Granda: Nevarna provokacija. Za koga?

11

Nedavna Šiškova zaprisega njegove Štajerske varde dobiva oprijemljivejše obrise. Ni jasno, ali je resnično zrasla izključno na njegovem zelniku, ali je nekomu nasedel, kot nekoč znanemu političnemu prvaku in zato bil kar nekaj mesecev „na ričetu“. Nekateri vidijo v njem idealni produkt usmerjenega izobraževanja. Vsekakor moža in njegovih dejanj, karkoli si že mislimo o njemu, ne gre podcenjevati.

Ne glede na vse nejasnosti v podrobnostih je jasno, da je njegovo provokacijo potrebovala samooklicana levica, ki je na Štajersko vardo reagirala, kot bi bila naročena. Posebno so se izkazali „strokovnjaki“, ki že leta „zamanj“ opozarjajo na slovenski desničarski ekstremizem. Planili so na Pahorja, čeprav so morali skozi stisnjene zobe priznati, da je tokrat pravočasno reagiral, obračunavali so z varnostno službo, ki so jo pred tem uničili, oziroma predelali v organizacijo, ki vidi glavne sovražnike v vernih in pristaših temeljne smeri slovenske osamosvojitve. Da o vojski, ki pri tem nima nič opraviti, niti ne govorimo. Moti jih, da so stražarji (Ehrlichovi?) zamaskirani. Pozabljajo, kako so bili nekateri mariborski vstajniki enako našemljeni, pozabljajo, kako so bili ljubljanski branilci azilnega doma tudi enako zakriti, v rokah pa so imeli, ne za oporo pri hoji, palice v funkciji gorjač. V njihovi družbi je bil tudi Milan Kučan. Eden izmed njih je nedavno pred RTV grozil dr. Jožetu Možini in zahteval od RTVS takojšnjo ukinitev oddaje Pričevanja, čeprav jih po njegovem zatrjevanju ni še nikoli gledal.

Glede orožja ni še nič znanega. Policija ni potrdila, da je bilo pravo. Sekira, ki zna biti bolj nevarna kot ognjeno orožje, spada uradno med orodje. Znano pa je, da pravo ognjeno orožje nosijo, uradno brez udarnih igel, neki drugi našemljenci. Igel ni težko namestiti, preko 600 morišč v Sloveniji, ki so jih za seboj pustili njihovi vzorniki, pa je dovolj zgovornih. Branilci slovenske „ustavne ureditve“ poudarjeno ponavljajo, da je tudi nošnja lažnega orožja lahko grožnja državljanom. Halo? Kaj pa resnega? Za koga veljajo v Sloveniji zakoni? Protipartizansko podobo Šiškove garde, le kaj bi Andrej, ki je njihov veliki občudovalec na to rekel, potrjujejo še njihovo predstavljanje kot vaških straž. Novinarji, ne slučajno, zamenjujejo štajersko deželo s štajerskim podeželjem. Zato vaške, namesto deželne straže. Podobno so ravnali ustanovitelji Deželne banke, ki niso hoteli poznati temeljev slovenske zgodovine, ampak so se iz nje načrtno norčevali. Nenazadnje je zgovorna tudi paralela z partizani. Pri njih, trdijo, je bil najprej odpor, državnost je prišla z zamudo. Resnica je ravno obratna! Prvi cilj je bila oblast! Zato so tudi od leta 1939 organizatorji paktirali z Hitlerjem. Pri Šiški ni ne odpora, ne državnosti, je kvečjemu kritika onih, ki po njegovem prepričanju in videnju zlorabljajo državo.

Zelo leve so tudi druge diskvalifikacije Šiškovih sekirnikov. V stilu najprej diskvalifikacija, nato likvidacija, jim očitajo telesni videz. Turnškovi „stražarji tradicij revolucije“ so izklesani partizanski bojevniki. Levičarji so namreč sami Apoloni. Ne pravijo jim zamanj armani proletarci. Njihovi nasprotniki so vedno grdi in neumni. Še bolj kot psi, trdi eden novih vladnih ministrov. Pripisujejo jim namen zrušenja oblasti in družbene ureditve. To običajno predstavljajo državni suveren in parlament, ne vlada. To se zamenja. Antišiškarji pa jim očitajo (zaradi prezira do Pahorja?) ravno namen rušenja vlade, ki ni niti še dokončno sestavljena, niti še ne deluje. Ima pa levi privesek, ki naj bi g. Šiško iritiral. Pa menda ja ne mislite, da ni levičar?! Očitno morajo vzeti v bran vlado. S tem ne vzamejo pod zaščito tudi levice, ki naj bi jo komandant Štajerske varde najbolj ogrožal, ampak predvsem odprejo pot kritike do Janševe stranke, ki je tej vladi nasprotna, ki naj bi, kot dokazuje prisotnost njenega mladinskega funkcionarja, stala v ozadju.

Demonizacija opozicije se stopnjuje. Čudno, da niso ugotovili, koliko je Toninovih in Jelilnčičevih pristašev. Tako bi lahko govorili o poizkusu državnega udara opozicije. Dvomimo, da ima g. Šarc paranojo, kar pa za ljudi, ki so v njegovem ozadju in jih je v akciji obračunavanja s Šiškom še kako čutiti, ne moremo trditi. Poglejmo samo njihov strah pred “medijskim imperijem”, ki ga sestavlja 8 (z besedo osem) ljudi.

O tem, da so v ozadju te akcije slovenski kristjani, misli gotovo katoličane, seveda ni dvoma. Šiškovci naj bi namreč “krščanski svet obvarovali pred nevarnostjo “burk in drugih islamskih pritiklin”, z obraznimi maskami naj bi skrivali svoj “raven krščanski nos”. Lahko pričakujemo, da nam bodo postregli z imenom njihovega vojnega kurata. To ni samo groteksno in grozljivo, ampak ima taka trditev vse elemente verske nestrpnosti, ki je po ustavi prepovedana, civilizacijsko pa zavržena. Kadar ne gre za koristi in čast levice!

K sreči vlada vsaj soglasje, da je Šiškova možnost zrušiti oblast, zgolj hipotetična. Soglasni so si tudi v tem, da mu bo težko dokazati protiustavno delovanje. Gre za nedvomni prekršek ali zločin proti državi kot trdijo mediji, ki se iz nje stalno norčujejo in jo ponižujejo. Pri nas je pravno vse mogoče. Kljub temu zahtevajo preventivno delovanje. Zadnje dogajanje kaže, da ne moremo pričakovati, da bo o Šiškovem primeru ključno besedo imelo sodišče.

Po poti, ki jo ubirajo slovenski nacionalni mediji, smo blizu cilja: sprejetja posebnega zakona o zaščiti države, kar pa v Sloveniji nedvoumno pomeni Šarčeve vlade. Nekateri so očitno vanjo vložili prevelike vložke. Čutijo se ogroženi pri nadaljevanju kraje nekdanjega družbenega premoženja. Zato jim pride Šiško kot naročen. Če ga že niso sami instrumentalizirali. Napad je najboljša obramba.

Foto: Screenshot Slovenka TV

11 KOMENTARJI

 1. Mnogo Slovencev zmrazi, ko vidi gromozanski tip Tita v vojaški obleki v Velenju, to je cca 30 km zračne linije do Hude jame, ki je odgovoren za pomore sto tisočev po vojni in za brezčuten totalitarni sistem.

  Prav tako jih zmrazi, ko danes nekateri oblečeni v partizane z orožjem v rokah strašijo, da se lahko povrnejo takšni časi.

 2. Upor proti okupatorju je eno, komunistično partizanstvo, ki ima na vesti pomore nad nedolžnimi Slovenci in Romi, pa je drugo.

 3. Pa še pri uporu je treba ločiti upor, ki koristi narodu ali pa mu škodi.

  Splošno znano je, koliko partizanskih akcij je povzročilo le škodo slovenskemu prebivalstvu in slovenski kulturni dediščini.

 4. Bravo, g.Granda.
  Ni kaj dodajati.Sledijo še poglavja, ki jih bodo, itak, skonstruirali.

  Je pa škoda, da, če bi bili mislili resno, kot Šiško, jih ne bi, da so nataknili maske.

 5. Odlično povedano.
  Čisti sluge NOB OF Revolucije, šeme iz Lažgoš, naduti zakrknjeni vampeži, umetniki izza šanka in bledoliki mladci, ki ne vidijo smisla drugje kot v nasilju in v oponašanju krvorokcev likvidatorjev in rdečih komisarjev, alias ubijalska golazen, skratka.

  Saj je bila vse ena sama OF Revolucija, samo različne faze je imela.
  22.Junij 1941 – 29.September 1943 , banditsko klanje nedolžnih drugačnih Slovenk in Slovencev
  29.September 1941 – Avgust 1945(amnestija) , totalna državljanska vojna + povojni poboji ujetnikov
  Avgust 1945 – 26.Junij 1991 , komunistična diktatura proletariata in prikrita državljanska vojna
  1991 – 2018 : Demokratura in diktatura KP Paradržava Kučan Milan

 6. Pa še upor mora biti v primernem času, da ni več škode kot koristi za soljudi in narod.
  Primerne čas pa je bil ob prihodu dovolj močnih zavezniških ofenziv. Tako so storili drugi evropski narodi in so se izognili ogromnim žrtvam v svojem narodu.

 7. Kdaj se bo slovenska policija in sodstvo spravilo na skrajno levo studentsko gibanje Iskra in njihovo lastno organiziranje vojaskih urjenj svojih pristasev? Kdaj se bojo za njih in za oborozene izvenlegalne skupine, ki se sistematicno pojavljajo na mitingih ZB NOB upali na plano privleci enako obtozbo o nasilnem spodkopavanju ustavne ureditve? Ki je, mimogrede, demokraticna in ne komunisticna.

 8. Tudi letošnja proslava ob priključitvi Primorske je bila ena sama levičarska provokacija.

  Nobenega od prisotnih politikov, začenši s Pahorjem in končavši s Kučanom in njegovim varovancem Šarcem, ni motila obilna prisotnost komunajzerske ikonografije = to je ikonografije sodobnih slovenskih levičarjev, ki ne upoštevajo zgodovinskih dokazov o zločinskosti komunizma, ampak se pretvarjajo, da je bil komunizem najbolj humana ideologija prejšnjega stoletja, ki je zgolj po pomoti vodila v najbolj množične umore in najkrutejša klanja ter v nepreštevne kršitve človekovih pravic širom po planetu!

  So se pa zato levičarji silno spotaknili ob objavo evropske poslanke Patricije Šulin na Twitterju, češ da fotka, ki jo je objavila, ni bila prikaz dejanskega stanja.
  Slovenskih levičarjev pač ni motilo mahanje levičarskih skrajnežev z desetinami zastav propadlega režima in njih kitenje s podobo morilca na majicah.

  Ne, levičarje je zmotilo, da je bila na fotografiji slovenska zastava zelo slabo vidna.

  Ob silnem razumevanju za vse eskapade levičarske umetnosti (če spomnimo samo na dojenje psov!) levičarji nočejo razumeti najbolj očitne umetniške govorice pričujoče fotografije: ta namreč pripoveduje, da se je osamljena in zraven še napačno izobešena slovenska zastava popolnoma izgubila v poplavi zastav proslulega režima!

  Prisotnost slovenske in evropske zastave na glavnem odru levičarskih orgij v Komnu je bila tako obstranska, da nista učinkovali niti kot figov list!
  Ob osrednji, rdeče obrobljeni veliki zvezdi je bil umetniški vtis enak, kot bi dve omenjeni zastavi tam sploh ne viseli!

  Ko pa je še Nikolovski pod rdečo zvezdo razkladal svoje levičarske blodnje in ni govoril ne o slovenski državi ne o evropski uniji, temveč je grozil s pestmi, je funkcija obeh zastav popolnoma izgubila pomen. Raper je namreč množico pod odrom zamaknil za več desetletij v preteklost, ko v Komnu ni bilo slovenske in evropske zastave.
  Samo rdeča zvezda!

  Objavljena fotografija je bila torej verodostojen umetniški prikaz mentalnega vzdušja tamkaj prisotnih.
  .

  • Absolutno se strinjam z vami in se zahvaljujem, da ste to obelodanili. Kot Primorcu, sicer dolenjskih korenin, me je sram, da se te boljševiške bakanalije prikazujejo kot praznik Primorske. Ne, to ni moj praznik in tudi ne številnih svobodoljubnih in zavednih Primorcev. Paradiranje s simboli zavrženega, propadlega in oživljujočega totalitarizma je eno samo ogabno manifestiranje ideologije, ki ji je rok uporabnosti že zdavnaj potekel. Ko so se pojavile te proslave, je bilo vse skupaj še znosno, tako v govorancah kot tudi ikonografiji; tu pa tam je bila kakšna zvezda, bolj kot provokacija, ki pa ni motila smisla proslave. Nato pa vsako leto slabše. Dandanes pa je vse že v znamenju boljševizma.
   Še to: na TV med primorskimi župani v prvi vrsti nisem zasledil koprskega Popoviča. Če to drži in če je abstiniral z določenim namenom, potem mu gredo vse moje čestitke. Spomladi letos je v lokalnem glasilu izrekel pomenljivo: “Smrt fašizmu, nacizmu in komunizmu!”

 9. Ena (moja) teorija zarote:

  To vardo so levičarji takoj želeli podtakniti SDS-u in Janši, zato je normalno, da so se pri SDS odzvali s tem, da so pokazali na Vilija Brusa in njegove izjave o Šišku. Vili Brus jim je prišel zelo prav, da so se otresli še enega montiranega napada s strani levice in levičarskih dominantnih medijev.
  To verjetno tudi Šiško razume, je pa on to izkoristil, da se je prikazal za nevtralnega in neodvisnega od kogarkoli, tako levih kot desnih, kar je tudi razumljivo.
  Šiško je tudi dovolj pameten, da je med predsedniško kampanjo nekajkrat udrihal po Janši, ker je računal, da mu bo to prineslo nekaj več glasov, to je stranko SDS tudi moralno olajšalo, da je, Šiška, povezala z Vilijem Brusom in posledično z ZZB.

  Če pa pogledam še malo globje:
  Sam ne verjamem, da bi Šiška ZZB cenila in ga podpirala v času predsedniške kampanje. Gre preprosto za značilno levičarsko umazanost, ko začnejo odstranjevati svoje, če se jim kdaj zamerijo, po načelu: “Revolucija žre svoje otroke”. In ZZB-ju, in na splošno mnogim na levi (češ da je preveč naklonjen Janši), se je močno zameril Borut Pahor in ta Vili Brus je izkoristil Šiška zato ker je s tem v bistvu pozval ljudi naj ne volijo Pahorja in naj raje dajo glas Šišku, oziroma komu drugemu npr. Šarcu, samo Pahorju ne.

  Skratka šlo je za političen domino efekt:
  Vili Brus je hvalil Šiška, čeprav ga verjetno ne mara, ker je želel škoditi Pahorju.
  SDS je pokazala na Vilija Brusa, čeprav verjetno ne verjamejo, da so ZZB-jevci naklonjeni Šišku, ker so se želeli otresti obtoževanja povezave s Šiškom.
  Šiško pa se je naredil za žrtev in to izkoristil, da se je prikazal za neodvisnega “Marsovca”.
  Tako smo na koncu dobili konglomerat fake resničnosti v katerega to državo potiskajo postkomunistični levičarski kontinuitetniki, ki že 73 let uničujejo Slovenijo.
  Uničujejo, ker se niso sposobni ukvarjati s pomembnimi zadevami ampak se v boju za status quo (svojo oblast in ohranitev svojih udbomafijskih kleptomanskih mrež) , ukvarjajo z vsemi mogočimi umazanijami, ki trošijo čas in potiskajo državo v zaostajanje za konkurenti.

  Torej:

  Na tistem travniku je bilo mnogo zamaskiranih moških. Šiško je omenjal številko nekaj malega čez 100
  On edini ni bil zamaskiran.
  Čez nekaj dni pa smo izvedeli, da je bil eden izmed njih član podmladka SDS, Matej Lesjak
  Takoj sta se mi je postavili dve vprašanji.

  Prvo: Kako je policija to izvedela, in od koga?:
  Od Šiška?
  Od Mateja Lesjaka samega?
  Od kakšne morebitne anonimne prijave?

  Drugo:
  Kaj pa ostala množica zamaskirancev? A o njih pa policija ne ve nič? Kot da jih nikdar ni bilo na tistem travniku. Od vseh stotih zamaskirancev ti ven potegnejo ravno Lesjaka, kot potegne čarovnik pravo karto iz kupa. Čez nekaj dni pa nastopi na Tarči še eden, ki naj bi bil prav tako bivši član SDS. Torej so iz tistega kupa zamaskirancev potegnili že dve pravi “karti”. Ni povedal ali se je izdal sam ali ga je izdal kdo drug. Čarovnik nam je pokazal ravno tisti dve karti, ki so si jih opazovalci zamislili. Mateja Lesjaka so takoj izpustili, drugi, kateri je nastopil v Tarči, pa je itak vseskozi na prostosti.

  Da ne dolgovezim preveč, vse skupaj se mi zdi kot neka zarota, ki bi prišla prav, da se zopet oblati stranko za katero se očitno pišejo težki časi v boju za preživetje. Koliko kart bodo še našli?

 10. Odlično, dr. Granda, ni kaj dodati in nič odvzeti. Samo dobrohotni namig: “zamanj” je pač “zaman” (Kranjci pa pogosto tudi “zastonj”, čeprav ne gre za ceno).

Comments are closed.