukrasto-nenevaren -razvajen-prezaščiten mehkužneš, ki bo špilal sredinca, da ujame vse nekarakterne in zmedene ljudi v Sloveniji da volijo zanj, da se ujamejo na njegovo vabo. Ker ni resnični politik, ki bi izpostavljal svoje vrednote, svoje cilje, svoje smernice, svoj program, svoje ukrepe delovanja in bi organiziral v tej smeri – ampak samo leporeči, obljublja svetobolje, pravobolje, enakobolje, bla, bla bla – torej so njegova glavnina volilne baze ZMEDENI BIROKRATI, “kao liberalni birokrati, wanabe intelektualci, wanabe srednici, wana bi uspešneži – ki delajo v javnem sektorju in ne vidijo čez plot proti Avstriji.
   Trda linija socialističnih birokratov bo glasovala za SD, DESUS in PS ter Bratuško. Zmedenčki in “strpneži” pa bodo glasovali proti kapitalizmu in “edinemu nestrpnežu Janši” tako, da bodo podprli dinastijo Kardelj ( Šoltes verjame v dedka Edvarda Kardelja: “še premalo smo jih pobil!” in v Cerarja, ki se že celo življenje pase v državnih privilegijih birokracije.

 13. Dokler ne bo zadnji Slovenec dojel kaj je narobe z izbrisom, kakšen mora biti eden od osnovnih zakonov, Zakon o državljanstvu, dotlej ne bomo imeli spodobne države. Dokler ne bo zadnji Slovenec razumel kaj je to čast, pravičnost in domoljubje, dotlej ne bo demokratične države.
  Kajti ko gre za pokvarjenost in zahrbnost so komunisti v tem boljši. Zmagujejo in zmagovali bodo.
  Čast, pravičnost in domoljubje pa ni da sosedu zabiješ nož v hrbet in pobegneš.
  Pavel, zakaj Rikiju odgovoriš z “Misliš?”, potem pa mu pritrdiš in poveš isto kot on?

  • Zakaj?

   Kot prvo je bil prvi odstavek kontra njegovemu mišljenju. Dejstvo je, da je večino južnjakov in poljužnjakov v Sloveniji prosocialističnih in YUGOfašističnih.

   Kot že dalj časa pišem na Časnikovih komentarjih in v svojem blogu ( sem konsistenten) pa je, da ni krivda parih politikov, da smo v taki godlji, temveč problem, da je večina Slovencev socialistično kloniranih, da so žrtve Fritzlove kleti, štokholmskega sindroma, ko žrtev poveličuje svojega Zlorabljevalca, pa naj si bo Tito ali Milan ali slovenski komunisti.

   Govorim o vsem, o vseh krivcih. Če ima SDS danes 5% vseh glasov, SLS in NSI pa 2,5% vseh glasov, bi med njimi težko našel južnjake in poljužnjake. Vsi ostali pa socialisti in yugonostalgiki.
   Tudi v NSI in SLS in SDS je še dosti socialistov ( sploh v prvi JJ vladi jih je bilo ogromno v SDS in tudi večina potez SDSa takrat je bilo podobnih LDSovemu obvladovanju kolhozov), je pa res, da ni pri njih yugonostalgije in Yugofašizma.

   • V gavnem RIki ima prav, med jugonostalgiki je več slovencev kot čifurjev. To je naša sramota. To je narodna izdaja, in izdaja naših prednikov. To je dediščina Kardelja, Kučana in ostalih. Čifurje lahko vsaj razumem. Ne morem pa razumeti teh, naših!

    • Aja, to si hotel povedati.

     So dobro plačani birokrati in so slabo plačani južnjaški delavci. Eni se zavzemajo za ohranjanje svojih privilegijev, druge je strah za preživetje:
     Komunizem :” J..e LUD Zbunjenog!” Vseh skupaj pa je 2/3, sedaj pa se tepimo za oslovo senco, katerih je več.
     Pa naj bo tako: 1/3 je Slovencev, 1/3 je Balkancev in dobra tretjina je mešancev.

   • Motiš se. Vsi ti socialisti so v resnici yugo-nostalgiki, čeprav govorijo da niso. V resnici pa želijo “boljšo” Jugoslavijo.
    Vezjaka sem nekoč slišal, ko je šlo zakaj brezposelni ne grejo obirat sadje, da bomo tujce uvozili, če ne bo naših. Takšen svet ti je to.

 14. “smrtonosen Virant”? avtorju predlagam, da naslednjič premisli, kaj piše. to je onkraj žaljivega, to je na meji sovražnega govora. smrtonosen je tisti, ki nosi smrt

  sicer pa: brez Virantove DLGV ne bi bilo Janševe druge vlade. mogoče, da bi, brez DLGV-ja, SDS dobila svojih 29%, a pomladna stran bi od večine ločilo preveč, da bi lahko sestavile vlado. brez Viranta bi imeli Jankovića za premierja

  • Vsekakor bi bilo to bolje,kakor da so namestili Vritmanovo stranko v Janševo koaliciji in preprečili mandatarstvo Jankoviću.To bi se itak razsulo…
   Vritman je pa seveda po nasvetu ostal zunaj in po potrebah recimo “izgubljal podpise”

 15. V politiki je pač potrebno resnici pogledati v oči. To ni prostor zamer. Ostaja pa prostor načel. Vsekakor se strinjan s Pozničem, da naj JJ vlado sestavi edinole z NSi in SLS, in to, če dobijo večino glasov (46). Toda iz izkušenj vemo, da bi v tem primeru hitro prišlo do kakšnega prestopa paslanca SLS ali NSi (in to izven “prestopnega roka”) in da bodo še pred tem mediji, sindikati, civilna družba, ZZB, vstajniki, razne neodvisne organizacije in združenja ponovno poskrbeli za vesoljni potop, saj je Janša na oblasti! Zato bi jaz tu svetoval taktiko, da naj najprej vlado sestavi “koalicija novih obrazov”, pridružita se jim lahko tudi SLS ali NSi. Sam imam (in z menoj še mnogi) počasi dovolj tega vojnega stanja, kadar je Janša na oblasti. Zakaj najprej “novi obrazi”? Da pač ti umirjeni politiki a la Cerar pokažejo kaj znajo. Če znajo, klobuk dol, Če ne znajo, naj utihnejo za vse čase. 46 glasov je prešibka večina. Ponovno bomo poslušali staro ploščo.

  • Umirjeni politiki, ki ne povzročajo “vojnega stanja” so za demokracije, ki imajo tradicijo in deluje kot je treba. Če bomo mi to dobili in čisto možno je to, bo seveda mir na ulicah in v 80% medijev. Ker bodo pomirjeni Kučan in Štrukelj in Semolič in borci in Zemljarić in kapital in tajkuni, z njimi povezani.

   Slovenija bo pa vedno bolj zadaj. Ker ni naredila osnovnih rezov med totalitarizmom in demokracijo, med državno-dirigirano in svobodno ekonomijo.

   Nekateri, mogoče večina Slovencev bo programirano pozabila, da smo štartali 1990 daleč pred kakimi V.Nemci, Poljaki, Čehi itd. Bojo kar zadovoljni, čeprav bomo v vseh pogledih na repu Evrope. Glavno, da bo oblast poskrbela, da se še naprej od Dražgoš do Stožic, razlegajo Hej brigade in Bandierra rosa in da bo vedno več hribov okrašenih z napisom Tito. Da se ve, kdo je zmagal leta 1945 in kdo ima dedno pravico do oblasti in kapitala.

   Kakšni žlahtni desničarji se bojo pa v znak velikodušnosti tudi lahko priključili za drobtinice z bogatinove mize. Seveda ne k mizi, ampak pod njo. ( Hierarhija pač mora ostati jasna.)

   • Krožna logika slovenske drame: Dokler ne bomo imeli urejene in “demokratične” politične scene, ne bo umirjenih in odgovornih politikov. In dokler ne bo umirjenih politikov, ne bo umirjene scene. Sam dam takoj glas stranki, ki v celotni volilni kampanji ne bi omenila svojih nasprotnikov, bi poudarjala ekonomske teme in ne bi volitev imela za boj dobrega proti zlu. Tako da bom očitno moral zamižati na eno ateistično oko in voliti NSi kot najboljši približek temu.

  • A bejž no – a sedaj pa bo vlado sestavljal z udbomafijskima strankama? Prej jih je pa pol leta napadal?

   Pravkar sem prišel iz UE, kjer sem predčasno volil: obkrožil sem PROTI.

 16. Tista misel o prostozidarjih je upoštevanja vredna! Tudi sam sem pomislil nanje ali na kako podobno mednarodno organizacijo, tesno povezano z vodstvom našega režima. Ne grejo mi namreč v glavo neverjetni uspehi mednarodnih razsežnosti našega kontinutetnega režima. Naj jih nekaj naštejem. Med prvimi so uspeli dobiti euro in ga razkrasti iz bank v enormnih količinah, ne da bi EU reagirala. Ko so se začele grožnje s trojko, so se jih v najkrašem možnem času zlahka znebili. Razbili so domačo opozicijo, če ne zlepa z vtihotapljenimi sodelavci pa zgrda z organizacijo vstajnikov, obsodbo JJ, osiromašenjem in obglavljenjem Cerkve in prepevanjem v Stožicah. To slednje na primer ni doživelo nobenega zgražanja v tujini, čeprav so bili tam predsedniki republike, vlade, ustavnega in vrhovnega sodišča in vsi ministri. Prav tako ni nobene reakcije v tujini na dokaze o umorih in terorizmu udbe, čeprav je Nemčija namučila vso hrvaško politiko z manj pomembnim Perkovićem. Tudi Hrvati ne reagirajo na uboje Hrvatov, zaradi ribičev so pa delali mednarodne incidente. Krona vseh čudes je pa zaporedno odstavljanje petih nadškofov (tudi Rode je bil prestavljen v Vatikan, kjer je moral nehati z zbadanjem naše kontinuitete), kar je edinstven dogodek v dvatisočletni zgodovini svetovne Cerkve in ta izgon še vedno traja in bo trajal, zagonetno pri tem je ali bolj koristi komunistom ali Italiji. Tudi mariborski polom škofije je bil po mojem bolj podtaknjen, kot z nespretnostjo povzročen. Povzročil pa je najhujšo gmotno in moralno škodo Cerkvi in vernemu slovenskemu narodu. Še pred dvemi desetletji je režim poročal, da je najmanj dve tretjini Slovencev verujočih, zdaj Cerkev sama govori le o eni četrtini. Pri vsem tem papež z ljubeznivim smehljajem sprejme in klepeče s premierko Bratuškovo. To so uspehi, o katerih so Tito, Kidrič, Kardelj, Maček in drugi komunistični velikaši lahko le sanjali, uspel jim je le pritlehen zažig nadškofa Vovka in cekve so bile bolj polne kot danes. Vse to daje misliti na zaroto mednarodnih razsežnosti, ni namreč videti, da bi zmogli zlobni škrat in devetdesetletniki okrog njega vleči tako genialne poteze (čeprav izgleda, da so uspeli ustrahovati celo Matildo, ki se jih izogiba). In menda so v zgodovini take skrivnostne uspešne poteze vlekli prostozidarji, skrivnostno organizirani po vsem svetu.

  • Tvoji pomisleki so utemeljeni. Na prvi pogled zgleda kot splet zarot in paranoja. Ampak so dejstva v vzrokih in posledicah.

   Ko že misliš, da bo Evropa ali demokratični Zahod ravnal po uveljavljenih standardih, se vedno nekaj čudnega vmes zgodi in našo rdečo mafijo vedno reši Deus Ex Machina. So prostozidarji ta Deus Ex Machina, ki ima naše narodne izdajalce na vrvici, da tako slabo upravljajo vse skupne stvari Slovenije?

   • Seveda. Tujci pač nimajo tistega končnega motiva reševati naše zagate. Ni tu “standardov”. Vsak skrbi za svoje dvorišče. In če imajo nekateri spucanega zato ne bodo šli čistit tvojega. Da bi obdržali standard. Vedo to komunisti, dobro vedo.

 17. Dajte si pogledat link, ki sem ga dal zgoraj z govorom nekdanjega disidenta in zapornika Ivana Zvonimirja Čička v LJ ( okrogla miza Združenja za vrednote sl. osamosvojitve) pred dnevi.

  Tako jasnih, odločnih in odličnih besed namreč pri nas ne slišiš kar tako, gotovo pa ne s strani kakega dolgoletnega predsednika našega helsinškega komiteja.

  Recimo o nagradi Ertlu ( na 4:00 min): kako se lahko nagrado takemu človeku v neki demokraciji spomni dati le nek povsem perverzni manijakalni um. 😉

 18. Libertarec: “Med osmimi priporočili evropske komisije ni niti enega, ki bi se pokrivalo s programom Mira Cerarja, ki ga je 80 ljudi pisalo leto dni.”

  • Libertarčeve twite je potrebno brati, so odlični. Prav tako berem od Bernarda Brščiča in od Mirana77 Twite prav tukaj desno, na strani Časnika.

   Zgornji stavek govori o kvaliteti strank. Govori o tem kaj ponujajo, kakšno smer držijo. V Sloveniji niti do sem ne pridemo, ker imamo toliko butalcev, ki kupujejo prazno in bleščečo embalažo in jih ne zanima vsebina, ker sanjarijo in vraževerno prav vse lapanje kupijo.

   Za Šoltesa so 4 stvari diskreditirajoče:
   1. bil je šef institucije ( Računsko sodišče) in ga je postavila na to mesto plenilska in mafijska LDS in ni našel ali spravil na sodišče in v zapor nobenega mafijca, ki je kradel davkoplačevalski denar preko AC, gradenj bolnic, šol, opreme, vozni parki ministrstev, policije, nakupi zanič orožja ( Izrael – Kacin). Skratka Šoltes je bil zato na vrhu, da je omogočal rdeči mafiji krajo stotine milijonov davkoplačevalskega denarja, ki se je pretekal po institucijah.
   2. čeprav je imel vseh 10 let najvišjo funkcionarsko plačo – je ves čas živel v stanovanju za reveže MOL – kar je očiten znak, kako socialistične barabe ožemajo delovne ljudi
   3. Šoltes se ves čas vozi z luksuznim avtomobilom – ki ga nima prijavljenega uradno
   4. je Kardeljev vnuk, ves čas živi ekstre privilegirano življenje, kot princ v deželi lačnih dvorjanov. In nikoli ni imel moralne in intelektualne drže, da bi obsodil javno ravnanje svojega dedka – raje potuhnjeno še naprej črpa prigrabljene aristokratske privilegiji rdeče mafije.

   Za Viranta oz. Cerarja pa tele:
   1. ves čas je v javnem sektorju
   2. družinsko deblo je podpiralo komunizem – on se nikoli ni javno distanciral
   3. zlorabljal je potne stroške šolam – kar je spet tipični primer pohlepnega socialističnega birokrata, ki poleg dobro plačane službe išče ves čas načine kako bi še dodatno za svoj žep ožel državni proračun oz. davkoplačevalcew = znak tipičnega salonskega socialista – birokrata
   4. zavaja, da ni ideološki – ampak vsak, ki nekaj želi doseči ima nek vrednotni sistem ali zanj bi rekli protivrednotni sistem
   5. v programu ima samo svetoboljne, sanjske cilje, polno sanjarjenja in posplošenosti – nobenih prizemljenih ukrepov, nič o ustvarjanju in kako spremeniti ULTRA ZARES LDS smer Slovenije, ki je Slovenijo spravila v 3. bankrot.

 19. Ni kaj za dodati, pavel! Šoltes sploh mora v EU in s tem je konec njegovega društva. Me prav zanima kako se bo skušal izvleči iz tega. Cerar pa ni omembe vreden.
  Janković se kot kaže umika. To je pa hud udarec levici. Bratuškovi se ni treba umaknit, ker ne bo nikamor prišla, Janković se umika, kdo jim ostane. Samo Židan in Erjavec.
  Volilna udeležba zna bit pod 30%.

   • Je povedal na tiskovki. Ostaja župan, nima nobenega interesa biti poslanec. Najbrž sploh ne bo kandidiral. Brez njega pa cel PS ni vreden pol kozarca vode.

    • Ne, to si narobe razumel. Povedal je samo, da ne bo sedel v parlamentu. On bi samo vodil vlado. Ne bo pa minister ali pa poslanec, ker on je “gospodarstvenik” , njemu je pod čast sedeti birokratsko v parlamentu in pritiskati na tipke.
     Seveda gre na volitve in od vseh SD, ZAB in SMC lahko še največ glasov pridobi.
     AB je mrtva od kar je Jankovič zrušil vlado. Ona definitivno ne bo videla parlamenta. Crnković ( na portalu PožarReport) je briljantno spisal njeno politično pot, polno neznanja, malomarnosti, blefiranja in manipuliranja. Na koncu pa je še Evropa včeraj povedala ( prosto po Financah): “Slovenija ponavlja razred!”.

    • Kaj boš pa sedaj – ko ti je ZJ onemogičil, da voliš zanj? Koga boš sedaj volil, brate? 😉

 20. Huh, v komentarjih je nekaj dobre debate (pavel, …), ampak sem zgrožen, koliko napadanja in zmerjanja sicer. A lahko uredništvo kakšne žaljive oziroma neprimerne komentarje zbriše?

 21. Takole, bratje in sestre!

  Janez Janša je razvojno, kulturno,civilizacijsko in zrelostno za več korakov pred vsemi strankarskimi ploskoglavci v političnem kurniku Slovenije in in Kučanovega Slovenistana skupaj!

  Enostavno, nihče mu ne seže do kolen.

  Zato toliko nasprotovanja, žalirtev, krivih obsodb in onemogočanja in kratenja osnovnih človekovih pravic človeku, ki je med drugim, eden najzaslužnejših mož za to, da imamo svojo sanjsko državo Slovenijo.

  70 let svinjske rdeče protičloveške in proticivilizacijske in krvave revolucije ter predelava človeških duš v kvazi socializmu sprijenega in propadlega projekta SFRJ, je naredilo iz Slovencev narod sesut na nakovalu med udobjem falsificirane zlaganosti in pregovorne pridne iznajdljivosti slehernika.
  To je sadež kardeljbrozove rdeče revolucije!
  Vse, kar imamo slabega in zasranega je kačji sadež lažnega
  boljševiškega sprijenega raja.

  Zato se ne čudim vratolomnim verolomnostim neke ljudske strančice že vseh dvajset let in več.

  Za NSI in njeno Ludomilo ter Tonina, Vrtovca pa ne vem kaj so požrli za eno pilulo.
  Mi ni jasno.
  Jasno mi je samo to ,da Hudič dela z vso paro sto na uro
  Jasno, tudi med temi vegastimi in majavimi, takoimenovanimi kristjani v politiki Kučanovega Slovenistana.

  Tudi Peterletek je izgubil svoja slavna jajca, da bi 7z njimi izzival Ludomilo k zdravi pameti!

  ŠKODA.
  Pokorno javljam, da Božji malni meljejo počasi in jasno je, da se bo vse lepo uredilo.
  Tudi Cankarjanskega Slovenčka bo srečala zdrava pamet in korajža ponosa biti dedec in biti prava baba!

  Poglejte zadnji v nebo vpijoči primer mikro korupcije na slovenskem:
  ŽUPAN KRAJA JUROVSKI DOL JE PODLEGEL MORILCU IVANA KRAMBERGERJA Z ZELO PIŠKAVIM IZGOVOROM ZAKAJ IVEKU NEMOREJO NAREDITI SPOMINSKEGA OBELEŽJA NA VASI!!!

  Vprašujem ga:
  Kako ga ni sram hoditi po tem Božjem svetu?

  Ostante pokončni in obstojet, ki mislite po Resnici in iščete Pravico.
  Satan nikoli ne bo zmagal!
  Ne dajte se mu.
  Naženite ga vsako jutro in vsak večer proč od sebe!

Comments are closed.