Pred volitvami predsednika vlade: Nemogoče je v Sloveniji mogoče

65
Tako bi bil videti realiziran Plečnikov parlament, ki ga je poimenoval Katedrala svobode. Foto: Hiša Plečnik
Tako bi bil videti realiziran Plečnikov parlament, ki ga je poimenoval Katedrala svobode. Foto: Hiša Plečnik

Skupne cilje v Sloveniji smo dosegali, ko smo se poenotili. Naj rdeči srednji vek dokončno postane zgodovina.

»Ustvariti moramo boljše poslovno okolje, v katerem bo lahko posameznik imel svobodno izbiro. Namesto tega lahko korenite tehnološke spremembe dojemamo kot poziv k samorefleksiji in razmišljanju o lastnem odnosu do sveta in vlogi Slovencev v njem. Bolj ko bomo razmišljali o tem, kako bi lahko izkoristili tehnološko revolucijo, bolj se bomo poglobili vase in v temeljne družbene modele, ki jih te tehnologije poosebljajo in omogočajo, ter posledično pridobili več priložnosti za sooblikovanje politike na takšen način, da se bo izboljšalo stanje v naši družbi. Prvi korak k spremembam se mora zgoditi na prihodnjih volitvah.«

Citirane stavke je izrekel poslanec SDS Franc Breznik decembra lani, torej še v času prejšnjega mandata in dobrih šest mesecev pred zadnjimi parlamentarnimi volitvami. Priznam, da me je precej presenetil, saj doslej praktično noben politik ni govoril o četrti industrijski revoluciji in z njo povezanem tehnološkim razvojem.

Edino sedanji predsednik republike Borut Pahor je leta 2010, ko je bil še predsednik vlade, razmišljal o Sloveniji kot o evropski Silicijevi dolini. Takrat smo se ob njegovih izjavah nekoliko nasmihali, a se nismo zavedali, da bo manj kot desetletje kasneje krmilo države oz. vlade naskakoval človek, ki je še kako desetletje pred tem igral vlogo vaškega zabavljača in imitatorja, kariero pa začel v oddaji, ki je zasmehovala Cerkev in duhovnike, namreč TV Poper.

Ljudje po navadi na tehnološke novosti sprva gledamo z nezaupanjem. To je nekako prirojeno. Pred očmi nam vstajajo podobe mladih, ki se ne družijo več med sabo, vsak bulji v svoj pametni telefon in igra igrice. Ja, nekdaj je bilo vse drugače. Tehnološki izdelki sami po sebi niso problem. Problem je naš odnos do njih. Prav tako mora s tehnologijo nekdo upravljati.

Če je nad vsem etika kot kraljica znanosti, potem tehnološki dosežki tudi rešujejo življenja. Tako kot jih rešujejo zdravniki. A kaj, ko slovenski zdravniki vse bolj postajajo žrtve mačehovskega odnosa vladajoče politike. In šele ko v naši državi zmanjka srčnih kirurgov, ki iščejo izzive drugje, se politika zave, da jih krvavo potrebujemo. In uvozi tuje zdravnike, ki so nenadoma veliko bolj plačani kot slovenski (no, še dobro, da jih ne dobi med migranti, mar ne) – pa tudi, če zaradi šuma v komunikaciji umre kakšen otrok.

Pred volitvami je bilo veliko optimizma. Optimizma, da bomo vendarle zaključili zavoženo tranzicijo in krenili na pot razvoja. Vendar so se dogodki obrnili drugače. Celo v to smer, da smo dobili formalno manjšinsko koalicijo, ki jo bo »od zunaj« usmerjala stranka, ki želi še naprej sedeti na stolu opozicije, sicer pa zastopa politično ideologijo, za katero smo bili še pred desetletjem prepričani, da jo je povozil čas. In ki v zahodni liberalni demokraciji ne bi smela imeti nobene legitimnosti več, vsaj glede na dediščino zla, ki jo je pustila za seboj.

A če parafraziramo star reklamni slogan Kovinotehne: nemogoče je (v Sloveniji) mogoče. Glavni usmerjevalci vlade bodo torej tisti, ki so miselno v letu 1945, kar se kaže tudi preko džihada borčevske zveze proti novinarju, avtorju dokumentarnih oddaj ter raziskovalcu dr. Jožetu Možini. Ni skrivnost, da se za Turnškovimi pismi skriva namera, da bi skrajno krilo neokomunistične nomenklature kadrovsko očistilo RTV Slovenija in nato nadaljevalo pot tudi v drugih ustanovah.

Kdor pozna zgodovino Srbije zadnjih petdeset let, mu ni težko uganiti, kaj se je zgodilo po tistem, ko je državni in partijski poglavar Josip Broz Tito počistil »preveč napredne« kadre, kot sta bila v Srbiji Marko Nikezić in Latinka Perović (pri nas je podobno vlogo imel Stane Kavčič). Sledilo je nekajletno mirovanje v birokratski sivini, nato pa se je leta 1987 zgodil »vožd« Slobodan Milošević, ki je svoj pohod na oblast najprej začel z znotrajpartijskimi obračuni (in zanimivo, poleg Dragiše Pavlovića je bil med žrtvami tudi Miloševićev dotedanji politični boter Ivan Stambolić), nato pa preko ljudskih množic, ki si jih je pridobil s stavkom, izrečenim med obiskom na Kosovu: »Nihče vas ne sme tepsti.«

Srbija je bila tako za najmanj petnajst let potisnjena v mentaliteto srednjega veka, to pa je bilo tisto, kar je pripomoglo h krvavemu razpadu tedanje Jugoslavije. Ki je ni mogel rešiti niti gospodarsko usmerjeni tandem Ante Marković-Janez Drnovšek. Slednji je tako ali tako kot predsednik predsedstva vladal samo eno leto, medtem ko tehnološko usmerjeni Marković ni mogel preseči velikih razlik med posameznimi jugoslovanskimi republikami. In dandanes nam po Miloševićevem receptu razni Turnški krojijo usodo ter vračajo v rdeči srednji vek.

Slovenija je prva leta po osamosvojitvi začela zelo obetavno. Bila je zgled mnogim nekdanjim socialističnim državam (Češka, Slovaška, Poljska …). Dandanes tem istim državam gledamo v hrbet. Vendar s prstom ne moremo večno kazati na neokomunistično nomenklaturo, pač pa tudi nase, ker kot ljudstvo povsem resignirano sprejemamo vse, kar nam eskpoziture globoke države prinašajo. Medtem ko na sto tisoče Romunov na ulicah protestira proti pokvarjeni socialistični vladi, smo se Slovenci pripravljeni sprijazniti, da nam zaradi polomije v zdravstvu umirajo otroci in da nam v počitniške kapacitete naseljujejo ilegalne migrante. Iz tega postane jasno, da smo sami sebi največja nesreča prav zato, ker je naša državljanska integriteta na izjemno nizki ravni.

Slovensko državo smo dobili prav zaradi uporništva z razlogom – smo res tako individualizirani, da se trideset let po začetku slovenske pomladi nismo sposobni dvigniti iz foteljev in premagati skušnjave vrtičkarstva? Je naša država res tako malo vredna, da smo se pripravljeni odpovedati boju za srečno prihodnost in blaginjo? Kajti skupne cilje smo dosegali takrat, ko smo se poenotili. Nauk te zgodbe je, da iščemo tisto, kar nas je v zgodovini poenotilo, in na tej podlagi premagujmo to, kar nas deli. Naj rdeči srednji vek dokončno postane zgodovina.

65 KOMENTARJI

 1. Največje uspehe smo dosegali, ko smo se poenotili. In najbolj poenotili smo se v vstaji proti tujim in domačim fašistom in nacistom iz katerega je zrasla moderna in hitro razvijajoča se država. Zdaj bi pa nacistični sinovi ponovno hoteli oblast in uničiti stoletni napredek, ki je bil dosežen v 40 letih …

  • Redko kdo ve, da so komunisti med drugo svetovno vojno dolgo časa kolaborirali z nacisti. Ko so namreč 6. aprila 1941 sile osi napadle, razkosale in okupirale Jugoslavijo, so namreč tudi slovenski komunisti v skladu z navodili iz Moskve nacistično okupacijo sprejeli benevolentno in jo dojemali kot prvi korak k zrušitvi obstoječega družbenega reda. Hvalili so naciste kot sovražnike svetovnega kapitalizma in se navduševali nad državno-planskim gospodarstvom, kot ga je izvajala Hitlerjeva Nemčija. K dezerterstvu so nagovarjali nabornike redne kraljeve vojske in sabotirali tovarne. Komunisti in njihovi simpatizerji v nekaterih največjih delavskih središčih (Jesenice, Trbovlje) so ob prihodu prvih nemških čet na svojih domovih izobešali celo zastave s svastiko. V delavskih Trbovljah so naši najbolj zavedni rudarji komunisti praznovali delavski praznik 1.maj 1941 v skupni povorki slovenskih delavcev komunistov in nemških nacistov pod rdečimi plapolajočimi zastavami s kljukastim križem ter srpom in kladivom.

   • A to širiš tisto neumno laž ene SDS poslanke (ali članice stranke), ki je lagala, kot pes teče?

    • Vsi trije bratski totalitarizmi: nacional socializem, fašizem in komunizem imajo veliko skupnega, zato njihovo bratenje ni presenečanje. To sicer potrjujejo tudi zgodovinska dejstva.

     Nekaj značilnosti, ki izenačujejo komunizem in fašizem: kolektivizem, želja po ustvarjanju utopične moderne družbe, želja po ustvarjanju novega človeka, negacija družine, pomembnost države na račun posameznika in osebnih svoboščin, pobudniki osvajalskih in ideoloških vojn, izredna pomembnost propagande, pregon brez milosti vseh, ki se jih ima za sovražnika sistema in ideologije, boj za delavca ob stigmatiziranju vseh ostalih (kmetov, intelektualcev, kapitalistov) itd.

     Zmagovalci so bili komunisti, ki so uspeli pobiti in maltretirati več nedolžnih ljudi, kot prva dva oba skupaj. Ti pred človeštvom še čakajo na odgovornost za storjene zločine.

     • Ja, v Kumrovški šoli dobiš takoj slabo oceno, če navedeš nekaj dejstev. Dejstva so sovražnice totalitarizmov. Visoko oceno dobiš za izvirno laž.

      Kajti, laž je nesmrtna duša komunizma. To pripadniki te propadle ideologije vedno znova dokazujete in potrjujete.

     • Dejstva si lahko pogledate pri dr. Bojanu Godeši – v njegovem delu Čas odločitev. Dejstvo je pač zgolj to, da se je SLS že leta 1939 trudila najti stik z nacisti, da bi začela sodelovati z njimi. V času, ko se je vojna v Jugoslaviji zdela nemogoča.

     • Najbolj smo se poenotili, ko je bilo treba zrihtati naciste in fašiste, tako domače, kot tuje.

      Drugič najbolj pa smo se poenotili takrat, ko nas je vatikanska klika prepričala, da moramo peščici posameznikov zastonj predati vse skupno ustvarjeno premoženje, ki ga je narod skupaj ustvaril v 50 letih.

     • No saj, še najbolj je poenotenje uspelo proti domačemu sovražniku.
      Dokaz za to je čez 600 morišč, raztrešenih po Sloveniji.

   • Ja, gospod Koltur! Popolnoma drži, da je socializem pripeljal Slovenijo v revščino in bedo, kot ste z malo pretiravanja zapisali. Samo za primer naj navedem železarno Jesenice. Pred 2. svetovno vojno je bila svetovna špica železarstva. Ko je dobijo v roke soc-komiji, je samo že železarna. Po pol stoletni vladavini soc-komijev, da bi še naprej ostala železarna, je morajo prodati Rusom. Ti sedaj normalno gospodarijo.

    Zanimiv ste gospod Koltur. Na prvi pogled zganjate reklamo murgeljčanom, a dejansko po učinku jih sarkastično razkrinkavate.

   • Koltur: “socializem je industrializiral Slovenijo …”
    ===================
    Nacionaliziral, kot so takrat komunisti poimenovali svojo načrtno krajo podjetnikov od katerih so jih nekaj tudi umorili.

    • Socializem ni nič pokradel podjetnikom. Zgolj vrnil je delavstvu tisto, kar so “podjetniki” desetletja kradli delavcem.

     • Nova vlada je preveč neoliberalna, da bi se vtikala v nezakonito pridobljeno (pokradeno) bogastvo kapitalistov. Bo pa to uredila prihodnja socialistična vlada, kadar koli to pač že bo. Odvisno od razvoja svetovnih dogodkov v bližnji prihodnosti.

     • Koltur, seveda spet lažeš. Podjetniki niso ničesar kradli delavcem, saj niso delavci ustanovili podjetij.

      Delavci so bili pošteno plačani za svoje delo.

     • Primer:
      Peter Kozina, začel iz nič in nastala je tovarna čevljev v socializmu so mu jo komunisti ukradli (PEKO).

      “Za zaposlene v tovarni je na Pristavi postavil veliko stanovanjsko zgradbo, v tovarni pa uredil obrate za ugodne delovne pogoje zaposlenih. ”

      https://sl.wikipedia.org/wiki/Peter_Kozina

      Na kak način je Peter Kozina “ukradel” delavce? A tako, da jim je s svojim trudom ustvaril delovna mesta, ki jih drugače ne bi bilo?

      Koltur je izgleda pristaš ali član slovenske skrajne levice imenovane Levica.

     • Alojz, delavci seveda niso pošteno plačani za svoje delo. Delavci ustvarjajo vso bogastvo sveta, plačani pa so toliko, da komaj životarijo. Oz. v Sloveniji niti toliko, saj več kot 40.000 redno zaposlenih ne dobi zadostne plače, da bi se lahko brez pomoči humanitarnih organizacij prebili skozi mesec.

     • Delavci ustvarjajo vso bogastvo sveta,…
      Socializem ni nič pokradel podjetnikom.
      ==========
      haha. kaj je Kardelj vstal od mrtvih? 🙂
      Da je socializem kaj vrnil delavcem? haha. Pa delavci ne vedo tega… bemti hudiča, kako to. 🙂
      Iz katerega gozda si pa ti prišel sem?

    • Po komunajzersko, delavci itak nikoli niso dovolj plačani za svoje delo.

     Seveda pa lažeš, da v Sloveniji z minimalno plačo ni mogoče preživeti brez humanitarnih organizacij. Je.

     Da ne govorimo o tem, da ostala večina dobiva višje plače od minimalnih, zato mora Koltur lagati. Višje plače od minimalne sesuvajo vse laži od komunizma.

   • Lažnivi Koltur, socializem ni prinesel nobene industrializacije, saj nobeno veliko podjetje ni nastalo v komunizmu, ampak so le ukradli in preimenovali zasebna podjetja od prej.

 2. Pustite za hip komunizem in ideologijo. Odgogovorite mi rajši z kakšno verodostojnostjo ima Jansa se obraz, da sedi v DZ s samimi sovražnik, kako to sploh prebavlja? Zakaj se zaseda mesto predsednika stranke, vse od 1992 dalje. Po toliko porazih in se slabši perspektivi dela res samo ZASE =za lasten denar.
  Vse ostalo kar dela pa je samo škoda.
  Pa ne s tolažilno zgodbo, ker ob današnji verjetni izvolitvi je poraženeč volitev in ne zmagovskec.
  Še bolj nerealne do tolaxilbe flidkyke da bodo v pol leta nove volitve in bi Vanda zmagovalec. Že 10 ok št ni zmagovalec. Zadnji čas da se sestanejo organi SDS in mu predlagajo takojšen nepreklicen odstop. Vsi so tako nesposobni pa bodo sestavili blago.totej naj Janša sam odstopi, za dobro NAS. Naj enkrat neha desno politiko jrojit po sebi,ker očitno to ne daje nobenih pozitivnih rezultatov. Čas za zamenjavo!

  • demokracija: “… Zadnji čas da se sestanejo organi SDS in mu predlagajo takojšen nepreklicen odstop. Vsi so tako nesposobni pa bodo sestavili blago.totej naj Janša sam odstopi, za dobro NAS.”
   ==================

   V zadnjih 73 letih je bila v 92% tega obdobja na oblasti slovenska levica, od tega 45 let brez dovoljene opozicije in z absolutno oblastjo in posledično s prostimi rokami, da pokažejo svojo sposobnost. Ampak, kljub vsemu je Slovenija izgubila konkurenčnost z okolji s katerimi je bila tik pred 2. svetovno vojno skoraj na istem nivoju.
   Zakaj se ta levica ne umakne v dobro vseh NAS!

    • Tudi ta portal je v lasti Foruma 21 in je zgolj namenjen “pumpanju” desničarjev s “poflom,” medtem ko levica “hara”. V Slo je zgolj kontrolirana opozicija, od SDS do NSI do Reporterja in Časnika, Demokracije, domovine.je, 24kul itd.

  • Aja, poraženec je zmagovalec volitev, zmagovalec je pa tisti, ki zmore zbrati le 7 poslancev.

   Raje naj se v ogledalo pogledajo tisti, ki komaj zmorejo priti v parlament ali pa sploh ne zmorejo.

   Dokler bo tudi na desni debilsko ponavljanje, da je vsega kriv JJ, nam ni pomoči.

   • Gospod Tone zmaga na volitvah ni samo zadovoljevanje posameznika,da je zmagal, ampak zmaga pač tisti, komur je uspeli po volitvah : čemur so volitve namenjene: sestaviti vlado.
    Zato mora JJ ne debilno, sram vas bodo za tako izrazoslovje, gotovo ste prek 60; ampak realno je da Jansa po tolikih porazih , končno odstopi,ker je v Sloveniji bolj osovražen od hudiča in ne more biti kot Tuto 45 let na oblasti ( niti vodenhe stranke ne). Če bi bili realni bi opazili strujo okoli ” intelektualcev- že samo dejstvo, da se tako naslavljajo je odbijajoce- Rupel Jambrek Jordanova ki pozivajo oziroma povedo…. Jordanovo za novo voditeljico SDS in blagi poziv Janši k odstopu. Če kaj razumete vam je to jasno, če pa kot papagaji / slepci vidite med Slovenci Janšo edinega normalnega ( v resnici pa je velik looser), potem se kar deset let trpite Janševe poraze,! Osamosvojitev 1991 in vodenje vlade 2018 sta očitno zelo različni zgodbi, pisci brez grama realnosti!.

     • Kako pa se s prevaro sestavi vlado? Ali so ponaredili teh 55 glasov za? Ali kakšna je bila prevara? Je bila prevara, da je socialdemokratska in neoliberalna levica dobila več poslanskih sedežev od katolibanske in nacionalistične desnice?

     • Mar ne bi zapor zaradi krivičnosti še bolj podžgal desničarske volivce, da pridejo volit? Ne pa, da je bilo ravno obratno.

    • Torej, JJ je kriv, da na desni ni ene sposobne stranke, razen SDS?

     JJ ni popoln, toda ne more biti kriv tuje nesposobnosti. Dokler desnica v celoti ne bo bistveno močnejša, spremembe na bolje niso mogoče. Mešana bolj desna vlada, ki ni zmožna strukturnih sprememb, je vlada za preživetje. Manj škodljiva kot leva, a ne dosti boljša.

     Spremembe na bolje omogoča le bistveno močnejši desni blok. Za to pa ena močna stranka ni dovolj. In JJ ne more ustvariti teh strank. Ustvariti jih morajo sami člani teh strank z zavedanjem, da razkolnistvo ni produktivno.

     • Dokler se bodo kregali na desni, pač bo tako. In zdraharjev je veliko tudi na anti-janša strani. Predvsem veliko snežink.

      Ko dobijo kakšno kritično nase, se pa kujajo. Opažam pa, da so snežinke na obeh straneh.

      Se mi pa zdi, da desnica malo taktizira.

     • Desničarji se lahko na glavo postavljate, koliko desnih strank rabite, pa ne boste nikdar presegli teh 25 do 35 poslancev. Neoliberalci pa se raje nagibajo bolj proti sredini, kot bolj proti desnici, ker z njimi ne znate najti zavezništva, čeprav imate identične ekonomske programe (uničenje javnega zdravstva in šolstva, uničenje javne infrastrukture, javnega vodovodnega omrežja itd.)

     • Najbolje je kar ignorirati trola Kolturja. Ker zanj je neoliberalizem to, kar je skrajni socializem – ker ne daje takih rezultatov, kot si želi.

      Najbrž je tudi Maduro neoliberalec.

 3. Najmlajši predsednik vlade potrjen s skoraj dvotretjinsko večino, katolibani pa še naprej lajajo, kako bo vse šlo pod rušo 😀

  • Koltur,
   a je to, da je najmlajši, kakšna politična kakovost vam omiljenega Šarca – kajti pri njem sicer ni videti nobene politične kakovosti 🤔

   Je bil pa nekoč kar v redu komedijant – publika se je ob njem dodobra narežala, še posebej so se režali moški šovinisti – najbolj onemu štosu “baba je žaba, žaba pa človk ni”.

   Zdaj je to edino svojo kvaliteto, da je znal zabavati rajo in tudi Ehjavca za njegov rojstni dan, zapravil – saj so Šarčevi nastopi ena sama žalost.

   Koltur,
   če ste že antifek, bodite vsaj dosleden antifek in – če že vse katoliške vernike tako naslavljate – recite tudi za Šarca, da je katoliban.
   Kot poročajo mediji, se namreč možakar redno udeležuje nedeljskih maš – to res ne pritiče pravovernemu levičarju!

   • Ne imenujem vseh vernikov katolibani, saj jih je večina neškodljivih – vera jim ne zamegli razuma. Za razliko od večine komentatorjev na tem portalu, ki so katoliški fanatiki ali ljubkovalno – katolibani ali pa večine “desnih” politikov pri nas, ki te fanatike spodbujajo.

    Šarčeva politična kakovost izven Kamnika je neznana, v Kaminku pa se je izkazala za izjemno. Meni njegovo (Šarčevo) “drnovškovanje” pove več o nesposobnosti večnega vodje Janše (ki prejema na internih volitvah več glasov od Tita ali Kim Jon-una). Janšo je Šarec popolnoma uničil, ponižal in ga zreduciral, skupaj s preostankom desnice, na 31 parlamentarnih glasov.

    • Seveda imenunješ vse vernike katolibani, ker si poln sovraštva do drugače mislečih.

     Vidim pa, da si poln kompleksov, ker je edino, kar ti ostane žaljenje in poniževanje drugače mislečih.

 4. Zanimiv, kako se levaki zatekajo v aroganco in vse usmerjajo v Janšo, ki se niti ni kaj dosti trudil, da bi sestavil vlado – kar pomeni, da očitno dobro ve, kakšno je stanje na levi.

  Torej kaže, da bodo imeli sami s sabo veliko težav.

  • Zakaj se je pa torej na vsakem koraku tako drl, kako je on zmagovalec? Torej je zmagovalec, truda v sestavo vlade pa ne namerava vlagati? Hahaha

   • Pri tem da niti ne vemo, kakšen volilni tezultat bi bil šele ob NEPRISTRANSKIH novinarjih “nacionalke” !!?

    • Torej zdaj pravite, da desničarji ne vedo, koga morajo voliti, če jim tega dovolj kvalitetno ne povedo novinarji? In če novinarji navijajo za nasprotno stran, potem desničarji gredo volit na levo?

     • Človek, ki je mentalno še vedno v enem izmed totalitarizmov, ne zmore razumeti, kaj so svobodne volitve. Te med drugim predpostavljajo nepristransko in uravnoteženo poročanje medijev.

      Zato pri nas za enkrat demokracija še ni zaživela. Komunistična pohabljenost še ni odpravljena.

 5. Kva zdej..ovce zarukane…Vsak dan k maš hodte pa vas pase komunist…In še to le doma v štal…
  Na travnk vas spusti le ko je treba svečke pržgat in histerijo zganjat…
  Dejte one zelene špegle dol, da boste vidle da le prazno slamo žvečte…
  Ovca ni človk, sam pr nas pa lahko voljo kar doma v štal vidjo…bike in teleta..

 6. Nič ni nemogoče, treba je stopiti skupaj in doreči bistvo in smisel.
  Z dejstvi se je potrebno soočiti in jih na demokratični način z suverenostjo razrešiti.

  Komunizem je nerealna ideja, ki se je razvila v pragmatičen boljševizem, ki je zlo in vodi v nasilje. Zaradi tega je protikomunizem upravičen in potreben. Toda to je potrebno izvesti na demokratičen način z volitvami in državniškim dostojanstvom ali suverenostjo, ki je bila podpisana 2.julija 1990 v Skupščini RS.
  Na tej osnovi smo dolžni in upravičeni biti proti levičarski ideologiji, čeprav je prišla v parlament po zaslugi neosveščenih volivcev.
  Ta proti moramo potrditi z jasno, odločno in vztrajno dejavnostjo, da volivci spoznajo svojo zmoto in uvidijo, da so v zmoti in da je to boljševistična ideologija.
  Ker gre za človeka je potrebno, da pozitivisti držimo skupaj. To priporoča z groba ugleden slovenski psihoterapevt dr. A. Trstenjak: ” Vkup držimo, za človeka gre ” !!!!!

  Odgovori

Comments are closed.