Nespregledano (FOTO): Oživljanje zvezde, petletk in Titovega podpisa

9
Foto: Facebook.
Foto: Facebook.

Takšne objave je mogoče zaslediti konec leta 2015 na družabnih omrežjih. Naslovnico je oblikoval Tomato Košir za vodjo in ustanovitelja ateljeja Marka Drpića. Oblikovalec je imel decembra v središču Ljubljane tudi razstavo.

Za primerjavo: v Jugoslaviji si bil lahko zaradi otroške igre risanja kljukastega križa klican na posebno obravnavo, danes pa se v oblikovanju med drugim oživlja tudi Titov podpis in nekdanje parole.

 

Foto: Facebook.
Foto: Facebook.

9 KOMENTARJI

  • Precej sem potoval po bivši Jugi in prvič tudi po Albaniji. Redkokje še vidiš kakšno zvezdo. Ni vsega kriv jug. Slovenija je definitivno najbolj boljševistična država v Evropi. Prehitela je že Belorusijo.

 1. Hja, sej, če bi kdo objavljal nacističen kljukast križ bi še zmeri bil preganjan s strani organov.

 2. Sramota.
  Antikrist iz Kumroveca je na oni svet pospremil skoro 700.000 ljudi nekdanje Yugovine. Število pobitih mu je dokumentarno predal Ranković osebno, poleg je bil tudi Džilas.
  Zdaj pa tale svinjskost, zločinskost, tukaj v srcu EU?
  Kaj so res nori?

 3. Ne moreš verjeti, zakaj dvojna merila:

  – poskus sežiga 1 izvoda knjige, kar bi naj opozorilo na nedopusten sežig pomembnega dela slovenskega zgodovinskega arhiva ( Udbe itd.)leta 1990, se je ostro obsodilo, češ, da je šlo za barbarsko dejanje

  – poveličevanje genocidnega totalitarnega režima v Jugoslaviji in sežig pomembnega dela slovenskega zgodovinskega arhiva pa ne.

  Kje je tu civiliziran odnos do človekoljubja in skupnega dobrega!?

  • To je tud res. Poleg tega je bila tista knjiga, ki so jo poizkusili sežgat pošteno kupljena. V času inkvizicije so sežigali zasežene knjige. Pa še nekaj, v bivši Jugi so tudi obstajale knjige, ki so bile prepovedane, na primer Črne bukve. Tega se noben ne spomni omenit. Mogoče bi društvo pisateljev lahko naredilo nekaj samorefleksije preden nadaljuje z zagovarjanjem socialističnih apologetov.

 4. Na tem primeru se lepo vidi, kako ljudje hitro spregledamo bistvo poduka in ga včasih tudi ne znamo na jasen, jedrnat način povedati.

 5. Tudi politiki so včasih nejasni in dolgovezni tako, da novinarjem pomagajo, da ti objavijo tisti del njihove dolge govorance, ki je negativna ali narobe razumljena.

Comments are closed.