Nekatere ptice nikoli ne poletijo

4
Foto: Novi glas.
Foto: Novi glas.

Se še spomnite legendarne izjave Gašparja Gašparja Mišiča: »Zorana Jankovića lahko izkrcate na Antarktiki in bo s pingvini ustvaril pogoje za razvoj…«? Pa poglejmo te pingvine danes.

GGM

Medtem ko se je dal pater familias pingvinov zamrzniti za nedoločen čas, je GGM zamenjal pregovorno megleno prestolnico za živahno Luko Koper. Tam je bil toliko uspešen, da ni znal hitro poskrbeti za poglobitev Luke Koper, vsaj ne tako hitro, kot je sam praznil kozarce vina, in ostal brez vozniškega izpita. Ker se je z bežanjem iz Ljubljane zameril zavetnici Slovenk in Slovencev Alenki pomagaj iz Kranja, je poiskal zaveznika v koprskem županu Borisu Popoviću. In ko so ga končno odstavili zaradi njegove »uspešnosti«, je takoj postal direktor koprske komunale. Ampak to seveda ni nič. Glavna je Luka Koper, zato se možakar odloči kandidirati še za župana občine Ankaran, da bi preko njenih glasov v Luki Koper imel vpliv, a k sreči izgubi.

Toffsy iz KPK in pojoča travica

Velika družina pingvinov se je spomladi razcepila na dva dela. Ambicioznejši del je želel emigrirati v Bruselj, ker je ugotovil, da jim doma nihče več ne bo dajal rib v hrambo. Ker so se v Bruselj podali na lastno pest, je Toffsy iz KPK pričel iskati svojo pojočo travico. Ko jo je že poslal materi pingvinov, pa je le-ta zavlačevala z dvigom pošte. Pred zaslišanjem bruseljske migracijske komisije ni naredila domače naloge. Namesto da bi sama odšla v Strasbourg in dvorila evropskim poslancem, je tja poslala svojega glede evropske politike popolnoma neizkušenega tajnika. Ko je do zaslišanja prišlo, se je zopet pokazalo, da ji angleščina ne gre najbolje, čeprav jo je precej izboljšala. Nato je preklopila na slovenščino, vendar ji je češki evropski poslanec dal lekcijo tudi iz njenega maternega jezika. Ker je bila neprepričljiva, nekonkretna, brez vizije in znanja, so ji evropski poslanci povedali, da nekatere ptice pač nikoli ne poletijo, ne glede na to, da pingvin seveda je ptica. Ker ji je bila pojoča travica uradno vročena 27. septembra, je s Toffsyjem vred zapela naslednji dan.

It is very emotional

Servilna nacionalka, ki se je v tej zgodbi zelo slabo odrezala, je v Odmeve povabila svetovalca matere pingvinov Romana Jakiča. Tam smo navadni smrtniki ugotovili, da tudi slednji ne briljira v angleščini. »You doesn’t have any clue about« je pač napačen stavek. Če bi mene imenovali za komisarskega kandidata, se pravi na precej visok položaj, in če bi vedel, da znam angleško zgolj malce bolje kot Carlos Tevez, bi želel ob sebi imeti vsaj kompetentne svetovalce. Vsaj za odmrznjenega Zorana Jankovića so slednji to bili, dokler je ljubezen še trajala. On ima vedno najboljšo ekipo in najboljše sodelavce na svetu. V resnici so najboljši samo do ljubljanske obvoznice in v najboljšem primeru do Karavank.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


4 KOMENTARJI

 1. Odličen prispevek.

  Tisti, ki ne spoštujejo evropsko družino, ne morejo biti njeni dobri člani. Še manj pa voditelji.

 2. Upati smemo, da je po neuspelem Alenkinem vzletu na eminentni komisarski položaj tudi Roman nadgradil svoje znanje angleščine in zdaj ve, da se pravilno glasi: “SHE doesn’t have a clue about it.”

 3. Odlično, posebej s ščepcem ironije in odličnim humorjem.

  Fanatiki in zakrčenci niso sposobni humorja, zgolj cinizem.
  Cerkev in verniki bi morali o humorju več vedeti, posebej so ga uporabljali številni svetniki, med njimi pa je posebej izstopal sv. Filip Neri, zavetnik humorja.

  Humor ( posebej na svoj račun) je znak duševnega zdravja.
  Lahko si primerjamo nastop novega nadškofa in Alenke Bratušek ali številnih drugih pingvinov. Nastopi so glede sposobnosti, iskrenosti, samokritičnosti in znanja, posebej pa humorja dobesedno diametralni.

  Je samo še nekaj kristjanov normalnih v tej Sloveniji?

 4. Menim, da ta angleški stavek ni pravilen. Pomožni glagol to have ne potrebuje “do” za zanikanje. Pravilno bi bilo She hasn’t got a clue about it.

Comments are closed.