Nikomur ne smeš povedati

1

Avtor: Ana Mavsar. Vir: MMC RTV SLO. Nov dokumentarni film Jelene Aščić. Spolne zlorabe otrok se dogajajo pogosteje, kot si mislimo, marsikdo izmed nas pa se obrne stran, je v pogovoru za MMC pojasnila Jelena Aščić, avtorica dokumentarnega filma o tej problematiki.

Pretresljive izpovedi žrtev pričajo o tem, da se spolne zlorabe dogajajo pogosteje, kot se družba tega zaveda, in da se največ spolnih zlorab zgodi v družinskem krogu. Sedem let jo je zlorabljal lastni oče, mačeha ji ni pomagala. Od petega leta jo je zlorabljal lastni oče policist, mati ji ni pomagala. Rejnica jo je pretepala, rejnik pa posiljeval, center za socialno delo ji ni pomagal. To je le nekaj zgodb žrtev, ki vse življenje trpijo zaradi spolne zlorabe. Še dodatno pa trpijo, ker jim nihče ne verjame. Po drugi strani pa je sistem zelo prijazen do storilcev: le malo jih je obsojenih, pa še ti dobijo zelo nizke ali celo pogojne kazni. Tudi v zaporu jim ni hudega, nekateri pedofili celo za rešetkami uživajo pravo razkošje.

Več: MMC RTV SLO.

1 komentar

  1. NO končno , da ni na “tapeti ” samo cerkev oz. duhovniki ! DVA PRIMERA , onega iz ARTIČ in tistega iz SOSTREGA že dvajset let ponavljajo mediji do onemoglosti !
    Kaj pa po šolah , telovadnicah , športnih društvih , celo v reprezentancah , pa v rejniških družinah ?
    OB tem dokumentarcu , sem imel občutek , da so izjave dajali tudi ljudje , ki so v tej ” kriminalki igrali ” in tovrstnih izkušenj niso imeli ! Za zameglitvijo je lahko tudi režija !

Comments are closed.