Nova manipulacija Danila Türka

4

Vir: Reporter. “Spoštovani g. predsednik Radovan Žerjav. Od razdružitve SKD in SLS sem član in plačnik članarine SLS in seveda njen volivec. Zadnji posnetki na televiziji, kjer vi kot predsednik SLS stojite v prvi vrsti zraven Danila Turka na predvolilnem zboru za predsednika države, kar pomeni, da ga podpirate, so me tako razjezili in razžalostili, da sem se odločil za nepreklicen izstop iz Slovenske ljudske stranke. Poleg tega pa ne računati na moje glasove oz. glasove moje družine na katerihkoli volitvah. O navedenem obvestite tudi Občinski odbor SLS v Ilirski Bistrici, da mi ne pošiljajo kakršne koli pošte in si s tem po nepotrebnem povzročajo stroške. Lepo vas pozdravljam in vso srečo pri podpori Danilu Turku, ki nas katoličane smatra in obravnava kot drugorazredne državljane.” Stanko Rutar, Ilirska Bistrica

SLS pojasnjuje: “Gre za nekorektno in manipulativno uporabljen video posnetek s predsednikom SLS mag. Žerjavom v samopredstavitvenem spotu kandidata dr. Turka z dogodka Dnevi slovenskega turizma v Radencih, kjer je predsednik SLS mag. Žerjav sodeloval kot pristojni minister in pokrovitelj enega izmed dogodkov. To potezo SLS označuje kot grobo zlorabo podobe in imena SLS z manipulativnimi nameni prepričevanja volivcev, od česar se SLS popolnoma distancira.”

Vir: Reporter


4 KOMENTARJI

 1. Mene pa zanima, kako lahko nekdo poleg svojega glasu, komurkoli odreče tudi glasove svoje družine?

  Moj sin je pred dnevi postal volilec. Prvič bo volil na Martinovo. Niti v sanjah ne bi pomislil, da bi mu določal, za koga naj glasuje.

  Edini napotek, ki sem mu ga dal, je bil, da naj na volitve gre, naj glasuje po svoji vesti in naj se ogiba ljudi, ki mu bodo prigovarjali, komu naj da svoj glas. Taki ga želijo samo zmanipulirati.

 2. Naslov ni pravi, ampak bi moral biti “Nova neuspešna predvolilna manipulacija desničarskega rumenega tiska ”

  MEDIJEM
  (za takojšnjo objavo)
  Sporočilo za javnost
  Zavračamo nepreverjene obtožbe SLS
  LJUBLJANA, 29. oktober 2012 – Ker je v zadnjih dneh več medijev, ne da bi navedbe preverilo tudi v volilni pisarni dr. Danila Türka, objavilo oziroma povzelo izjavo stranke SLS, češ, da smo v kampanji, konkretno v posnetku, ki ga je objavila TV Slovenija pretekli četrtek, „grobo zlorabili podobo in ime SLS“, pošiljamo naslednje pojasnilo: v volilni pisarni dr. Danila Türka v celoti zavračamo obtožbo stranke SLS, saj je prispevek, na katerega se obtožba nanaša, v celoti avtorsko delo novinarja TV Slovenija, v katerega volilna pisarna ni posegala na noben način. V četrtek, 25. oktobra zvečer, je bila na TV Slovenija predvajana predvolilna oddaja Dan s predsedniškimi kandidati in analiza kampanje, ki jo je vodil g. Slavko Bobovnik, v kateri je bil predstavljen tudi predsedniški kandidat dr. Danilo Türk. Poudarjamo, da prispevek ni bil „samopredstavitveni spot“ in tudi ne promocijsko gradivo, kot so to zmotno navedli v stranki SLS, temveč avtorski prispevek novinarja TV Slovenija, ki je, tako kot z drugima dvema kandidatoma, tudi z dr. Danilom Türkom preživel nekaj časa in opravil več krajših pogovorov.
  Volilna pisarna dr. Danila Türka ni na noben način sodelovala pri pripravi omenjenega prispevka, razen, da je avtorju prispevka omogočila snemanje in pogovore v želenih terminih v več dneh in ob različnih priložnostih – delovnih obveznostih. Predstavnikom stranke SLS svetujemo, da v prihodnje zadeve predhodno preverijo, preden v javnosti izrekajo neupravičene obtožbe, utemeljene na neresničnih navedbah. Sporočamo tudi, da predstavnikov stranke SLS nismo in tudi ne nameravamo vključevati v volilne aktivnosti predsedniškega kandidata dr. Danila Türka.

  Lep pozdrav.
  Mag. Jelena Aleksić
  Odnosi z javnostmi
  Volilna pisarna dr. Danila Türka
  m: 041 808 414

 3. Kaj se pravzaprav greste v SLS? Tudi zame nikoli niste bili pomladna stranka. Mislite, da smo vsi naivčine? Ne to, ali se je Žerjav slikal zraven Turka ali ne, ampak to, da ne podprete dr. Milana Zvera za predsednika, pove vse o vas. To je stranka polna sumljivih ljudi. V njej mrgoli raznih ateistov in sovražnikov Cerkve (prav po tem se ločite od navidez sorodne NSi). Ne bom rekel, kot to naredijo mnogi za Bučarja in podobne podtaknjence (ki so to že od vsega začetka), da sem vas zdaj končno spregledal. Jaz sem vas spregledal že z Omanom. Ne, vi niste pomladna stranka. Vi ste stranka podtaknjencev in intrigantov. Stranka mostograditeljev na lokacijah, kjer za gradnjo ni nobene podlage in, ne nazadnje, kjer ti vaši mostovi sploh niso potrebni.

Comments are closed.