Nenamensko trošenje denarja, namenjenega Slovencem po svetu

8

Po javni objavi podatkov, iz katerih državnih virov prejema finančne dotacije Zveza združenj borcev za vrednote NOB, smo bili neprijetno presenečeni ob dejstvu, da je med donatorji tudi Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, ki je borčevski zvezi doslej nakazal dobrih šestnajst tisoč evrov davkoplačevalskega denarja.

Sprašujemo se, kako je mogoče, da se na račun organizacije, katerih predstavniki širijo nestrpnost proti nasprotnikom komunistične revolucije in se še do danes ni distancirala od komunističnih zločinov, zaradi katerih je moralo več deset tisoč Slovencev bežati iz domovine, vlada nakazuje denar, namenjen Slovencem v zamejstvu in po svetu. Le kaj imajo Slovenci v zamejstvu in po svetu opraviti z organizacijo, ki še vedno ni obsodila krvavih dejanj, ki so končala življenja mnogih nedolžnih Slovenk in Slovencev, medtem ko so si številni rojaki rešili življenje z begom v tujino?

Od Vlade Republike Slovenije zahtevamo, da nemudoma ustavi takšno prakso nenamenskega trošenja denarja za Slovence v zamejstvi in po svetu, vsaj dokler se ne bodo najvidnejši predstavniki Zveze združenj borcev za vrednote NOB distancirali od zločinov komunistične revolucije.

8 KOMENTARJI

 1. Saj ni res, pa je … ??
  Opozicija bi v DZ na primer lahko zahtevala, da se ugotovi kdo je odgovoren za to vrsto donacij. Točno se lahko ugotovi kdaj in po čigavem nalogu so bila nakazila izvršena!
  Ampak kaj ko je že stalnica, da se pozicija zaradi statusa vsemogočnosti iz nje norčuje.

  • Sicer ne pričakujem pojasnila, pa vseeno.
   Dve možnosti razlage sta:
   – da so opozicijski poslanci vsi nesposobni, medtem ko so pozicijski v nasprotju od njih pa sposobni ?
   – in še druga možnost, da so oboji nesposobni, vendar pa se ta nesposobnost poudarja le pri slednjih (to je opozicijskih)?
   Obstaja morda še katera druga razlaga !?

   • Zelo lepa kritika, gospa Amelie. Zelo lepa! Zelo lepo ste pokazali na znano slovensko himno:

    Če fovšija bi gorila,
    pr nas palma bi cvetila,
    vroče blo bi k v Sahar,
    to bi bil narave dar.

 2. Namesto, da bi slovenska vlada izplačala izgnanim iz Slovenije odškodnino za prestane duševne bolečine, je izplačala nagrado organizaciji, ki je dedič tistih, ki so izgnali Slovence, mnoge pa tudi pomorili na zverinski način.

  Ali ni to v nebo vpijoča krivica in necivilizirana provokacija!!!!

 3. Torej: Slovenske begunce izničujemo in se iz njih norčujemo ter jim ne damo tistega kar jim po zakonu pripada, tuje migrante iz daljnih dežel pa poveličujemo ter jim nudimo tudi tisto, kar slovenskim državljanom ne nudimo.

 4. Najmanj ,kar mora vlada storiti je:
  – denar vrniti Uradu za Slovence po svetu in v naslednjem letu toliko manj nameniti Združenju borcev
  – opravičiti se Slovencem po svetu.

Comments are closed.