Nova številka revije Cerkev danes: Kako se Cerkev znajde na internetu?

0

cerkev danes 2Nova številka revije Cerkev danes se posveča eni od največjih značilnosti naše dobe – internetu. Tega urednik Branko Cestnik imenuje kar šesta celina. Na njem smo tudi kristjani, na njej so bogati, manj možnosti za dostop do interneta imajo revni, zato prav oni potrebujejo naš glas. Urednik svetuje, naj bomo na medmrežju prav takšni, kot moramo biti tudi sicer: »srčni, iskreni, veseli, razumevajoči, komunikativni, Boga iščoči«.

Internet se je razširil predvsem med mladimi katoličani, starejši se v njegovem kaosu ne znajdejo. Uporabljajo ga tudi nekatere klasične pastoralne strukture, kot so župnije in dekanije, zelo dobro ga znajo unovčiti laiška gibanja. A Cestnik opozarja, da manjka velik, dinamičen osrednji katoliški portal. Malo pa k evangelizaciji prispevamo tudi na twitterju.

Kako so se ali pa se niso katoličani prilagodili internetni dobi in kako je spremenil naše mišljenje, v reviji Cerkev danes razmišljajo p. Peter Lah, Božo Rustja, Štefan Kržišnik, Igor Dolinšek in Aleš Maver. Pogovarjali so se tudi z Andrejem Pozničem in povedal nam je, da si želi, da bi internet služil povezovanju med ljudmi. Preberite si, kako lahko to storimo v internetni dobi.

Drugi izzivi v Cerkvi danes izhajajo iz srečanja papeža Frančiška in patriarha Kirila, sprašujemo pa se tudi, kakšno družino bomo ustvarjali mladi. Karmen Smodiš pa s svojimi ilustracijami razveseljuje otroke.

Vir: Družina.