Ne tič, ne miš, ampak… netopir!

95

soltes_igor-portretPred kratkim sem na Časnik.si pisal o novi politični pobudi, katere frontman je Kardeljev vnuk in nekdanji predsednik računskega sodišča Igor Šoltes, ki je začel predstavljati svoj politični program s povsem neideološko agendo. Kot sem pričakoval, je slovenska javnost dokaj hitro ugriznila v vabo – na spletnih straneh so »plebejski« komentatorji večinoma pozdravili to pobudo, češ končno ena opcija, ki ni ne leva in ne desna, ki ne prisega ne na Janšo ne na Jankovića, ki je ne briga ideologija, ampak razvoj in dobrobit Slovenije.

Ob takih komentarjih se lahko Slovenec, ki o politiki ve nekoliko več kot dokaj skromno ozaveščena večina, lahko samo grenko nasmehne. Takšne opcije in razne nove obraze smo v novejši zgodovini že imeli. Izkazalo pa se je, da je bil to zgolj privlačen celofan za nagovarjanje ali razočaranih volivcev postkomunističnih strank ali pa tistih, ki zaradi splošnega razočaranja ali brezbrižnosti le redko ali pa sploh nikoli ne odidejo na volišča. Videti je, da je takšne vrste državljanov vedno več. »Klasičnim« političnim strankam zaupa vedno manj ljudi, zato je na nek način celo pričakovano, da na političnem polju prihaja do novih pobud. Toda vedno so pomembna ozadja, saj ne moremo že vnaprej zaupati nekomu, ki se pred javnostjo predstavlja, da ni ne tič ne miš. Če si sposodimo še retorično dopolnitev te fraze, ki jo je v devetdesetih letih izrekel sedaj že nekdanji poslanec Ivo Hvalica, bi lahko rekli, da gre za netopirja.

Že nekajkrat doslej sem opozoril, da tovrstne pobude gradijo na navidezni resničnosti – torej na podobi, da imamo v Sloveniji škodljivo levo-desno (če že ne partizansko-domobransko) razdeljenost. Takšna podoba slovenskega družbenega in političnega prostora je samo navidezna, nekateri jo namerno vzdržujejo, drugi (med njimi celo nekateri sicer eminentni publicisti iz katoliškega tabora ter politiki mlajše generacije, ki zopet obujajo že skoraj pozabljeno kocbekovsko »mostogradnjo«) ji nasedajo. Tudi avtor teh vrstic je dolgo časa delal to napako. Dokler ni pohod revolucionarne ikonografije ter povsem zgrešena gospodarska politika sedanje vlade dokončno razkrinkala bistvo problema: da v Sloveniji še ni zmagala civilizacija in njene vrednote, pač pa imamo opravka z duhovnim bojem med civilizacijo in barbarstvom. Na eni strani imamo demokracijo ter vrednote svobodne Evrope (in opcija, ki to zastopa, seveda ni brez napak), na drugi strani pa vrednote postkomunizma oz. revolucionarnih izročil, ki Slovenijo peljejo ne samo v čas komunizma, pač pa na civilizacijski nivo jamskega človeka. Predstavljajmo si, kako bi to izgledalo v sedanji Nemčiji: tam bi imeli dva politična pola, od katerih bi eden temeljil na demokracije in svobodne Evrope, drugi pa na izročilu nacizma, pri čemer bi pro-nacistični pol imel veliko večjo kapitalsko in medijsko moč. In ker bi zaradi posledic te premoči stalno prihajalo do upora demokratov, bi se nenadoma pojavila neka nova stranka, ki bi naveličanim Nemcem končno ponudila konec teh prepirov in razvojno alternativo, ki bi jo v javnosti predstavljal potomec kakega nacističnega generala. Če bi bili nemški državljan, bi takšno pobudo sprejeli in jo podprli?

No, k sreči so se tam razmere odvile drugače, saj je Nemčija doživela dokaj bolečo denacifikacijo. Na drugi strani pa je marsikatera nekdanja komunistična država (denimo Češka) izvedla lustracijo in omogočila kolikor toliko normalno politično delitev. Slovenija se s tem izzivom, žal, ni spoprijela, posledice pa so vsak dan bolj vidne. Ker pa je satana seveda strah resnice, skuša še naprej vladati z lažjo in ustvarjati lažno iluzijo nekakšne simetrične razdeljenosti, ki se od normalnih delitev evropskega političnega prostora razlikuje v ideološki zagrenjenosti ter nezmožnosti sodelovanja. Zato naj bi z ustanavljanjem vedno novih in novih strank nadaljevali Dolančevo filozofijo ohranjanja oblasti, češ, če ne bomo na oblasti mi, bi to pomenilo, da bo nekdo drug. Ni presenetljivo, da so mediji zaradi nevarnosti, da bi preprosti ljudje prepoznali morebitno novo prevaro pod krinko »neideološkosti«, v javnost lansirali spin, da se nova stranka ustanavlja tudi na »desnici«. Ker je treba pač prostor prisilno »uravnotežiti« in ga ohranjati v navidezni simetriji med »levico« in »desnico«. Pa čeprav ima ta »levica« še vedno ogromno kapitalsko in medijsko premoč.

Sveto pismo nas jasno uči, da Jezus ni delal kompromisov s hudimi duhovi, pač pa jih je izganjal. Čeprav se je v končni fazi dal prijeti in celo umoriti, je bila prav to največja zmaga nad satanom. S tem smo vsi ljudje dobili možnost, da se kljub svoji ranjeni naravi upremo (tako preko duhovne aktivnosti v obliki posta in molitve kot tudi preko apostolata) zlim vladarstvom, ki se v politiki kažejo v obliki restavriranega komunizma. A za uspešen boj proti zlu je treba najprej sprejeti resnico o slovenski politiki. Kajti resnica nas bo osvobodila. In to ne navidezna resnica, kot nam jo ponujajo apostoli reformirane cajtgajstovske sredinskosti.


95 KOMENTARJI

 1. Pa ja ne, da se ponovno obuja kardeljanski socializem. Če je temu tako, nam lahko samo še Bog pomaga, ampak ne tisti iz Murgelj. Pa se bojim, da je tisti tam zgoraj zaradi naših ravnanj v naši polpretekli zgodovini nad nami dokončno obupal, sicer kot narod ne bi doživljali že nekaj desetletij takših travm in ponižanj, od raznarodovanja do kriminala vseh oblik in barv.

  • Kardeljanski socializem gor ali dol, dejstvo je, da Slovenija potrebuje alternativo sedanjemu levo-desnemu klanju. Sicer se nam slabo piše.

   • Še slabše se nam piše, če zmaka kot alternativa kakršen koli socializem. Zato je Šoltes slaba opcija.

 2. No, tale o netopirjih je še malo starejša od Hvalice – tam nekje od Ezopa poznamo take pojave.
  Sicer pa – le zakaj se g. G. B. takole razburja? To bo stranka, polna mnogih svežih idej. Kakor dedek Kardelj iz vica o Kardeljevi kravi. In Butalci, ki bodo navdušeni nad novostjo, bodo spet porazili pamet.

 3. Avtor tega (za moje pojme bednega) sestavka implicitno daje prednost nekemu drugemu mesiji, ki se imenuje Janez Janša. Zakaj bi sicer že v samem štartu na grob in nizkoten način napadel poskus neke nove politične alternative? Za takim pisanjem se skriva predvsem strah političnih botrov, ki pisca tega sestavka podpirajo.
  Tudi avtorjeve fantazije o nekakšni asimetrični razdeljenosti ali, Bog ne daj, delitvi na civilizacijo in barbarstvo ne držijo vode. Naša delitev je kar lepo simetrična. Zanjo so enako odgovorni na levi in na desni strani. In vso to jokanje o tem, kakšno moč ima levica, je že tako kalimerovsko prežvečeno, da pisec sploh ne more skriti, da je tole naredil po naročilu s Trstenjakove.
  Dejstvo je, da slovenski katoličani potrebujemo novo politično paradigmo. Dovolj je bilo ideoloških delitev. Potrebujemo nekaj novega, nekaj, kar vodi v razvoj in dobrobit Slovenije. Ne glede na to, da je Igor Šoltes vnuk Edvarda Kardelja, je treba priznati, da je bil kot predsednik računskega sodišča nepristranski, enako je obravnaval tako leve kot desne. Zato menim, da je verodostojen, vsekakor veliko bolj kot Janša ali Janković.

  • Opustite “šlogarsko” prepričevanje, avtor prispevka se osredotoča na Kardeljevega vnuka Šoltesa.
   Presenečate z ugotovitvijo, da avtor daje prednost mesiji Janši nikakor pa niste v njegovem prispevku “šlogarsko” opazili, da za Šoltesovim hrbtom stoji cela UDBO plejada “neideoloških” levih prefarbancev, ki nam ga, kot političnega nedolžneža podtikajo.
   Da ustanoviš stranko in jo spraviš v politični prostor cele Slovenije je zgolj volja premalo. Potrebno je članstvo, ki dela zastonj in tisto ozadje, ki ga vi v Blažičevem prispevku nikakor niste uspeli detektirali, da bo pokril velike materijalne stroške na novo ustanovljene stranke.
   Ker so Šoltesu usluge javnega promoviranja stranke zastonjkarsko zagotovljene (TV trobila in trije tiskani mediji) s pisarnami društev upokojencev po vseh občinah v katerih po večini domujejo društva Zveze borcev NOB-ja je o njegovi povezovalni neideološkosti škoda izgubljati čas in besede.
   Higienično bi Šoltes ravnal, če bi se držal svojega poklica in se na daleč izognil politki. Dovolj revolucionarne škode je z vsiljeno bratomorno vojno Sloveniji naredil že njegov dedek Kardelj, zdaj naj se pa pustimo za nos vleči še njegovemu vnuku.

   • Pimi, očitno imate tudi vi radi razne teorije zarote o tem, kako je Šoltes projekt nekakšnega megalomanskega postkomunističnega stroja s Kučanom na čelu. Če radi verjamete takim zgodbicam, ki jih plasirajo SDS-ovci, vam ne branim, da verjamete vanje še naprej. Ni pa lepo, da avtorju držite štango in še vi zavajate.
    Navsezadnje, morate se spomniti, kakšen kraval je SDS počela leta 2011 ob ustanovitvi Virantove državljanske liste. Še dokaz več, da ima strah velike oči. In to ni bilo prvič – že v devetdesetih letih je obstajal poskus oblikovanja nekakšne novorevijaške liste, do katere pa potem ni prišlo, ker je nekdo iz SDS potegnil zavoro, saj bi jim sicer ušli glasovi. Sicer pa, zakaj so že Janševi mediji tako besno obračunali z Matejem Toninom?
    Vsekakor je Šoltesova iniciativa tudi zaradi politikantov vašega in Blažičevega kova še toliko bolj zaželjena, saj bo s tem dokončno odklenkalo ne samo prepirljivim SDSovcem, pač pa tudi njihovim medijskim pomagačem iz Demokracije in Reporterja.

    • Sori, ampak nekdo, ki je trikrat kandidiral na LDS-ovi listi, zame pač ni alternativa. Ga pa seveda kot takega prikazujejo vsi vodilni mediji. In priznaj si – uspelo jim je.

     Vabim te, da si prebereš kritike podmladka SD na račun Šoltesa iz leta 2011:

     http://www.reporter.si/node/4798

     Če te slučajno moti, da je povezava do Reporterja, si izjavo lahko poiščeš drugje.

     • Ne trdim, da je Šoltes idealen, je pa dejstvo, da predstavlja drugačno politično delovanje. Namreč, od vseh teh prepirljivcev iz Janševe stranke me že bolijo ušesa.

     • Sandi, preveč si prozoren, bi lahko koga prepričal.

      Ves čas se obregaš ob en SDS, po drugi strani pa slepo podpiraš še eno levo stranko, levice pa niti malo ne pokritiziraš.

    • Sandi! Poizkušate se nam predstaviti kot neideološki, demokratičen, odprt za vsako novo politično pobudo a hkrati brez zgodovinskega spomina, zavajajoč in sprenevedajoč. Malo manipulirate z dvema tednikoma /skupaj 20.000 naklade/, ki ju enačite s tremi dnevniki in vsakdanjim laganjem vseh TV trobil. Prištejte k vašim levim še tistih 571 podpisnikov, ki so v Evropo razposlali obrekljiv pamflet čez najbolj uspešno /Janševo/ vlado in se hkrati trudite, na svojo pamet oprte, spremeniti v naivce.
     Naj vam bo jasno, Janša s 30.000 člansko SDS ni od včeraj, vi ga ne marate, mene pa vaš v celofan zaviti Kardeljev Šoltes tudi ne more prepričati.
     Se pa v enem delčku z vami strinjam, jaz sem po vaši presoji politikant, torej lahko sklepam, da ste vi profesionalec, ki se nam nespretno ponujate kot slab amater.

     P.s. Zadnji odstavek vašega odgovora na moj prispevek o vas pove dovolj, da vem, kako brez najraje prepovedane SDS, razumete “prefarbano” demokracijo v Sloveniji. Da lahko kakšno v celofan zavito “zinete” čez Janšo in SDS, vam pride prav tudi podtaknjeni Kardeljev Šoltes.

     • Ne vem, zakaj ste zdaj užaljeni, če sem vam navedel nekaj dejstev.
      V Sloveniji vidim temeljni problem v tem, da gre razdeljenost preko meja zdravega razuma. Tudi če nasprotna stran predlaga nekaj koristnega, jo bodo vseeno popljuvali. In to je velik greh. Razlik med levico in desnico tu ni. Edino redki posamezniki še zmorejo sodelovanje z nasprotnim polom, a ponavadi dobijo polena pod noge od svojih somišljenikov.
      Vse ostalo, kar pišete, pa so izgovori. Izgovori,izgovori, izgovori… Vedno bodo krivi komunisti, Kučan, 571 novinarjev in še kdo. In to so tisti izgovori za lastno nesposobnost.

     • Sandi, ti nisi navedel nekaj dejstev, ampak je tvoj odgovor na vse, podtikanje nas v SDS vojščake in podobno…

      Obašaš se pa enako kot komunajzerji. Ne smeš pokritizirati tvojega ljubljenega vodje Šoltesa, kajti takoj boš ožigosan za SDS-ovca.

      Na dejstva, ki te postavljajo na laž, pa sploh ne odgovoriš, ampak le ponavljaš flance – izgovori itd…

    • Naj dodam še nekaj malega h kravalu v SDS, ki ga je sprožil Virantov nož v hrbet stranki, ki ga je podpiral.
     Do zadnjega je sedel na vseh predvolilnih sestankih stranke SDS in molčal.
     Previrantski Virant je SDS ukradel “zaupni” program s katerim je šla stranka na volitve in čez noč ustanovil novo stranko.
     To je tudi ena takih zgodbic, ki jih plasira SDS, glavno vlogo pokvarjenega izdajalca je pa zares odigral preVirant.
     Vsakdo gre lahko na svoje, kako to izpelješ je pa tisto ??!!

     • Kar se tiče Viranta, se strinjam, da je bil nedosleden, ker je sestavil bojda liberalno stranko, sedaj pa pomaga uvajati višje davke.

      A glede odnosa med njim in SDS je pač tako: ko je Virant začel ustanavljati stranko, je največ zmerljivk dobil prav od SDS. Janša je njegovemu tastu Brejcu to tako zameril, da ni hotel niti spregovoriti več z njim. Posledica tega je, da je Brejc iz stranke izstopil, saj v njej ni imel kaj delati, če je bil nezaželjen. In bedno je, da na tako otročji način izgubljajo ugledne člane. Vsak tak izstop pomeni najmanj tisoč glasov na volitvah manj. In to ni bilo prvič.
      Janša lahko Virantu zlošči čevlje glede na to, da je Virant vseeno vstopil v koalicijo z njim, čeprav je malo prej od JJ dobil veliko nizkih udarcev. Virant je premogel preseči zamere, Janša pač ne. Taka so dejstva. Še po tistem, ko je Virant bil v koaliciji z Janšo, je dobival nizke udarce. Zato me ne preseneča, da je Virant obupal in spokal iz koalicije, ker pač ni sadomazohist, da se bo pustil poniževati kot kakšen cucek tem zahojenim in nadutim aparatčikom iz SDS. Če je kdo v Sloveniji dedič ZKS, je to SDS po svojem načinu delovanja. Podobnost je očitna. Sam že dovolj dolgo spremljam politiko, da vidim, kako stvari tečejo. Umetnost politike je v tem, da znaš stopiti tudi kakšen korak nazaj, priznati napako in dati nasprotniku priznanje za kakšno stvar. To je znamenje ponižnosti. V NSi se morda še najde kakšen tak, prav tako v SLS. V SDS so takšni nezaželjeni. In zato je desnica tam, kjer pač je – v dreku. Na ta način bo levica večno na oblasti s še tako slabo vlado, saj si ob tako slabih nasprotnikih to lahko brez večje škode privošči.

     • Sandi, ti kot tipični komunajzer, za vse slabo kriviš SDS in vse ostale pomiluješ in poveličuješ, kot nedolžne žrtve.

      Ampak to je le izgovor, saj levaki imate na svoji strani 90% medijev.

      Nasledniki ZKS so tudi po načinu delovanja levaki – nategovanje, nepriznavanje legitimnosti nasprotniku itd…

      Pa še Viranta tako naivno hvališ, čeprav so ga zapustili vsi ugledni liberalci. Ostali so samo še komunajzerji.

      To, da je zapustil koalicijo, je še razumljivo. To, da je podprl nekajkrat bolj pokvarjenega Jankoviča, pa ni več razumljivo glede na to, da se gre velikega poštenjaka.

    • “Zanjo so enako odgovorni na levi in na desni strani. In vso to jokanje o tem, kakšno moč ima levica, je že tako kalimerovsko prežvečeno, da pisec sploh ne more skriti, da je tole naredil po naročilu s Trstenjakove.”

     Kot prvo si vzame v roke kakšno pametno knjigo o ekonomiji, pa tudi najbolj prominentne slovenske ekonomiste, kot so Zakrajšek, Masten in Damjan, malce bolj pozorno poslušaj (zakaj je Zakrajšek prominenten mi ni treba razglabljati, Masten in Damjan sta pa najbolj citirana slovenska ekonomista). Potem se ti bo začelo malce bistriti pred očmi. Potem boš tudi lahko videl, kako mediji povzdigujejo voditelje s falirano (levičarsko) ekonomsko politiko (Chavez, npr.) ter omalovažujejo tiste, ki zagovarjajo liberalne principe v ekonomiji (nedavno ob smrti Thatcherjeve so po nacionalnih mediji kar prostodušno govorili, kako je njena politika bila falirana). Nato boš pripravljen, da kritično tudi pretreseš latentna sporočila nacionalnih medijev, ko bodo odkrito govorili, da je “še huje kot pri nas v Italiji” ali “da Grčiji gre še slabše kot nam” (to je bilo dobesedno povedano na nacionalnem radiu dva dni zapored; če hočeš, lahko poiščem tudi linke). Vprašal se boš tudi, kako je možno, da mediji ignorirajo Civilno družbo za pravično Slovenijo, pa čeprav pri tem sodeluje 31 civilnodružbenih gibanj, medtem ko Šoltesa porivajo na naslovnice in uvodnike poročil. Ali tisto, ko Delo zapiše, da je Avstrijska sodnica izjavila, da ni dvoma o vpletenosti slovenske politike pri zadevi Patria, potem pa to povzamejo vsi dominantni mediji (seveda vključno z RTV) in komaj čez dva tedna bežno omenijo to laž.

     O naklonjenosti dominantnih medijev levici je govoril tudi Mussomeli ter njegov predhodnik Thomas Robertson. Iz nedavno objavljenih depeš je prav tako jasno, da je Drnovšek Kučana obtožil manipuliranja z mediji. Kučan se na te obtožbe ni odzval. Ali so obtožbe SDS-a o pristranskosti medijev res iz trte zvite, glede na zgornja dejstva?

     • Ah mediji… ta stara kalimerovska mantra SDS…

      Si že kdaj pomislil, kaj če ni krivda zgolj na strani medijev? Če neka politična stranka zganja neumnosti, je normalno, da bo to prišlo na dan in da bo to javno kritizirano. Sicer pa, po tvoje levi novinarji so javno kritizirali tudi leve stranke – kar pa desni novinarji ne morejo narediti pri svojih desnih botrih, potem pa druge učijo demokracije, anede?
      Še ne tako dolgo nazaj je SDS vložila kazenske ovadbe proti vsem medijem oz. novinarjem, ki so povzeli mnenje avstrijske sodnice, da so bili v zadevi Patria slovenski politiki skorumpirani (in s sodbo sodišča v zadevi Patria se je pokazalo, da je imela celo prav). No, SDSovci so bili celo tako šalabajzerski, da so po nesreči ovadili celo sebi naklonjene novinarje. Kako naj potem človek na volitvah da glas za stranko s tako “super” kadri??

     • Zanimivo pri tebi Sandi je, da Snops sploh ne piše o Janši in SDS, pa ga ti na silo vpleteš noter.

      Več kot preveč dokazov je o pristranskosti levih medijev, ti nas pa hočeš prepričati v njihovo objektivnost in izključno v krivdo SDS-a za vse slabo v Sloveniji.

     • In Sandi, vidiš, kako spet lažeš. V avstrijski sodbi o slovenskih politikih ni ne duha ne sluha, ampak ti slepo verjameš slovenskim lažnivim medijem.

      Ravno tako je s sodbo v Sloveniji nekaj hudo narobe, saj je celo Matevž Krivic, ki Janše sicer ne more videti, ko ga tako sovraži, sodbo kritiziral.

      Zate je pa važno le, da je proti SDS, pa verjameš še tako bizarnost.

    • Aja, še ene sem se spomnil od zadnjič, ki jasno kaže na pristranskost nacionalnega medija (mislim, da je to bilo celo isti teden kot tiste o tem, da gre Italiji in Grčiji še slabše). Na radiu (vsaj tam, najbrž so še kakšno rekli na TV) so povedali, da je za velik primanjkljaj kriva prejšnja vlada, ker je znižala davek od dohodnine. Nekdo, ki ima v glavi vsaj malo soli in znanja o ekonomiji, tega enostavno ne more kupiti. To je popolnoma enostransko in plitko prikazan efekt znižanja davka od dohodnine. Drugo stran, da tisti denar, ki ni šel v državno blagajno, ostane v gospodarstvu(kjer veča konkurenčnost podjetij in prinaša delovna mesta), so zamolčali. To enostavno ne more biti tako. Saj ne trdim, da vsi novinarji to delajo načrtno proti Janši in SDS, ne, oni so pač prepričani levičarji in imajo svoj pogled na svet, kar pa je za nacionalni in dominantni medij nesprejemljivo.

    • To ni teorija zarote, je dejanska zarota.

     Na začetku sem res mislil, da je problem zgolj v SDS-u, ko je Virant ustanavljal svojo stranko.

     To, kar pa počne Virant danes, pa kar so povedali klasični liberalci, pa nakazuje, da so se komunajzerji uspešno vtihotapili in ukradli obetajočo stranko.

     Na koncu se pa izdaš, da si komunajzer, ki so te poslali, da zagovarjaš še eno komunajzersko prevaro, in seveda oblatiš SDS in desnico, ki ti gre v nos samo zato, ker ni komunajzerska.

     • Alojz, mene tvoje diskvalifikacije sploh ne ganejo, ker dokazujejo zgolj tvojo nemoč ter intelektualno podhranjenost. Sicer sem tega že vajen, ker se večinoma gibam v krogih, ki podpirajo desnico, in ker povem precej tega, kar jim ni všeč, doživim precej hujše stvari od teh, ki jih v javnosti zganja levica, verjemi mi.
      Tvoje sicer pogosto omenjanje “komunajzerjev” pa kaže na stopnjo infantilnosti.

     • Sandi, tvoje diskvalifikacije me sploh ne ganejo, ker dokazujejo zgolj tvojo nemoč ter intelektualno podhranjenost.

      Vse te tvoje pravljice so pa neumnost. Jaz se gibljem v obeh krogih in znam biti kritičen do vseh, ampak desnica je precej bolj strpna kot pa levica.

      Zato ti ne verjamem.

      Tvoje precej pogosto omenjanje SDS-a pa kaže na stopnjo infantilnosti.

  • A ni zanimivo, da je odgovor na vsako kritiko levice – Janez Janša.

   V resnici je pa tale Sandi en velik vernik Šoltesa – ali pa zgolj propagandist.

   Delitev medijev je dokazano asimetrična. Je pa zanimivo, da levim medijem kljub očitni prevladi, ne uspe oprati možganov več ljudem.

   Dejstvo je, da Slovenija potrebuje kvečjemu pravo desno stranko, ne pa še ene komunajzerske.

 4. Sandi – Mar ti ne živiš v Sloveniji?! Kako je možno, da človeka lahko obsodbijo brez dokaza na podlagi govoric?!! Med tem ko pa drgi ima nebroj dokazov, pa se mu ne zgodi nič?! SI mar slep?! Iz Lune se vidi, da je Slovenija v primežu stare komunistične klike!!

  • Sandi je spet eden tistih – Janez, Janko, Katoličanka, ki se vsake toliko časa pojavijo, pa bruhajo po desnici – brez argumentov, potem se pa potuhnejo.

   • Alojz, jaz sem tukaj relativno nov in me zato ni treba povezovati z nobeno od naštetih oseb, ker jih ne poznam. Tvoje povezovanje z njimi je le odraz tvoje nemoči, ker nimaš nobenega pravega argumenta in poskušaš z osebnimi diskreditacijami.

    • Ne, ne. Privzel si zlagano izhodišče. Roko na srce, iz tistega skropucala ni mogoče razbrati nobenega dokaza, če misliš slučajno na poročilo KPK. Kar se poročila tiče, je dokazano edino to, da je KPK (namenoma ali ne) lagala o vrednosti zemljišča v Trenti.

     http://www.finance.si/8330850/Vse-o-Jan%C5%A1evi-Trenti

     Ampak to tako ali tako ni pomembno. Tudi če tega poročila ne bi bilo, ti nikoli ne bi šel v koalicijo z Janšo. Saj veš tisto prispodobo o zavesti in intuiciji kot človeku, ki jezdi slona? Jezdec edino opravičuje slonovo pot.

     • @Sandi Glej, tole se mi zdi dosti bolj argumentirano kot KPK-jeva enovrstičnica o zemljišču v Trenti. Tole bom kupil kot “dokaz”:
      V Trenti je bilo v zadnjih šestih letih po evidenci trga nepremičnin pri Gursu opravljenih 19 nepremičninskih poslov.

      – Pet poslov je bilo sklenjenih s kmetijskimi zemljišči, povprečna cena kvadratnega metra kmetijskega zemljišča pa je bila 4,44 evra. Najdražjih je bilo dobrih pol hektarja zemljišč za 65 tisoč evrov oziroma za dobrih 12 evrov za kvadratni meter. Najcenejših pa 2.172 kvadratnih metrov, za katere je kupec odštel 652 evrov ali 30 centov za kvadratni meter.

      – Pri šestih poslih z zazidljivimi zemljišči je bila dosežena povprečna cena 378 evrov za kvadratni meter. Opazneje odstopa prodaja 61 kvadratnih metrov zazidljivega zemljišča za 80 tisočakov, kar je 1.311 evrov za kvadratni meter. Najcenejše pa je bilo zemljišče, veliko 2.164 kvadratnih metrov, ki je stalo 5.202 evra. To je 2,4 evra za kvadratni meter.

      – S stanovanjsko stavbo (brez kmetijskih zemljišč) je bil sklenjen le en posel, in sicer je šlo za 53 kvadratnih metrov neto tlorisne površine in 595 kvadratnih metrov zazidljivega zemljišča. Cena je bila 68 tisoč evrov. Preračunano na kvadratni meter stavbe, je to 1.283 evrov.

      – Med mešanimi posli sta bila dva. Za 400 tisoč evrov so bili kupljeni 255 kvadratnih metrov velika stavba ter dva pomožna objekta skupne površine 211 kvadratnih metrov. Za 195 tisoč evrov pa 270 kvadratnih metrov neto tlorisne površine stanovanjske stavbe ter 518 kvadratnih metrov kmetijskih zemljišč.

      Če vzamemo povprečno ceno, bi bilo Janševo kmetijsko zemljišče v Trenti vredno 68 tisoč evrov, razlika 63 tisoč evrov pa je vredna ruševina hiše s 57 kvadratnimi metri neto tlorisne površine. Torej bi bila ruševina vredna 1.089 evrov za kvadratni meter oziroma stavbna parcela (176 kvadratnih metrov) 347 evrov za kvadratni meter. To je tik pod povprečnimi cenami za zazidljiva zemljišča v Trenti.

     • Uh, ti si pa informiran. 😉 A priznam, da ne razumem najbolj tvoje spodnje razlage. Linka pa ne utegnem prebrati, ker sem na obisku in me že podijo z itak zelo počasnega računalnika. 🙂

     • Finance so kmalu po tistem, ko je prišel ven rezultat, pisale o tem in tej napaki. Klemenčič pa arogantno ni nič rekel.

      Je rekel, da v javnosti o tem ne bo razpravljal, kar je zanj pomenilo, da bo govoril le o tistem, kar mu paše.

    • Spet si zgrešil bistvo. Bistvo je v tem, da je maksimum, kar si pokazal, provociranje in žaljenje s puhlicami ala Mladina. Poleg tega mirno ignoriraš vse argumente, ki so bili navedeni proti tvojim trditvam. Tako samo manifestiraš svojo čustveno mržnjo do desnice in simpatije do levice. Če bi bil zrel za debato, bi ovrgel protiargumente, ki so bili podani, ne pa da odgovarjaš z nekimi posplošenimi posmehljivkami. Seveda je to možno v krogih v katerih se giblješ, kajti veliko ljudi, tako levih kot desnih, ne ve argumentirati svoje politične pripadnosti. Ampak zdaj pač nisi tam v tistih svojih krogih, in veliko ljudi tukaj ve precej dobro utemeljiti in argumentirati politično pripadnost. In veliko nas ti je prav tako zastavilo konkretna vprašanja in pojave, na katara se pričakujejo v normalni debati odgovori. Ti si pa seveda mislil, da so vsi simpatizerji desnice neuki kmetavzarji, izpadel si pa kmetavzar sam.

     • Dokaži. Aja, če nič ne rečem, potem to pomeni, da si ničesar ne upam reči? Slabo sklepanje. Tudi tebe čakam, da poveš kaj proti svojemu idolu (Igor). Bo?

     • Snoops, dobro si mu odgovoril.

      Dejansko si ga hitro prebral. In po tej plati je čisto enako kot pri prejšnjih Jankotih, Janezih, Katoličankah….

      In Sandijeve puhlice točno potrjujejo tvoje trditve.

     • Sandi, Snops tej je dobro opisal.

      Toliko si se le izpilil, da ignoriraš prava dejstva, da potem le tupiš o SDS in podobno…

    • Kar delaj se. Preveč ste si podobni, da bi ti nasedel.

     Takoj si se tudi ujel v past. Problem je v toji nemoči, zato si takoj napadel ad hominem.

  • Joy,
   za Slovenijo ni nobene tragike, če sodišče obsodi poleg tajkunov tudi kakšnega skorumpiranega politika. In kakor vidim, je slovenskemu pravosodju uspelo v zadnjem času kar nekaj pogumnih odločitev sprejeti. Nazadnje obsodba Šrota in Bavčarja. To pa tudi pomeni, da slovensko pravosodje deluje dobro in se tudi ne ozira na politično pripadnost. Obsojeni Bine Kordež sodi celo med člane Foruma 21. To pomeni, da so teorije zarote odveč. Zato me tudi tvoje teorije o komunistični kliki ne prepričajo.
   Po dobrih dvajsetih letih bi bil morda že čas, če bi pristaši SDS enkrat že nehali iskati krivdo za lasten neuspeh pri drugih in sprejeli odgovornost za svoja dejanja, tako kot se za odraslega človeka spodobi. Sicer pa s takim predsednikom, kakršnega imate, nimate nobene perspektive, razen nazadovanja in odhoda na politično obrobje. NSi je vsak dopustila oblikovanje drugačnih mnenj in je sedaj v javnomnenjskih raziskavah četrta. Upam si trditi, da če bo njen predsednik postal Tonin, bo postala vodilna stranka na desnici.

   • Za odraslega človeka se spodobi, da zna razmišljati logično in s svojo glavo.

    Ni vsak, ki ne razmišlja po komunajzersko, že kar janševec, kar bi ti rad prikazal.

    In ni vsak, ki vidi grozno medijsko neuravnoteženost tudi slep in pisanje tvojih neumnosti dokazuje, da si zaslepljen ti in ne znaš razmišljati.

 5. Eno vprašanje za Šoltesa bi marsikaj razkrilo: ali bi šel v vlado z Janezom Janšo (če pustimo vnemar morebitne razlike v ekonomskem programu).

  • Če je Šoltes pameten, ne bi šel.

   Ne more nekdo, ki se bori proti korupciji, sodelovati z nekom, ki mu je bila korupcija dokazana.

   • Janša je glede korupcije nedolžen. Šoltes prihaja iz poznanih političnih krogov privilegiranih. Šoltes, očitno rdeči pionirček nam nima kaj novega povedati. Ponovil bo le to, kar mu bodo v ozadju naročali rdeči botri.

    • Postavljate nek aksiom: da je JJ nedolžen. Morda do pravnomočnosti sodbe. In verjamem v to, da bo višje sodišče potrdilo prvostopenjsko sodbo. S tega stališča se motite.
     Vam je pomembno samo, da branite nekega političnega idola, zato morate nekoga na drugi strani diskvalificirati. To je vaša dialektika.

   • Ne, ne. Privzel si zlagano izhodišče. Roko na srce, iz tistega skropucala ni mogoče razbrati nobenega dokaza, če misliš slučajno na poročilo KPK. Kar se poročila tiče, je dokazano edino to, da je KPK (namenoma ali ne) lagala o vrednosti zemljišča v Trenti.

    http://www.finance.si/8330850/Vse-o-Jan%C5%A1evi-Trenti

    Ampak to tako ali tako ni pomembno. Tudi če tega poročila ne bi bilo, ti nikoli ne bi šel v koalicijo z Janšo. Saj veš tisto prispodobo o zavesti in intuiciji kot človeku, ki jezdi slona? Jezdec edino opravičuje slonovo pot.

    • Seveda sam ne bi šel v koalicijo z Janšo. In v politiki je kar precej strank, ki nikoli ne bi šle v koalicijo z Janševo SDS. Zakaj bi moral sklepati kompromise z nekom, ki mu je bila dokazana korupcija?
     Nobenega dokaza pa ni, da je protikorupcijska komisija lagala.

     • Kot tudi ni dokaza, da je KPK govorila resnico.

      Dejansko je KPK dokazano naredila eno napako pri Janši. Parcelo v Trenti mu je ocenila nenormalno nizko. To so dokazali v Financah.

  • Poanta tega vprašanja se ne nanaša direktno na Janšo. Reformuliram in zastavim takole: ali bi šel v koalicijo s SDS (lahko tudi brez Janše).

 6. Tudi meni je soimenjak Šoltes simpatičen kot vodja Računskega sodišča.

  A se povsem strinjam, da bo močno zasmrdelo, če mu res uspe ustanoviti stranko, saj za takšen podvig, kot rečeno, ne zadošča volja, pač pa potrebuješ veliko denarja in podpore (zlasti medijev).

  A, če bi res najhitreje rastočo stranko na levici vodil Kardeljev vnuk, bi bilo res darilo desnici. Saj ga lahko enostavno razorožite z vprašanjem o odnosu do povojnih izvensodnih pobojih. Če boste s takšnim vprašanjem težili Bratuškovi, se boste osmešili. Če pa od Kardeljevega vnuka pričakujete, da v 21. stoletju ima human odnos do sonarodnjakov in razčiščen odnos do dedkovega zgodovinskega prispevka, niste niti malo tečni, pač pa le dosledni.

  • Ne, jaz bom kar volil stranko, ki jo bo ustanovil. Vprašajte tisti, ki ste nezadovoljni z večno vladavino levice. 😉

    • Dober program ni težko napisati. Bil bi izjemno presenečen, če bi program bil ozko grlo obetajoče se stranke.

   • Samo to sem hotel slišat ali ti je vseeno za stališče do izvensodnih pobojev. Tako da ne prilizuj se drugim z “dobronamernimi” nasveti!

    • Zate moji razmišljanja niso dobronamerna, saj boš postal zelo zagrenjen, ko desnica pride na oblast. (Ne boš imel koga šimfati.) Ne? 😉 😉 😉

     Za tiste, ki si iskreno želijo, da desnica res dobi 46. glas (in ne takšen glas, ki ga je Janković z gazda-retoriko nagnal na desno stran), so moja razmišljanja relevantna, saj je kar velika verjetnost, da bo ustrezno prepričljivo večino desnica dobila le takrat, ko ponudi program, ki bo všeč tudi meni.

     A navijam za desnico ali levico? V mojem interesu je lepa tekma, v katero sta obe strani prisiljeni poslati na parket najboljše igralce.

     Ali če se izrazim preko prispodobe s kuhinjo. Katera kuhinja je boljša srbska ali slovenska? Pa srpska svakako. O tem zame ni dileme. V srbski kuhinji sta na menuju čevapčiči in ražnjiči v slovenski pa gobova juha z ajdovimi žganci, ki jih je možno naročiti brez ocvirkov. Kaj bom izbral? Slovensko seveda.

     In tako kot bo za marsikatero oštarijo v kratkem vprašanje preživetja (rentabilnosti), ali privleče vegetarijanske goste, tako je tudi za slovensko politiko vprašanje preživetja, ali lahko privleče pozornost volivcev, ki uporabljajo možgane na podoben način kot jaz. 🙂

     • Seveda bo imel. Učil se je od levice. Ko bo desnica na oblasti, bo šimfal levico.

      A ti, ki voliš levico, dejansko gledaš program? Ponavadi levaki volite le “vaše”.

 7. Poštenje, pravičnost in domoljubnost je vendarle potrebno “obesiti” na neko ime. Saj niso kar vsi ljudje pošteni, pravični in domoljubni. Pohvala, graja ali dvom v človeka potrubujeta priimek in ime dotičnega ob sebi.
  Tistega malega sivolasega možiclja, ki ga vsi poznamo in ni pošten, niti pravičen in še manj domoljuben se vendarle najde po priimku Kučan. Kučan je slovensko domoljubnost dokazoval z zamolčanjem dekreta JLA o pobiranju orožja slovenske TO, odnos do pravičnosti se zrcali skozi zagovarjano “rokomavh” početje njegovega Foruma 21, ob njegovem vprašljivem poštenju se pa človek vpraša, zakaj je njegov kandidat, ki nam ga ponuja, prav LDS-jevsko Zaresni, politični neodvisnik, Šoltes.
  Brez nekega znaka, poimenovanja npr., vsaj “O”, vas na tem portalu zagotovo ne bi bilo. Od tu naprej pa konkretno vemo, s kom se ali ne strinjamo oz. s kom polemiziramo.

  • Prispevek sem, kot odgovor, zapisal v razmislek gospodu <<<>>>>>>>>
   Moja poršnost e prispevek žal postavila a neustrezno mesto.

   • Prispevek sem, kot odgovor, zapisal v razmislek gospodu <<>>>>>>>
    Moja poršnost e prispevek žal postavila a neustrezno mesto

  • Pa smo spet pri Kučanu. 🙂

   In kot ugotavljam, simpatizerji SDS brez njega preprosto ne morete. To je pač vaša dialektika. Potrebujete sovražnika, četudi namišljenega. Ne vem, kdo je zdaj pravi naslednik ZKS.

   Dejstvo pa je, da je Kučan navaden upokojenec, ki kot nekdaji predsednik republike tu in tam da kakšno izjavo za medije. To je vse.

   • Ce to menite, ste zelo naivni. Kucan je se vedno prevec prisoten v politiki. Ali veste, koliko ljudi se vedno dela zanj? Ali ni tudi predsednik Foruma 21? Ali ni sel on prosit Jankovica, naj kandidira? Ali res menite, da je dal oblast iz rok?

    • Kučan nima nobene formalne politične funkcije. Forum 21 pa je civilnodružbena organizacija, ki na politiko nima nič večjega vpliva kot recimo Zbor za republiko.

     • Formalne ne, pac pa dejansko politicno moc. Se noben predsednik Partije se ni kar sam umaknil s politicnega prizorisca. Zanimivo pa je, kako se npr. SDS ali desnici vedno pripisujejo razne reci, Kucan pa je nedotakljiv in ze vnaprej nedolzen. Samo naivnezi in tisti, ki so placani za njegove igrice tako mislijo.

     • Moraš biti pa res naiven, če to verjameš.

      Ampak ne verjameš.

      Forum 21 je zbor največjih kapitalizstov, Zbor za republiko pa navadnih ljudi.

      Torej, po logiki ima Forum21 mnogo večji vpliv kot Zbor za republiko.

   • Ti Sandi ne moreš brez SDS-a in tlačenja vseh k SDS-u. Zato že od samega začetka nisi verodostojen, pa, če se še tako kujaš.

    Dejansko pa sploh ne bereš, kaj piše, ampak le iščeš priložnost, da boš napadel druače misleče, jih ozmerjal z Janševci in zaslepljenci, jim podtaknil to, kar je tvoja lastnost…

    Dejstvo pa je, da ti rabiš sovražnika in tega vidiš v Janši in SDS-u.

    Dejstvo je tudi, da izraz “strici iz ozadja” prihaja od SD-ja in med temi strici je glavni Kučan.

    Wikileaks tudi izdaja, da se je čez preveliko Kučanovo moč pritoževal tudi Drnovšek. Kučan je tudi predsednik Foruma 21.

    Daleč od navadnega senilnega upokojenca. Gre za hudobnega komunajzerja, ki noče, da bi Slovenija postala demokratična.

    • Alojz, tole tvoje gostilniško kvantanje ni nič kaj krščansko. Pa ne, da si tudi ti eden od tistih zagrenjenih aktivistov v službi Janše?

     • Tipično komunajzersko Sandi.

      Ko ne moreš argumentirano odgovoriti nazaj, takoj začneš z SDS in JJ in nas zmerjaš z aktivisti.

      Argumenta pa od tebe nobenega.

   • Vi ste začeli na temo Kučanovega novega “politično nedolžnega” Šoltesa spotikanje ob Janšo, zdaj pa vas moti spotikanje ob njegovega predlagatelja, menda upokojenca, Kučana.
    Ker javno zapisano priznate, da ne veste kdo je pravi naslednik ZKS, vam prek teh vrstic dajem na znanjem, da je Kučan naslednik samega sebe. On je bil namreč zadnji predsednik Centralnega komiteja zveze komunistov Slovenije, zdaj nam pa ta politični kameleon v isti osebi razlaga demokracijo.
    Partijsko se obnaša še danes, zato je najmanj primeren, da nam on “prodaja” ideološko čistega in politično neobremenjenega in oh in ah Igorja Šoltesa.
    Sicer sem o Kučanu navrgel nekaj argumentirano poznanega, zato me čudi, da komentatorsko ne tipknete nobene o njegovem zahrbtnem izdajanju Slovenije.
    Ja Sandi, vi ste v navezi branilcev partijske golazni nov na tem portalu, ampak samo po imenu.

    • Seveda, ker primerjate neprimerljivo.
     Kučan, ne glede na to, kakšno visoko funkcijo je imel, NI VEČ aktiven v politiki. Za razliko od Janše, ki je ravno danes spet dajal neke čudne in celo žaljive ocene o Alenki Bratušek. Kučan ni bil obsojen zaradi korupcije, Janša pa je bil – pa se kljub temu noče posloviti od politike.
     Sicer pa, kje imate dokaze, da se je Šoltes aktiviral po Kučanovem naročilu? Verjetno spet ena od obrabljenih fraz, da se vnaprej diskvalificira neko novo politično paradigmo, ker pač ogroža glasove, ki bi sicer šli na rovaš SDS, ali pač?
     In ko ste me že javno izzvali glede domnevnega Kučanovega izdajstva: govorite o razorožitvi TO leta 1990. JLA je to akcijo začela samoiniciativno in o tem NI obveščala slovenskih politikov – tudi Kučana ne. Zato se mi zdi obujanje nekih teorij zarot, kako je Kučan sodeloval z JLA maja 1990, povsem za lase privlečeno in kot poskus diskvalifikacije takratnega predsednika predsedstva RS. Očitno vse za dnevno politične potrebe in na račun države. In to samo zato, da bi se nekdo opral krivde in si prilastil zasluge. Hvala Bogu pa je bila Slovenija pri osamosvojitvi politično enotna.

     • S takim, ki navkljub objavljeno zapisanim argumentom trdi, da prvi človek Centralnega komiteja zveze komunistov Slovenije ni bil obveščen o odvzemu orožja slovenske teritorijalne obrambe /TO/, ni smiselno zaresno polemizirati.
      “Šlogarsko” vsevedno, nam v prispevkih dopovedujete, da ste “mojster na počez”, zato lahko povsem mirno, po diplomatsko zapišem, da ste umetnik sprenevedanja. Lahko si pa, brez po doplomatsko, sprenevedanje tolmačite kot laganje. No, s takimi, ki jim je “Jara kača” argument pa niti “zahecna” polemika ni smiselna.

     • Pimi, nehajte že enkrat s to kalimerovščino.

      Razoroževanje TO se je začelo maja 1990. In takrat Kučan že kar lep čas ni bil več predsednik CK ZKS! JLA pa slovenskega političnega vodstva ni obveščala o ničemer. Torej Kučan ni bil obveščen o razoroževanju. Kdo se torej spreneveda? Imate težave, ker resnica ni takšna, kot si jo želite?

     • Si pa res naiven Sandi, ko tako zavzeto braniš Kučana.

      Saj je jasno, da, če ima Kučan vse vajeti v rokah, da ga nihče ne bo obsodil. Tako idealno pišeš o njem, da se ti vidi, da si ti točno tak vernik, kot očitaš drugim. Le tvoj idol je Kučan.

      Šoltes v Sloveniji ni ne nova politična paradigma, ne obraz. Bil je dolgoleten LDS-ovec. Pa pišeš, da bi šli ti glasovi na rovaš SDS? Ne. Ti glasovi bodo zajedali kvečjemu SD in PS.

     • Sandi, dokumenti dokazujejo, da je Kučan sodeloval pri razorožitvi TO, saj je moral to podpisati.

 8. Drugovi, odluka je pala.!

  Stvaramo nov avantgardni pokret, kojeg če formalno voditi drug Igor i u realizaciju tog zadatka i nove partijske linije, treba uključiti i pokrenuti sve naše terenske organizacije i aktiviste i ilegalce i sav agitpropovski aparat. Nema odustajanja i svako frakcionašenje, biće strogo sankcionirano. Drugove, koji taj novi kurs još nisu shvatili, treba drugarski educirati i njime upoznati.

  Dalnje upute slede.

  CK KP Murgle press

  • E, druže Gui, ko če to, da shvati? A dobro si to rekao.
   Ajde, Titovim putom. naprjed, marš. A kuda vodi ovaj put?
   Čini mi se, na Dedinje. Aha, nekaj cemtimetov pod zemljo, če sem tovariše prav razumel. Za enkrat še nimajo nobenega veselja, da bi delali družbo angelom in svetim v nebesih.

 9. Danes sem bil zelo prijetno presenečen, ko sem dobil od prijateljice preko FB povabilo na FB profil Igorja Šoltesa. Sem se nato pogovarjal tudi z nekaterimi, ki so prej volili SDS in NSi in so mi povedali, da bi podprli Šoltesovo novo stranko. In so tako kot jaz siti ideološkega kreganja.
  Le kaj pomaga v javnosti trositi puhlice kot Janša včeraj (tisto o avtobusu in Bratuškovi)? Kaj ima Slovenija od takih izjav? Samo še večjo nestrpnost, koristi pa nobene.
  Katoličani moramo podpreti tiste politike, ki se ne ukvarjajo z drobnjakarstvom in trmoglavostjo za vsako ceno, pač pa ponujajo vizijo in razvoj.

  • Ta komentar je visek (absolutne) vere v podobo nekega cloveka in s tem odsotnosti razuma. Masovni pojav, ki se dogaja v druzbi. Politicni privitivizem. Sam dam podporo v prvi vrsti tistemu, ki zagovarja ekonomsko usmeritev, katera razresuje aktualne blokade na poti ekonomskega razvoja Slovenije (kot jih vidim sam): visoki davki, prevelika poraba v javnem sektorju, zaprtost za tuj kapital itn. Seveda vse skupaj na realen nacin, ne s sajenjem rozic. Ce je Soltesova stranka pripravljena to ponuditi, mu dam nacelno podporo. Ti po drugi strani vehementno zagovarjas Soltesa in nastajajoco stranko, brez da bi karkoli vedel o njeni kakrsnikoli usmeritvi, v isti sapi pa dodas, da moramo voliti tistega, ki ponuja razvoj. Hm? Edini logicni zakljucek iz tega je, da je s tabo nesmiselno debatirati o tovrstnih temah.

   • Sandi je do Šoltesa tak, kot očita, da naj bi bili desničarji do Janše – slepi in pokorni.

    Kako levaki preko Janše opisujejo sebe.

  • Težava je le v tem, da se da to preveriti in nikjer ni ne duha ne sluha o kakšnih bivših volivceih SDS ali NSi.

   Janša je o Bratuškovi povedal resnico, ne pa puhlice.

   Saj Bratuškova ni naredila nič drugega, kot vrnila privilegije ter povišala davke.

   Šoltes ni politik, ki bi ponujal vizijo in razvoj. Šoltes je bivši LDS-ovec, ki bo poskušal še enkrat nategniti ljudi, tako, kot je bil to Zares, pa PS…

 10. Ne razumem, zakaj neprestano čebljajo o gospodarskem razvoju in delovnih mestih.

  Tu ni nič tajnega ali nerazumljivega!

  Voditelj protidelavske revolucije, tovariš Milan Kučan, ki je uničil diktaturo proletariata, delavce oropal njihovih tovarn, jih zmetal na cesto, je lepo jasno povedal, iz globoke očetovske skrbi za slovenskega človeka,:

  BREZ ELITE BOGATIH SLOVENIJA NIMA PRIHODNJOSTI

  Podrobnejšo razlago pa je pripevala kar Spomenka Hribar:
  V SLOVENIJI ZDAJ POTEKA PROCES PRVOBITNE AKUMULACIJE KAPITALA!

  In to vse za svetlo prihodnjost slovenskega naroda! Posebej še, če bo on imel vse, drugi pa nič! Imaš pa lahko ti vse, le, če drugim vzameš!

  In prav vzeti drugim je prvobitna akululacija!

  Akumulacija pa najlažje steče, če gospodarstvu spustiš kri! Drugače povedano, bankam prepoveš ali onemogočiš kreditiranje gospodarstva, kar je že naredil naš ljubljeni Pahor, ovit v partizansko zastavo, ko je bi predsednik vlade. Po mojem on nima pojma o ekonomiji, zato mu je to gotovo nekdo naročil!

  Denar za obratna sredstva, za tekočo nabavo reprodukcijskega materiala, ki so jih imela podjetja, so bodoči “elitniki” preprosto olastninili, in ga poslali v davčne oaze za boljše čase. Po nekaterih podatkih je tega iznešenega denarja kar 55 milijard evrov!

  Zdaj, ko je gospodarstvo postalo slabokrvno, se pa lahko prične prost lov! Le da bodo tujci, ki smo jim odprli svoje lovišče, odnesli najbogatejši plen!

  Nekako se spomnim, kako so govorili: Stari je umrl, ta mladi pa je vse, kar je stari ustvaril, razprodal.

  Zakaj bi moral biti Fruktal v slovenskih rokah, če pa je lahko v hrvaškem lastništvu?

  Zakaj bi moral biti Mercator v slovenskih rokah, če pa je lahko v srbskih?

  Zakaj bi morala biti železarna v slovenskih rokah, če pa je lahko v ruskih?

  In zakaj bi morale banke, zavarovalnice in energetska podjetja, ki prinašajo ogromne dobičke lastnikom, biti v slovenskih rokah, če pa so lahko v rokah Nemcev?

  In ker je že Jugoslavija razpadla pod neposrednim vodstvom Nemčije, potem ji slovenski narod, ki ni hotel več živeti v tisti komunistični tvorbi, bi jim že iz hvaležnosti moral nekaj dati, da bodo imeli povrnjene stroške, ki so jih imeli z organiziranjem razpada Jugoslavije!

  Zato moramo Slovenci biti Nemčiji hvaležni, saj so se nam z njeno pomočjo uresničile tisočletne sanje o suvereni državi! Kar bomo z razprodajo srebrnine nedvoumno dosegli!

 11. Kaj bo Sandi rekel na izjavo Lukšiča?

  Ustanavljanje novih strank, to možnost je napovedal nekdanji predsednik računskega sodišča Igor Šoltes, poteka po istem kopitu že od leta 2006, ko je SD prehitela razpadajočo LDS, pravi Lukšič. “Najprej se ugotovi, da je ogromno število ljudi neopredeljenih. Potem se jih vpraša, ali bi bili za novo stranko. Nato se jim pove, kaj naj bi ta stranka delala, solidarnost ali kakšna pravičnost, torej področje levice, in potem se javi voditelj, prej je bil to Gregor Golobič, zdaj je Šoltes. To je ta scenarij.”

  Saj izgleda, kot, da bi poslušal Janšo… he he…

 12. Še nekaj od Lukšiča:

  “To pa je državni udar. Ko pridejo ljudje v politični prostor sicer z dobro voljo, a brez vsakega znanja in poznavanja procesov. Takšna ekipa ne zna napisati niti zakonov, ne zna se niti obnašati. To je problem, ta absolutna destabilizacija in prevlada destabilizacijskih sil.”

Comments are closed.