Bog jo je dal, pa naj jo še prehranjuje

16

Jože Strgar: Biti član politične stranke mi daje občutek pripadnosti. / Foto: Arhiv ČasnikČestitke in protest vodstvu TV hiše Slovenije

Najprej čestitke in pohvala za vse tisto, kar je na TV dobrega, objektivnega in lepega. Med odlične  oddaje spadajo PRČEVALCI, pod vodstvom dr. Jožeta Možine. Toliko in v vseh pogledih tako različnih kakovostnih oddaj, zmore le avtor z visoko kulturo in velikim znanjem. Zares:  ČESTITKE!

Hkrati pa (brez pravega veselja) protestiram proti javni gonji proti Možini, ki se med nami gledalci odraža z dvema obrazoma: Javna diskvalifikacija avtorja in drugič: Vodstvo TV SLO svojega avtorja ne zaščiti. Oboje je nenavadno.

Bog jo je dal, pa naj jo še prehranjuje

Za svoj osebni protest imam tehten razlog: Ko sem se v času svojega županovanja (maj 1990 do januarja 1995) trudil voditi svoje dolžnosti kakovostno ter pošteno, sem doživljal neštete zlovešče, celo povsem primitivne gonje in napade in tudi mene ni nihče branil – celo takrat ne, ko sem bil javno napaden, da zapravljam mestni denar za svoje udobje, češ, da sem si kupil nov razkošen avto. Bil pa je pred magistratom star, podedovan, zgolj očiščen avto. Ali: Mojo soprogo so kar nekaj časa, vsako jutro, po telefonu, primitivno zmerjali. (Dolgo mi tega  doma niso niti povedali).

Še prej, v »času socializma«, ko je nama odraščalo šest šoloobveznih otrok, se je eni izmed hčera dogodilo, da edina v razredu ni dobivala malice. Pa sva se pritožila, pač zaradi otroka. V zbornici so o tem razpravljali in ravnateljice je odločila: ”Bog jo je dal,(otroka) pa naj jo še prehranjuje.”

Z drugo besedo, to so moje izkušnje in ne bi rad slišal, da se kaj podobnega v letu 2018, dogaja Možinovim.

16 KOMENTARJI

 1. Ja gospod Strgar smo res unicum v Evropi. V zadnjih dveh letih sem v okviru poslovne dejavnosti srečal na desetine Evropejcev Američanov, Izraelce, Tajvanca, Gruzijko, skratka Babilon
  Pohvalijo lepote Slovenije, navdušeni so nad Avstro-Ogrske staro Ljubljano, nihče pa ne more verjeti, da je Slovenija socilisticna, komunistična oaza Evrope.
  Temu podatku se vsi čudijo in ne morejo verjeti. Samostojne Slovenije tako čudnih državljanov si ne predstavljajo, enostavno ne morejo verjeti. Primerov primitivizma in komunistične ideologije mrgoli, v 25 letih se ni nič izboljšalo. Del krivde gre zagotovo tudi SKD ki ni izvedla lustracije,ko je bil čas za to
  Lojze ni natedil kar je bilo pričakovati razen da žanje 30 let neuspešnega Demoda. Akt z levico,kolaboracija!! Tudi kasnejši voditelji desnice in sedanji Tonin ne vedo na katerem stolu sedijo in kooptirajo x levaki, zato se g. Strgar ne čudite: Iz Nsi tudi iz vaših Črnuč vam naštejem se marsikoga, nekdanji mestne svetnike ki so sedeli na obeh polih hkrati . V nedeljo pri maši, v ponedeljek na Darsu z levaki.Zaradi take spužvaste SKD /NSi in Lojzeta ter podtaknjencev levakov v njej, je stanje tako slabo in ga neobjektivno vidite!
  Ni dovolj sedeti v nedeljo na koru, v ponedeljek
  Pa si predsednik vlade kot je bil Lojze. Za sodobno poitiko je treba mnogo več aktivnega znanja in talenta za politiko, ne samo da je naš kimavec in da je hkrati hinavski snobovsko,ki mu kot graščakom pripada desetina plena zase, za prijatelje in sorodnike. Zato skd / NSi ne sežeta prek ubogih, sramotnih 4-6 % prisotnih na volitvah. Zaradi takšnih vodij in članov organov strank.

  • Gospa Demokracija,
   se opravičujem, ker komentiram oziroma bolje zapisano, sprašujem. Ja, to o gospodu Lojzetu je zelo verjetno vse res. Ampak! A ni imel gospod Janez večji vpliv? Kaj ni bil močnejši od gospoda Lojzeta in ga je celo zrušil z vlade?

   • Procenta so-krivde nisem napisal, drži. JJ in LP sta oba voditelja časa ’90- tih.
    Oba velika egoista,strokovno managerji .oceno za casom. Nikogar musta pustila zraven,zato desnica potrebuje prenovljeno stranko Nsi, toda stranko republikancev z=intelektualcev usmeritvijo, programom,cilji in kadri. Pozabiti na Udbo Kučana zemljarica, Cerarja in Šarca, Mesca škoda sploh omenjate, začeti čistiti umazan hlev pri sebi. Dost dela.

 2. G. Strgar, zakaj kljub tako slabim izkušnjam s komunizmom in komunisti danes spodkopujete demokratizacijo Slovenije, ki poteka na krilih SDS? Paradoks: NSi bo spet zrasla, ko bo pokazala iskreno naklonjenost do SDS.

 3. Še o kadrih….. zdaj izbirajo guvernerja Banke Slovenije. Desnica potrebuje 30 kadrov za področje financ, da se uravnoteži z levico. Koga sta vzgojila LP in JJ.
  Nikogar omembe vrednega v dobrih 27-28 letih. Alu sta torej sposobna voditelja, NE! Nesposobna managerja,oba!
  Samo čebele,orglce, harmonika,tabori in veselice, vojaške zadeve je mnogo preskromno, premalo za vodenje v letu 2018. Oba za penzijo, noben mandat več,dovolj je bilo!

 4. Še o kadrih….. zdaj izbirajo guvernerja Banke Slovenije. Desnica potrebuje 30 kadrov za področje financ, da se uravnoteži z levico. Koga sta vzgojila LP in JJ.
  Nikogar omembe vrednega v dobrih 27-28 letih. Ali sta torej sposobna voditelja, NE! Nesposobna managerja,oba!
  Samo čebele,orglce, harmonika,tabori in veselice, vojaške zadeve je mnogo preskromno, premalo za vodenje v letu 2018. Oba za penzijo, noben mandat več,dovolj je bilo!

 5. Spoštovana komentatorja pod AlFe in Demokracija 4.0. Saj vaju imam za pametna, zato vaju spodbujam, da nehata nalagati o Lojzeku in Iveku kot krivcema, zaradi katerih se Slovenija ne more znebiti boljševizma. Tako preprosta pa stvar vseeno ni!
  Sta imela za sabo bančni sistem, državna podjetja, izobraževalno sfero, pravosodje in represivni aparat, medije, vojsko, ves slovenski narod? Nič od tega ozirom (pre)malo. Komunisti so se pritajeno in zvijačno (v tem so res mojstri!) prelevili najprej v prenovitelje in pozneje v socialdemokrate (kakšen absurd, svoje nekdanje velike nasprotnike!), v resnici pa zadržali vse svoje pozicije. Zato je njima pripisovati krivdo, da spričo njune mlačnosti tranzicija ni popolnoma uspela, povsem neutemeljeno. Le če bi komuniste z nekakšno “revolucijo” odstranili z vseh pozicij, bi slovenska družba lahko začela povsem na novo. Njima in še posebej Pučniku so grozili z “revanšizmom” (celo predsednik parlamenta dr. Bučar, pa Hribarjeva in številni levičarski intelektualci). V demokraciji pač ne gre drugače, da volilci večinsko podprejo demokratično stran, ki bo postopno (žal drugače ne gre – alternativa je samo nasilna revolucija) odstranila (v predpisih – zakonih in v glavah ljudi in njihovih družbenih institucijah) ostanke starega režima.
  Še v primerih, ko so bolj odločno in nasilno obračunali s starimi voditelji in institucijami (Romunija – Ceaucescu, Bolgarija – Živkov) se jim komunizem vrača na sto in en način. Najodločneje je šla v novo, demokratično smer Poljska, in ko hoče prevetriti svoj pravosodni sistem in ga očistiti starih vzorcev in njihovih nosilcev, se temu upira EU in grozi s sankcijami.
  Skratka, malo bolj sociološki pristop do teh problemov.

  • ???
   Bil je DEMOS na oblasti, vlado je vodil Lojze. Trdite, da ga ni Janez zrušil z oblasti in potem je bilo vsega konec?

   O lustraciji … gospoda Janez in Lojze je niti nista predlagala. Je sicer neka lustracijo sodnikov, ki pa se ni izvedla. Gospoda Janez in Lojze pa nič.

   Kaj ob nenavedenega ni res?

   • Nedavno je ali Rupel ali Bavčar pisal, da sta leta 1995 prav Janez in Lojze predlagala sprejem lustracijske zakonodaje. Stvar je seveda propadla. Je bilo premalo podpore. Kar seveda ni čudno.

    Ni pa čudno tudi, da so kristjani, ki to niso, nenehno v službi globoke države. Verjetno se jim nekako splača.

    • Kje sta predlagala? V parlamentu in potem so glasovali pa ni bila sprejeta? Jaz o tem nič ne vem. Lahko kaj več o tem glasovanju?

   • Tudi g Mihič je pred kratkim strnil to dogajanje v komentarju.
    In da bi bila potrebna 2/3 večina za sprejem te zakonodaje.

 6. G.Kapidistrias politika je borba,umazana tekma ne ” pravična delitev dežavnega plena”. Tudi med podjetji je velika konkurenca,boljši se razvijajo,slabši propadajo. Enako v politiki.
  Ne mores biti 30 let na državnih stroških in od tega20+ let looser v opoziciji. V Normalnih demokracijah lojzeka že 15 let + ne bi bilo v politiki Janeza pa vsaj 8. Po porazih vodje odstopijo. Pa ne starega jamranje da je srs relativni zmagovalec !
  Zmagovalec je le zase. Ker bo se 4 Leta na državni plači, sicer bi bil na xavifu. Potem gre pa v penzijo poti 75. Dobro. As natwguhe 30 let, vedno skrbi zase, za sorodnike, prijateljev nima prav veliko, Lojze enako. In kdo je kriv za neuspeh desnice. Zemljarič kucan udvaalu onadva. Za neuspeh desnice o sva, pa naj otepystita mesto sposobnejsim, to pa ne. Razen problema ker oba misluta zase da sta nenadomestljiva
  Janez naj bo pisatelj Lojze oz čebelar. Saj to ni slabo življenje za 60 oz 70 po letnike, mirneje.

  • Demokracljaja,
   potrudite se, prosim, vsaj enkrat prebrati, kar ste nakracljali, preden stisnete ‘pošlji’.

   Res me firbec matra, kaj pomeni ‘xavifu’, pa ‘udvaalu’ in še kateri od tujih izrazov, ki jih uporabljate. Ali pišete v kakšnem afriškem ali indijanskem narečju?
   Ker se zdi, da gre za pomensko bistvene besede v vaših umotvorih, bi bilo škoda, če ne bi izvedeli, kaj pomenijo 😁

  • Gospa Demokracija,
   ste mislili sledeče zapisati:

   G. Kapodistrias,
   politika je borba, umazana tekma in ne ”pravična delitev državnega plena”. Tudi med podjetji je velika konkurenca, boljši se razvijajo, slabši propadajo. Podobno je v politiki.
   Ne moreš biti 30 let na državnih stroških in od več kot 20 let v opoziciji kot večni porađenec. V normalnih demokracijah Lojzeka že več kot 15 let ne bi bilo v politiki, Janezka pa vsaj 8. Po porazih vodje odstopijo . Ni stalnega jamranja, da je SDS relativni zmagovalec !
   Janez je zmagovalec le zase. Ker bo še štiri leta na državni plači, sicer bi bil na zavodu. Potem gre pa v penzijo saj bo že petinsedendeset star. Dobro. A nas nateguje 30 let, vedno skrbi zase, za sorodnike, prijateljev nima prav veliko, Lojze enako. In kdo je kriv za neuspeh desnice? Zemljarič, Kučan, vedno onadva. Za neuspeh desnice sta kriva Janez in Lojze. Pa naj prepustita mesto sposobnejšim, a to pa ne. Problem je, ker oba mislita zase, da sta nenadomestljiva
   Janez naj bo pisatelj, Lojze oz čebelar. Saj to ni slabo življenje za šestdeset in sedemdeset letnike, je mirneje.

Comments are closed.