Neresnična izjava Gorana Klemenčiča v Pogledih Slovenije 10. 1. 2013

7

ZADEVA: Komisija za preprečevanje korupcije, Zaključno poročilo nadzora nad premoženjskim stanjem predsednikov parlamentarnih strank, ki so hkrati funkcionarji in zavezanci na tem področju, 7. 1. 2013.

Spoštovani!

V izjemno gledani javni televizijski oddaji TV SLOVENIJA 1, 10. 1. 2013, POGLEDI SLOVENIJE, z začetkom ob 20.00 ste podali naslednjo izjavo:

(citat Gorana Klemenčiča po magnetogramu) »Šturm, je te očitke in Zbor za republiko je te očitke utemeljil na podlagi člena, ki že eno leto ne velja več. Tak člen je bil tudi potem citiran v nekaterih medijih. Kaj več od tega ni potrebno komentirat.« (konec citata Gorana Klemenčiča po magnetogramu).

Vaša citirana izjava je neresnična, ker sem se ves čas skliceval oz. prebiral in navajal določbo iz 13. člena  veljavnega zakona, to je Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije (uradno prečiščeno besedilo) (ZIntPK-UPB2). Kadar se ugotovitve komisije nanašajo na določeno ali določljivo fizično osebo, komisija osnutek ugotovitev pred javno objavo pošlje tej osebi v izjasnitev o navedbah v ugotovitvah komisije. Izrecno sem opozarjal na rok sedmih delovnih dni, ki ga določa 7. točka 13. člena veljavnega zakona. Ta moja izjava je bila predvajana tudi v okviru TV oddaje Pogledi, tik pred tem, ko ste o tem podali zgoraj navedeno izjavo in ste jo imeli priliko neposredno slišati in videti.

Nekdanji Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije – ZIntPK (Uradni list RS, št. 45/10 z dne 4. 6. 2010, ki ne velja več, je v 13. členu za podobne primere določal rok štirinajst dni. Razlika v rokih je tako očitna, da je že laiku in ne le pravnemu strokovnjaku ali celo funkcionarju Komisije za preprečevanje korupcije takoj jasno, da sem citiral določbo iz veljavnega zakona in ne, kakor ste samozavestni izjavili, iz zakona, ki ne velja več.

Vaša neresnična izjava je bila kasneje uporabljena v drugih medijih kot golo dejstvo. Tako je npr.. v prilogi Dela Ozadja (ponedeljek, 14. jan. 2013, str. 9) novinar Rok Kajzer zapisal naslednjo trditev:

»Šturm, sicer izvrsten pravni strokovnjak, je ves čas operiral in zavajal z določbami zakonodaje, ki ne velja več.«

Očitno je novinar Kajzer kot podlago za svojo trditev vzel vašo neresnično izjavo.

Glede na navedeno pričakujem,  da boste po prejemu tega dopisa nemudoma v javnosti podali izjavo, s katero boste priznali svojo zmoto in umaknili svojo neresnično izjavo, da sem citiral zakon, ki ne velja več. Pričakujem tudi vaše opravičilo.

S spoštovanjem

dr. Lovro Šturm

7 KOMENTARJI

 1. GOSPOD ŠTURM , ni kdorkoli , da bi mu politični vajenec KLEMENČIČ lahko bral levite !
  IZJAVA , da je levičar ga sama uvršča med notorične lažnjivce , ki nam meglijo in oblačijo petdeset + dvalset let od ČEBIN , do nedavne sprevržene proslave v DRAŽGOŠIH ! V navezi z PRAPROTNIKOM pa je to še bolj pristransko ! NE vem zakaj niso pregledali premoženja JELINČIČ-PLEMENITEMU , saj je bil donedavna tudi kolovodja neke stranke ! TAISTI je pred časom na TV dejal , da je bil glas v parlamentu vreden , glede na težo odločanja od 50.000 do 100.000 evrov !
  ALI SI JE ZATO LAHKO PRIVOŠČIL PARCELO NA OBALI ZA 550.000 EVROV ?

 2. NOTA BENE !
  Prav je, da je g. Šturm odreagiral! Trdno sem prepričan, da večina gledalcev TV oddaje ” Pogledi Slovenije” tega niso mogli doumeti, da je Klemenčič zlorabil trenutni položaj in uporabil tako primitivno in pritlehno diskvalifikacijo uglednega pravnega strokovnjaka.

  In kaj sedaj ?

  Gospod Goran Klemenčič, predsednik PKP, opravičite se vsej slovenski javnosti IN TAKOJ ODSTOPITE!

 3. Sploh ni potreben komentar, Klemenčič je fac-simile povojnih sodnikov iz vrst mizarjev in mesarjev….hehehe, ki so ravno tako bili nezmotljivi….

 4. Odlicen izraz za levake in za TOVARISA Klemencica NOTORICNI LAZNIVCI.Njemu se hudobija vidi celo na ksihtu.Upam da bo to opazila tudi zena in vecina naroda.

 5. Levičarji so pa res fejst fantje. To je toliko res kot njihove izjave.
  Smeh je pol zdravja zato dodajam še en vic:
  Zorko, poznan kot barabca in lisjak je nagovarjal kranjskega Janeza, naj se vendar kaj zlaže. (Janez je bil resnicoljuben in Zorko ga je skušal na vsak način dobiti pri laži, da bi ga tožil.)
  Vrli Kranjec nekaj časa premišljuje in potem potreplja Zokija po rami in navihano mu pravi: “Veš, Zoki, ti s en fejst pošten dec.”
  Očitno bi ta skeč igrala tudi dvojica Goran in Lovro.

 6. PRVOTNI POKLIC DRAŽGOŠKEGA GOVORCA DR. REPETA JE gostinski delavec , pravo pa doštudiral ob delu !

  SLAVČEK IN VRABČEK sta se oba učila petja , vrabček ob delu !

 7. Procesne opustitve dejanj se po civilnopravnem zakoniku ne tretirajo isto kot procesne pomankljivosti ali napake v kazen.pravu ( primer Tošič), ravno tako je dovoljen izrazito nestrankarski diskurs glede obsodilnih mnenj s strani nadsodstvene institucije, kjer ni možna pritožba na upravno sodišče, ker se tam lahko uveljavlja le sprožitev postopka glede same upravičenosti odločbe kar apriori ad acta.

Comments are closed.