“Nemčija lahko obvladuje le še 300.000 novih prihodov.”

3

weiseFrank-Jürgen Weise, vodja nemškega zveznega urada za migracije in begunce, je za nemški Bild izjavil, da se njegov urad v tem letu ne bi zmogel soočiti z več kot 300.000 novih prihodov beguncev. “Če bo prišlo več ljudi, bomo pod pritiskom, delovali bomo v kriznih pogojih,” je povedal Weise.

Vodja urada je še poudaril, da se nemške službe “kljub težavam” dobro soočajo s pritokom beguncev. Stotisoči so preteklo leto prišli v državo in po mnenju Weisa so številne začetne pomanjkljivosti sedaj odpravljene. Weise je še pozdravil odločitev kanclerice Angele Merkel, da odpre meje za begunce: “Čeprav je situacija v breme tolikim ljudem, je bila odločitev, da se v humanitarno kriznem položaju, dobra.”

Frank-Jürgen Weise ugotavlja, da nimajo točnega števila oseb, ki so lani prišli v Nemčijo, saj so se nekateri registrirali dvakrata, drugi pa so po registraciji državo zapustili. Weise vseeno trdi, da je v Nemčijo lani prišlo manj kot milijon oseb.

Aprila so nemške oblasti napovedale, da bodo vse aktualne prošnje za azil obravnavali do konca leta 2016. Število novih prihodov je po zaprtju t.i. balkanske poti in po dogovoru EU-Ankara sicer precej upadlo.

3 KOMENTARJI

 1. “Nemčija lahko obvladuje le še 300.000 novih prihodov.”

  Uf, kakšne izjave! Saj še Turkov ne morejo! Veliki sultan Erdogan Veličastni jim kar pošteno deli klofute!

  • Alfe, v večini stvari se strinjava, a res ne razumem, kako ravno vi nasedate populistični histeriji, ki jo pri nas vodi Črnčec.

 2. “Nemčija lahko obvladuje le še 300.000 novih prihodov.”
  =============

  Kako? Nisem pozabil!!!
  A niso še pred enim letom govorili, da bodo v nekaj naslednjih letih “uvozili” vsako leto po en milijon migrantov? (Plan do cca 7 mio)
  A sedaj so pa omagali že pri prvem milijonu?
  Čemu taka sprememba plana?

Comments are closed.