Nezakonite migracije tudi med razlogi hitrega širjenja koronavirusa

21

Nezakonite migracije tudi med razlogi hitrega širjenja koronavirusaTiste evropske države, kjer so nezakonite migracije iz oddaljenih neevropskih dežel obsežnejše, se borijo z velikim številom okuženih s koronavirusom in mrtvih. Zakaj je Evropa dvakrat v zadnjih petih letih klecnila? Prvič, ker se niso zajezile nezakonite migracije, drugič zaradi koronavirusa. S tem je dokazala, da ne obvladuje kriznih razmer. Resnična moč Evropske zveze in njenega vodstva kot tudi slovenske države in njenega vodstva se pokaže ravno v kriznih razmerah. Kaj so vzroki teh evropskih porazov, ki imajo zelo neugodne posledice za enotnost, ohranitev in razvoj Evrope?

Čeprav je bilo vodstvo Evropske zveze pravočasno seznanjeno z nevarnostjo koronavirusa, ki ga lahko ljudje prenesejo iz Kitajske v Evropo, je dalo prednost liberalnim in globalističnim načelom pred varnostjo. Zato ni ukrepalo, kot bi to storil dober gospodar in tisti, ki spoštuje zdravje in življenje ljudi, ampak je zaradi svoje malomarnosti dopustilo, da je koronavirus presenetil Evropo nepripravljeno.

Manj bi bilo škode, če bi prepovedi prišle pravočasno

Namesto da bi prepovedalo potovanja na Kitajsko, je dopuščalo svobodna potovanja, in to brez samoizolacije ali karantene ob vrnitvi. Prav tako ni prepovedalo prihoda kitajskih državljanov v Evropo, za nujne stike pa ni odredilo karantene. Vse to kljub védenju, da se virus prenaša kapljično, torej z osebnimi stiki oziroma bližino med ljudmi. Toda pozor, naše potovalne svoboščine se končajo tam, kjer začnejo ogrožati naše zdravje, življenje in razvoj! Kaj je več vredno: več deset tisoč življenj in trpljenje več sto tisoč bolnikov ali potovanja na Kitajsko v času širjenja koronavirusa?

Če bi bila potovanja prepovedana, Evropejci v tem času ne bi potovali na Kitajsko, Kitajci pa ne v Evropo. Vendar bi bila to le malenkostna škoda v primerjavi s trpljenjem številnih bolnikov s covidom-19 in njihovo prezgodnjo smrtjo, z vsesplošno karanteno in zastojem javnega, gospodarskega in družbenega življenja, kar zdaj povzroča splošno omejitev svoboščin, veliko gospodarsko škodo in stagnacijo našega razvoja.

Brezbrižnost, o solidarnosti ne duha ne sluha

Posnetki iz Kitajske, na katerih se je videlo, kako hodijo ljudje po ulicah in v trgovine v zaščitnih maskah in kako se bolniki borijo za življenje s pomočjo respiratorjev, Evrope niso predramili, da bi takoj začela izdelovati zaščitne maske in respiratorje ter aktivirala zdravstvene ekipe, da se usposobijo za boj proti virusu in se organizirajo preventivno v navezi z državnimi organi, bolnišnicami in domovi za starejše. Namesto da bi vodstvo Evropske zveze spodbujalo države članice k proizvodnji ali nabavi zaščitne opreme in preventivnemu ukrepanju, je delovala pasivno, češ da ukrepi še niso potrebni. Še več, opozarjalo je članice, naj ne onemogočajo potovanj niti ne zapirajo meja. Pravi srd je bil naperjen proti Trumpu, ko je prepovedal potovanja v Evropo zaradi razsajanja virusa po Evropi.

Tudi o evropski solidarnosti v tem kriznem času ni ne duha ne sluha. Italijanom so v boju proti virusu priskočile na pomoč le Madžarska, Češka in Poljska, ZDA in Rusija. Skupna nabava zaščitne opreme se ni uresničila. Države so se morale znajti same, brez pomoči vodstva zveze, razen finančne pomoči, ki je obljubljena. Pri tem so različno uspešne. Slovenci smo lahko zadovoljni, da je slovenska vlada z ustreznimi ukrepi učinkovito obvladala koronavirus.

So nezakonite migracije tudi med razlogi hitrega širjenja koronavirusa?

Vodstvo Evropske zveze se je na podobno neodgovoren način odzvalo na nezakonite migracije leta 2015. Dopustilo je njihov osvajalni pohod, čeprav se niso zmenili za zakone, ki določajo pogoje za prehod državnih meja. Na ta način so bili grobo kršeni najvišji evropski in državni akti o varnosti in suverenosti držav, domačini pa postavljeni v podrejen položaj v primerjavi z migranti. Mnogi so na to opozarjali, pa jih je vodstvo Evropske zveze v zahvalo očrnilo.

Nihče ni pričakoval, da bomo slabih pet let pozneje zaradi neukrepanja doživeli še posledice širjenja koronavirusa, kar je v določeni meri povezano z migranti. To dokazujejo podatki o okuženih in umrlih. Tiste države, kjer so nezakonite migracije iz oddaljenih neevropskih dežel v večjem obsegu, se borijo z velikim številom okuženih in mrtvih. To daje vedeti, da v teh državah med ljudmi zavest o redu in potrebnem znanju, kako ga vzdrževati, ni več dovolj visoka.

Se je Evropska zveza še sposobna učiti iz lastnih napak?

Ali se bo Evropa kaj naučila iz teh dveh kriz? Ali bo zavarovala suverenost in varnost evropskih držav in državljanov ter evropsko kulturo in njene narode? Ali bo poskrbela za samooskrbo z vsemi pridelki, izdelki in opremo, kar ji zagotavlja normalno preživetje v kriznih obdobjih? Ali se bo končno zavedela, da sta njeno poslanstvo ohranitev in razvoj evropskega doma, evropskega človeka in evropske kulture, ne pa skrajni globalizem, ki vse to zanemarja in izničuje? Če za to ne bo poskrbelo vodstvo EZ, je edina rešitev, da za to poskrbijo same države članice. Nekatere za to odgovorno skrbijo.

Še sreča, da imamo Slovenci vlado, ki s svojo učinkovitostjo ohranja in gradi slovenski in s tem evropski sloves dobrega gospodarjenja in pozitivnega odnosa do nacionalne kulture in nasploh slovenskih in s tem evropskih vrednot. Upajmo, da bo prerodila Evropo, ko bo prevzela njeno predsedovanje. Pojdimo z velikonočnim optimizmom in radostjo naprej!

21 KOMENTARJI

 1. Moram pohvaliti zelo razumen članek in pograjati zelo rumen naslov. Celi tale komentar sem si v glavi sestavil, že preden sem prebral cel članek, v katerem razmišljava o tej temi z avtorjem podobno.

  Znan mariborski vegan je preučil podatke iz celega sveta in opazil boleče očitno povezavo med številom smrtnih žrtev zaradi virusa korone in porabo mesa per capita. Za orientacijo v Sloveniji porabimo 90 kg mesa na prebivalca letno. V Indiji porabijo le 4 kg, saj je polovica državljanov še vedno v skladu z njihovo prevladujočo tradicijo vegetarijancev. Tam imajo dramatično manj smrtnih žrtev kot v sosednji enako veliki Kitajski, kjer so po revoluciji eksponentno povečali porabo mesa in so jih šele odločna opozorila svetovne zdravstvene organizacije WHO opozorila, da rdeče procesirano meso znanstveno dokazano povzroča raka, streznila, da se zdaj trudijo zmanjševati. Podobna je razlika med Europo in Združenimi Državami. V slednjih se poraba iz leta v letno odločno manjša, a je še vedno krepko nad evropsko. Pri smrtnih žrtvah je podobno. A to sta le drobižeka iz celotnega razsevnega diagrama za 200 držav, ki je zelo nazoren.

  Ali smemo iz korelacije sklepati na vzročno posledično zvezo? Ne! Korelacija samo pomeni, da točke na razsevnem diagramu niso slučajno tako blizu (naraščajoči) premici, ampak da je nekaj za tem. V našem primeru bi torej morali pogledati, kako je z rdečim mesom. To najbrž povzroča veliko različnih vrst rakov. “Najbrž” pomeni, da zaenkrat vemo, da več ljudi od teh rakov umre med mesojedci kot med opuščevalci mesa. Ne poznamo pa samih mehanizmov. Le pri redkih rakih znanstveniki že razumejo, kako rdeče procesirano meso povzroči razcet raka. Podobno povzroča meso zamašitve žil in še cel kup drugih civilizacijskih zapletov. No in kako je že s korono? Od nje umirjajo tisti s “pridruženimi” boleznimi. Namesto pridruženimi bi bilo pravilno s civilizacijskimi! Tako se razloži celoten mehanizem. No, tole moje seveda še ni za Nobelovo nagrado. Jaz sem le namahal in, če lobiji industrijskega izdelovanja živih živali ne bodo preprečili finansiranja ustreznih znanstvenih raziskav, se bodo kakšne ekipe združile na tem problemu in ga pojasnile.

  Naslednja takšna korelacija je med odstotkom necepljenih otrok in številom smrtnih žrtev od virusa korona. Pozitivna! Ali to pomeni, da nas precepljeni otroci varujejo pred korono? Če bi bilo to res, potem ne bi bilo potrebno izumljati novega cepiva. Bi kar vzeli tisto za ošpice in vsem dali še en odmerek. No, ni tako enostavno. Je pa po drugi strani nekaj na tem. V čem je torej razlog? Moje mnenje je, da večina necepilcev ni veganov, ki bi se trudili za zdravje svojega otroka narediti čim več, ampak je enostavno sebičnih ljudi, ki nočejo, da njihov otrok “služi kot vojak kolektivne obrambe”, kar cepljenje je – kolektivna in ne individualna zaščita pred epidemijami in ne pred zbolevanjem posameznikov. No ti sebičneži so v Italiji povzročili razpad zdravstvenega sistema, ko so recimo karanteno razumeli kot šolske počitnice in otroke odpeljali na smučišča.

  In zdaj še k avtorju. Ne, ne verjamem, da so k nam virus korona prinesli Arabci. Pri njih še ni pretirano razširjen. Tudi Turčija na njihovi poti šele povečuje porabo mesa in še zdaleč ni pri nas. Je pa avtor korektno ugotovil, da nekaj na tej zvezi pa je. In po mojem mnenju pravilno s prstom pokazal na neurejenost držav, ki niso bile kos organizaciji konsistentnih ukrepov po celem spektru začasnega omejevanja svoboščin.

 2. Odkar se je zgodilo prehajanje azijcev in afričanov v Evropo se dogajajo čudne reči , vse kaže na to , da so
  vplivi na spremembe v parlamentih evrodržav v vseh pogledih ! Očitno se našim potomcem ne obeta nič dobrega ! Nasilje levice v našem parlamentu pokaže vse !

 3. Tudi nenadni pojav “corona virusa” , je napravil svoje napadi na ministre naše nove vlade je škandalozno , nasilje levice se grozljivo razrarašča ! Poslanci levice in njihovi “simpatizerji” slovenskemu narodu nasilno vsiljujejo anarhijo in svojo samopašnost z lažmi in podtikanji “svinjariji” , kar so bili zmožni storiti “zmagovalci” po II svetovni vojni ! Kardelj je bil velemojster v svojem satanskem početju , celo maršal Tito je bil žrtev
  njegovih spletk !

 4. Ajoj, kakšen zmeden članek. S takimi podporniki ta vlada nima kaj dosti.
  Pred vlado so najtežji časi. Sprostit gospodarstvo in ne reagirati več panično. Tako kot ob vseh epidemijah je potrebno ravnati tudi ob tej.

 5. Zahodne države skušajo prevaliti odgovornost za porazne posledice virusa v svojih državah na Kitajsko, vendar nosijo sam velik delež odgovornosti zaradi nepravočasnega ukrepanja.
  Nepravočasno ukrepanje zahodnih držav pa je posledica njihove zlizanosti s skrajnimi svoboščinami globalizma.

 6. Evropski voditelji dobro obvladajo in tratijo čas z objemanjem in poljubljanjem, zanemarjajo pa resen in odgovoren pristop k upravljanju evropske zveze.

  To dokazujeta dva krizna poraza Evropske zveze koronavirus in nezakonite migracije.

 7. Očitno je tudi stvarstvu presedalo to objemanje in poljubljanje evropskih voditeljev, zato je “poslalo” koronavirus, ki naj to prepreči.

 8. Evropsko vodstvo pa tudi vodstva nekaterih evropskih držav, bi se moralo zavedati, do kje je globalizem pozitiven in od kje postane škodljiv za obstanek in razvoj evropskega človeka.

  Zakaj evropskega človeka? Zato, ker smo za to odgovorni in ker to zmoremo, če ravnamo kot dober gospodar.

 9. Pomenljivo je, da je Evropsko vodstvo prejelo dvakrat usoden stvarstveni krizni poduk in opozorilo, kako naj ravna, da se kaj podobnega ne bo več zgodilo!

  Bomo videli, če bo ta poduk, za odgovorno prihodnost Evrope, kaj zalegel.

 10. SMRTNOST KORONCE

  https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/nihce-od-pozitivnih-v-raziskavi-ni-pomislil-da-ga-je-covid-19-ze-oplazil/522756
  6. maj 2020
  Na podlagi tega se ocenjuje, da se je do zdaj okužil vsak 30. prebivalec Slovenije.
  ===================================================================

  2 000 000 : 30 = 66 667 okuženih

  ===================================================================
  https://nova24tv.si
  6. maj 2020
  Stanje koronavirusa SARS-CoV-2 (COVID-19) po zadnjih uradnih podatkih: 57.474 testiranj, 6 novih primerov okužbe, 1445 potrjenih primerov okužb, 98 smrtnih primerov
  ===================================================================

  98 : 66 667 x 100% = 0,15% to je smrtnost

  ===================================================================

  Smrtnost je torej tam nekje kot so običajne gripe. Mogoče, ampak samo mogoče je v okviru hujših grip – ker moramo upoštevati, da gre za ocene in matematično točne podatke.

 11. Če bi bil koronavirus tako le tako nevaren kot hujša gripa, se ne bi srečevali v drugih državah z enormnim številom mrtvih.

  Podatki za Slovenijo pa le dokazujejo, kako učinkovito smo ukrepali za izničenje virusa.

 12. Zakaj se Šarčeva vlada ne more otresti odgovornosti za neukrepanje proti koronavirusu?

  Zato, ker je v Benečiji in Lombardiji, torej v naši bližnji soseščini Italija že 21. 2. 2020 razglasila karanteno zaradi obsežnega pojava koronavirusa.

  Šarčeva vlada pa je še dopuščala smučanje v Italiji in ni uvedla karanten ob vrnitvi kot je to storila Hrvaška.

 13. Šarčeva vlada pa je odgovorn zlasti, ker ni nabavila samozaščitne opreme, saj so bila skladišča opreme prazna.

 14. Gospod Alfe, počakajmo na preverjene rezultate, ki bodo opravljeni za države po epidemijah.

 15. Sicer pa lahko spremljamo dnevno stanje okuženih in umrlih v vseh državah sveta na internetu.

 16. Očitno je nekaj na tem, ker ima Švedska zelo visoko umrljivost – 2.900 umrlih pri 21.918 okuženih.
  Medtem, ko ima sosednja Norveška komaj 214 umrlih pri 7476 okuženih.

  • Kar je zanimivo je skoraj zanemarljiva razlika v številu okuženih. Umrljivost ni stvar vladnih ukrepov.

 17. Glede na število prebivalcev ima Švedska trikrat višjo okuženost kot Norveška in štirinajstkrat višjo umrljivost.

  Neverjetno visoko okuženost in umrljivost imajo tudi Italija, Anglija, Španija, Francija. Okuženost ima visoko tudi Nemčija. Vse je lepo razvidno iz stanja okuženih in umrlih na spletni povezavi korona v svetu- stnaje okuženih in umrlih

 18. Popravljam Norveška ima v primerjavi s Švedsko glede na primerjalno število prebivalstva, saj ima enkrat manj ljudi kot Švedska:
  – okuženih 1,8 x manj
  – umrlih pa 9, 8 x manj.

  Švedska je storila napako, da je imela premalo stroge protivirusne ukrepe. To je posledica skrajne liberalne miselnosti na Švedskem

Comments are closed.