Milan Kučan: »Vsi na jadrnice!«

14
Milan Kučan: Vsi na jadrnice!« Vir: Nova

Pred nedavnim smo slišali od vodilnega modreca levice, ki mu je kralj slovenskih akademikov dal celo doktorat, da smo bili Slovenci ob osamosvojitvi prineseni okoli. Iztrgali so nas iz socialno pravičnega okolja Balkana in nas pahnili v naročje kapitalizmu in imperializmu, ki ga pooseblja Nato. V Sloveniji je namesto socializma z človeškim obrazom prevladal fašizem, ki nas tudi obvladuje. Razmere so tako strahotne, da je na praznik Dražgoš izpostavil svoje življenje sam Milan Kučan in nas pretresljivo posvaril pred fašistično prihodnostjo, če se ne bomo na aprilskih volitvah pravilno odločili.

Milan Kučan: »Vsi na jadrnice!«

Milan Kučan nikoli ni skrival, da Slovenija in s tem slovenstvo nista njegovi intimni opciji. Pred malo več kot tridesetimi leti, 8. februarja 1989, ko nam je šlo najbolj za nohte, nam je za Prešernov praznik voščil:

»Slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot del nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega. Je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana

Z leti je njegova misel postala bolj modra. Ne samo, da ni slovenske identitete, ampak je ta samo maska za fašizem!

Bližamo se volitvam. Socialno pravično državo nam ponujata najbogatejša Slovenca: Zeschko in Golob. Prava proletarca. Idola Združene liste in velika ljubitelja jadrnic, najljubšega prevoznega sredstva Milana Kučana. Vedno so bile sanje prekmurskih ravnic in gnoja na njih naveličanega Kučana. Hkrati nam obljubljata odpravo fašizma. Cilj naše prihodnosti je: »Vsi na jadrnice!«

Poleg goveje glasbe nedeljsko kosilo z govejo juho menda najbolj vzdržuje fašistoidnost Slovencev

Veliki ljubljanski kulturnik in župan Zoran Janković je poskrbel za razcvet urbane kulture. Ta nas bo izpeljala iz okov fašizma. Ne bo nas samo osvobodila podeželske mentalitete, ki je za slovensko in slovenstvo značilna, ampak nas bo prestavila v 21. stoletje. Center urbane kulture v Šiški je tako postal glavni izničevalec slovenske fašistoidne mentalitete, ki jo pooseblja sedanja vladna koalicija. Njegov simbol je urbana glasba, ki je genialna sinteza predstav o glasbi angloameriških predmestij, garnirana z okusom balkanskih mahal. Ključno nalogo pri tem opravlja RTVS, zlasti radio, ki nas odrešuje goveje glasbe. S tem se izjemno tvorno vključuje v zeleno prenovo Evrope, saj je znano, da goveja živina izloča največ metana, zaradi katerega je svet pred izumrtjem.

Te dni nas v boju proti dosedanjemu fašistoidnemu življenju še posebno spodbujajo akademiki s FDV. Dovolj smo se naposlušali guruja slovenskih medijev. Rojevajo se novi geniji. Potem ko so prepričljivo odkrili fašistoidnost slovenske kulture, katere simbol je slovenski jezik, so se spravili celo na slovensko prehrano. Slovensko nedeljsko kosilo menda najbolj vzdržuje fašistoidnost Slovencev. Njegovi glavni pojavni obliki sta goveja juha in kuhana govedina, ki sta samo preoblečena goveja glasba.

Slovenski kulturni praznik je poosebljenje slovenske fašistoidnosti. Tudi kolaborantstva, zaradi katerega ne pride do narodne sprave. Gibanje 8. marec, ki ima recepte za vse tegobe in stranpoti slovenstva, bo z univerzalnim zakonom odpravilo vse, kar ga pooseblja. Rešilo nas bo fašistoidnih osamosvojiteljev. Kot prvo bo odpravilo slovenski kulturni praznik, ki ga je tako in tako vzpostavil general Rupnik. NOB je samo premaknila datum njegovega proslavljanja.

A tako je to?

Balkan želi v Evropo. Tamkajšnje države so se otresle onih, ki ga želijo ohraniti v svoji najbolj zavrženi podobi. Sprejela jih je Slovenija v imenu zaščite in varstva beguncev in političnih preganjancev. Pomaga jim, da svoj ideal v njej uresničijo. Nekdanja slovenska politična elita, ki ji držijo štango tožilstvo, sodstvo in šolstvo, se ob trideseti obletnici obstoja slovenske države, ob spoznanju, da je njen vlak dokončno odpeljal, bolestno oprijema zadnje modrosti svojega nekronanega voditelja, ki si jo je dobro ponoviti:

»Slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot del nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega. Je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana.«

Ta genialna misel je primerljiva le z ono: »Napravite mi to deželo nemško!« Volitve 25. aprila dejansko ne bodo odločale o Janši, ampak o smislu in pomenu praznovanja slovenskega kulturnega praznika. Za koga?

14 KOMENTARJI

 1. Hudobni murgelski skrat se obnaša kot srednjeveški rex. Rex je sicer potolcen potonil v koprskem zalivu. Malo vitra, jahta Iva Sanaderja, ki se kratkocasi v Remetincu in ga ne bo kmalu nazaj na morje, bi mu tudi pristajala, samo kaj, ko je na jambor določil goloba namesto galeba. Ampak zdaj golobi ribe lovijo- bo že držalo za slovenstvo, ce tako velevajo naš presvitli skrat.

 2. Jao, kuku meni!

  Ne, Jugoslavija ni bila samo slaba. Poznam veliko ljudi, ki se jim po marsičem še kolca. Nekateri od teh se jezijo na Američane, ker so nam razbili Jugoslavijo. Ne, niso nam je razbili Američani ampak politični razred od Miloševića naprej. Mene bo izjemno razveselilo, ko bodo ti moji prijatelji nehali iskati krivce zunaj za razpad Jugoslavije, ampak bodo uvideli, da se je psihopat pač obdal s psihopati. Da je nedotakljivost vrhuške bila zasnovana na čistem nasilju predvsem nad novinarji in drugim vplivneži, ki so nato “prostovoljno” širili kult, ki se je dejansko prijel in so ga milijoni nato dejansko prostovoljno širili.

  Podobno je idiotizem prve klase, da je za probleme desnice v Sloveniji kriv Kučan. Desnice na oblasti nikoli ne bo! Ne, ni problem kompetentnost Kula. Kul ni cool ampak zelo slabo prikriva strice iz ozadja. Mogoče malenkost bolj nule v korupciji, same koruptivnosti niti ne uspeva. (Govorim o sistemski korupciji in ne o posameznikih.) Zakaj je desnica nesposobna? Ker si išče nepremagljivega sovražnika v Kučanu. Še dobro da avtor ne trdi, da bo tovariš maršal osebno vodil protipomladni štab in osebno dajal ukaze o rušenju mostov. 😉

  Desnica naj se osredotoči na danes. Danes moramo nekaj pojesti. Da, sistem je enako gnil kot pred leti. A niso več gnile tiste japke pač pa letošnje.

  • Mah daj, zbildal so zdaj Goloba iz nule, da je prav komično. In Kučan je dal simbolni zegen nedotakljivega monarha, četudi so v ozadju milijonski interesi povsem drugih. Se spomniš, kako so sesuli res vrhunskega bancnika Arharja ob njegovi kandidaturi zaradi domnevno previsoke plače, ki ni bila niti približek tega, kar si jemlje Golob? Ki priviligirano preprodaja najugodnejšo elektriko v drzavi, ki mu je bila dogovorno servirana na pladnu. Maslesa in Golob. Kakšna cesarjeva nova oblačila. Vse bi jima “verjeli” in dovolili, prav vse, enako kot Jankovicu, samo da so dovolj proti Jansi.

   • kučan nima in nikoli ni imel filinga, samo buldožira, oziroma buldožirata Golobič in čisti živčni Biščak, vsi skupaj pa živijo tisto, kar so živeli kot carji z Drnovškom- ko so ga jerali v živo, da je lahko kučanova politika udbokučanizma živela skozi njega kot vrhunstvo tranzicije v Nikamor…
    kučan je nivo Kim il Sunga-kriminalkomunizma z Kardeljevo larfo ” kovača svoje sreče”, ki bo svojo gonil do groba, pa makar še izda komando za atentat ali dva…njemu je to vse nagliho…kako bi se ti počutil , ko veš, da si gospodar Slovenije, poznaš filing ?

  • Ni čisto iz lufta. Podobno kot je Šarec z odstopom podal “žogo” Janši, zdaj ta vlada podaja “žogo” nazaj. Ne bi ti znal s prstom pokazati, kdo meša štrene, a očitno je, da žogo dobijo samo privilegirani. Golob je žogo dobil kot velika žrtev kadrovskih čistk. A da ni žrtev, ampak mu je mandat potek? A da ni bogi, ampak lahko komot živi od prihrankov? Zdej več ni pomembno. Pomembno je bilo samo, da dobi žogo. Zdej komot dribla sam naprej. Z vetrom v vseh jadrih kot si pravilno opazil.

   • Vse vlade so v energetiko, ki je v glavnem v državni lasti, nastavljale svoje ljudi. Najvec iz SDja, ki so vecino časa od 30 let te drzave del vladnih koalicij ( pa se na 45 let partijske podlage). Golob je prišel na Gen1 po tem, ko je bil prej državni sekretar LDSa. Potem je bil funkcionar vodstev strank tudi pri Jankovicu in pri Bratuškovi. Politična oseba predvsem. Ekstrovertna in retoricna dokaj močna. Vsebinsko pa nekoliko nagnjena k flancanju, frazerstvu. Potekel mu je mandat. Take kadre se ponavadi zamenja z novimi oblastniki, tudi na zahodu in to ni nič posebnega. Zrtev je približno toliko kot kaka operna primadona, ki je izvedela, da ne bo v vseh operah prihodnje sezone pela najbolj sijajnih vlog, ker nemara obstaja se kdo drug. Njegov zaslužek pri GenI je pa nesramno ekscesen. Zlasti se z nagrado, ki ni rezultat neizprosne tekme na trgu, ampak mu je bilo to položeno v zibko z dostopom do elektrike iz JEK. Skandal je, če je v tej državni firmi plačan vsaj 10 krat vec kot predsednik vlade, predsednik države ali pa generalni direktor UKC LJ, ki vsi nosijo neprimerno večjo odgovornost. In nasih levičarjev vse to prav nič ne moti – res neki levičarji….

    • Vidim v Wikipediji, da je bil državni sekretar. Kako pa je tja prišel?
     Ti si dobro informiran. Kdo sta nejgova starša? Kaj posebnega tam?

     • Precenjujes mojo informiranost, hudo precenjujes. Z leti, desetletji in stoletji se nabere nekaj informacij in logičnih povezav v glavi. Cela vrsta jih pa sproti izpuhteva in posebej slednje mi gre vse bolje od rok.

  • Ja, vsak hlev proizvaja stranski produkt- gnoj in tega je treba kar naprej čistiti in dodajati svežo steljo, so rekli včasih in to načelno velja, tiudi danes. Drugače povedano: vseskozi je, ob dobrem, ljubezni, prisotno tudi zlo, sovraštvo in širimo ljubezen in dobroto-podprimo jo!

 3. Opletanje s fašistoidnostjo Slovencev ni samo iz najnovejših dni. Pred leti je odpuljeni filozof Slavoj Žižek takole obsodil velikega Slovenca:

  Žižek: “Te mostove je načrtoval fašistični arhitekt v tridesetih letih (Plečnik, op.), ki je sedaj bil recikliran kot post modernist.” (o Tromostovju in Jožetu Plečniku).

  https://sl.wikiquote.org/wiki/Slavoj_%C5%BDi%C5%BEek

  • Bom utemeljil, zakaj sem napisal “odpuljen”.
   citat
   “…in jaz sem tam sedel, jedel jagodove torte in gledal, kako so šli ruski tanki proti demonstrantom. BILO JE PERFEKTNO.” (o zatrtju praške pomladi 1968)

   Link do citata je v zgornjem postu. In takih “perfektnosti” (odpuljenosti) se na linku lahko še nekaj prebere.

 4. Zdenko Roter 26. februarja 2020 v Spominih 4. del na RTV v območju od d 2:45:44 do 2:47:20
   
  Potem je prišlo do naključja. Tri dni pred dnevom t i. razglasitve samostojnosti me je klical sin iz Houstona. Pravi: oči, trda bo, hudo bo. Rekel sem, kaj imaš v misli? Nekaj se bo zgodilo pri vas. Sem rekel, kaj ? Ne okoliši, povej. Pravi… Iz prve roke vem, da se pripravlja skupina novinarjev CNN, ki jo vodi Jim Clancy, da gre v Ljubljano zato, ker pričakujejo 25. incidenti. Saj veš, zakaj gre. Incidenti med Ljubljano in Beogradom. Jaz sem seveda vedel, za kaj gre, in vedel tudi, da tuje televizijske hiše, zlasti CNN tistega časa, najbrš ne gre gledat Ljubljanice in njene čistosti. Ampak da se domneva, da bo prišlo do vojaških intervencij. In sem to seveda sporočil, povedal Milanu. Povedal sem še nekomu drugemu, ki ni reagiral. (…)
   
  Kako je Kučan reagiral?

 5. SLOVENSKA IDENTITETA

  kučanov milan bleketa o identiteti slovenskega naroda, ker mu to prav pride in mu služi.

  Sicer pa, mimogrede, a verjamete, da je ta tip prebral Marxa, Engelsa, Dostojevskega, da je prebral Džilasa, Dedijerja, da je prebral akterje okoli Draže Mihajlovića, da je bral kaj od Tesle, da je bral Maura Orbinija, Franca Jezo, Mateja Bora in oba somišljenika, p.Tomažiča, predvsem, Valvasorjevo 5.knjigo, Jurija Venelina, Vodnika, Zoisa-ki sta, slednja dva imela ogromno vedenja o slovenski identiteti, da se nam niti ne sanja.

  Ma – brez veze kučanu oporekat, ker ni fundamenta, ni vsebine, ni zaključka, vse je kot zajec iz klobuka, je pa ga ni, pa je bel in je rjavkast, po potrebi , za določen cilj, in tako dalje, nobene konsistence, eno samo boljševiško nabijanje, kot Šarac, dokler gre gre…s tem, seveda, da ima kučan zelo obsežen klobuk in zajcev kolikor češ!
  Iztok Mlakar al pa Zoran Predin naj mu spesnita kako koristno besedilo za na pogreb, da bo doživel še poslednji lažgošarski orgazem zakrknjenega boljševika bradavičarja, da se pol umiri pri Satanu, kamor spada neposredno, saj mu je gospodar srca in duše preklemanske revolucionarne.
  Vse se bo poravnalo, vse poglihalo in sovraštvo bo izgorelo v žveplu Satanizma samo po sebi za sebe!

  ” Lojze Grozde , Magdalena Gornikova, Marija Škrabčeva in France Balantič, prosite za nas!” PRESS

Comments are closed.