Našemljena »Triglavka« je novodobna laž!

2

Avtor: Silvan Štokelj. Vir: blog Stare vrednote – nove ideje. …..  Tigrovci, ki so bili prve žrtve fašističnega terorja na Primorskem, niso poznali ne zvezde, ne Triglavke, še manj kakšne Titovke, borili so se proti italijanskemu okupatorju, ki je Tigrovce označil za teroriste, tako kot jih je označila tudi komunistična oblast, v Jugoslaviji, o katerih se sploh ni smelo govoriti. Prav zaradi tega nimajo ti praporščaki kaj iskati v Bazovici ob njihovem spomeniku, kjer je potrebno očistiti komunistične navlake, kot je komunistični znak rdeča zvezda, ki je bila lansirana k nam iz Sovjetske zveze po nalogu Stalina in Slovenskih sodelavcev.

Razdor med Slovenci, ki ga ustvarja levičarska falanga, katero na žalost, še vedno podpira predsednik države, ne sme in ne bo šel kar tako mimo. Tisti, ki so tam žvižgali, sem prepričan, da se niso borili, ker so bili premladi ali pa so se skrivali do konca vojne. Nič ne vedo, da so prav Primorski »borci«, bili najbolj zavedeni s strani komunistov, čeprav imajo za to manjše opravičilo, o tem sem pa že pisal, (Dolomitska izjava, ki je odklanjala vse, kar ni njej ustrezalo).

…..

Že večkrat je g. Boris Pahor omenil nepoznavanje razmer v Trstu in na sploh na primorskem, kar se globoko strinjam, mladina pa sploh nič ne pozna in potem pridejo na prizorišče nekakšni praporščaki, ki vem, da še manj poznajo razmere kot ti mladi.

Rdeča zvezda ne sme več na to grobišče, ker je simbol totalitarizma, ki ga je EU obsodila, tja prav tako ne smejo fašisti s kakšnim simbolom fašizma ipd., to je potrebno preprečiti! Verjetno ti praporščaki, ki naj bi se borili tudi za Trst in v resnici premnogi so tam pustili svoje življenje pa danes ne razumejo problema, da smo zgubili Trst in gorico z ozemljem, prav zaradi komunizma! Ozek pas ki loči Slovenijo od sedanje Italije je očitno prirejen na hitro, le toliko, da so obdržali Trst, ker so se zbali komunizma.

Neka konvencija OZN iz leta 1947, pove, da ne sme biti zaprt dostop do morja državi ki je zadaj, a prav to se je zgodilo Sloveniji. Ko sem imel na obisku prijatelje iz Nove Zelandije, ki so vedeli, da so prav njihovi vojaki prvi za Partizani vstopili v Trst, sem jih, ko so pogledali na zemljevid začudeno, vprašal, če se s tako mejo strinjamo? Razumeli so, da so posredi kreatorji veliki, med katerimi je tudi tedanja Sovjetska država, ki ni storila nič v prid malemu narodu, čeprav so naši klečeplazili pred Stalinom! Njihov cilj je bil tedaj le izvoz komunističnih idej na zahod, zahod pa se je tega opravičena bal in meja je sedaj taka kot je!

Žvižganje v Bazovici sovpada s splošno gonijo, proti vladi, ki jo vztrajno podpihujejo levičarski novinarji, opozicija, katerim prav nič ni mar ne Slovenija ne slovenski narod, predvsem proti Janezu Janši, kar na žalost podpira tudi predsednik republike

Zavedam se, da nimam moči, vendar kar je v moji moči, se bom boril, da ne bi več vabili kakšnih praporščakov s kakšnimi rdečimi zvezdami, katere natikajo na Triglavke in se našemijo, Triglavka s trobojnico-(zastavo) in zvezdo ne obstaja, to je laž novodobnih »borcev«, ki so tako zavedeni, da sploh ne vedo kaj je prav in kaj ne!

Pred nekaj leti, vsekakor pa po naši samostojnosti, so se nekateri pojavili, npr. v Ajdovščini na proslavi, med katerimi sta bila tudi Rop in Kacin, ki sta se našemila s tako kapo, ki nikoli prej ni bila resnična, to je laž! Triglavka je bila prepovedana že s Dolomitsko izjavo, tedaj pa so morali zamenjati s Titovko in zvezdo, brez naše zastave! Tisti ki tega ne vedo ali trdijo drugače, to počno s hudobijo, ki jo premorejo le komunisti!

Vir: blog Stare vrednote – nove ideje.


2 KOMENTARJI

  1. Berem: “Žvižganje v Bazovici sovpada s splošno gonijo, proti vladi, ki jo vztrajno podpihujejo levičarski novinarji, opozicija, katerim prav nič ni mar ne Slovenija ne slovenski narod, predvsem proti Janezu Janši, kar na žalost podpira tudi predsednik republike”

    in nadaljujem: ” in volivci.” Konec.

  2. Na zalost zaradi nepomembnih antipatij konservativna stran premalo podpira Janeza Janso, ki ima edini realno moznost, da zmaga pri volitvah.

Comments are closed.