Ne joči, slovenski etatist!

1

Avtor: Uroš Urbas. Vir: Finance. …. Se vam ne zdi, da je kulturni boj okoli rdeče zvezde metanje peska v oči naivnemu ljudstvu, ki ga spomin na zgodovino svojih staršev in starih staršev bolj razjezi kot mizerna plača, ki jo lahko zasluži v Sloveniji, če sploh še ima službo? Temu ideološkemu zavajanju ljudstva, da ne bi začelo postavljati bolečih vprašanj o ekonomskem stanju Slovenije, so namenjene tudi izjave predsednika republike Danila Türka. V to kategorijo na primer sodi tudi njegov vzneseni vzklik na sobotni primorski proslavi: Težave našega časa smo in bomo sposobni rešiti!

Nalijmo si čistega vina: če smo sposobni rešiti svoje težave, zakaj jih doslej še nismo, zakaj se makroekonomski položaj v državi še slabša? Je mar kandidat za drugi predsedniški mandat kdaj svojim volivcem povedal o prvorazredni temi, da pripravljenost države – oziroma vlade, ki upravlja državo – za pomoč ni odvisna od njene dobre volje, temveč lahko zagotavlja samo tak obseg storitev, kot zbere z davki? Predsednikovi pozivi k modri in pravični pokojninski reformi so lahko zanj prvorazredni, toda za Slovence so ideali skandinavskega pokojninskega sistema le mokre sanje: nimamo niti njihove produktivnosti, niti njihovih virov, niti izvoznih trgov.

Do zdaj smo za obseg državnih storitev, s katerimi največkrat nismo bili zadovoljni, ne s kakovostjo in hitrostjo, zaradi zapletenosti in vse prevečkrat vzvišenosti njenih vsemogočnih birokratov, zbirali kredite, s katerimi smo vse te državne storitve financirali. Zdaj so nam investitorji na tujih kapitalskih trgih sporočili, da potreb naše države niso več pripravljeni financirati. Se bomo končno zbudili?

Več: Finance


1 komentar

 1. Berem: ”

  Berem: “… ki ga spomin na zgodovino svojih staršev in starih staršev bolj razjezi kot mizerna plača, ki jo lahko zasluži v Sloveniji, če sploh še ima službo?”
  In nadaljujem:
  To ljudstvo, ima natanko take vladarje, kot zasluži! To so bolj ali manj preoblečeni komunisti, ki ne more peljati ljudstva v blagostanje, saj imajo popolnoma napačno predstavo o človeku in gospodarstvu.

  Berem: ” Zdaj so nam investitorji na tujih kapitalskih trgih sporočili, da potreb naše države niso več pripravljeni financirati.”
  Sprašujem se, ali še niso zahtevali nazaj svoj posojeni denar in obresti? Saj zato pravzaprav gre?

  Če pa iščemo krivce pa moram najprej pokazati na kristjane, ki so prenehali biti luč in tako ljudstvo ne ve, kam naj gre.

Comments are closed.