Narodni dan molitve za nerojeno človeško življenje

0

PREJELI SMO. Papež Benedikt XVI. je 27. novembra 2010 v baziliki sv. Petra v Rimu vodil molitveno bdenje z naslovom Vigilija za vse porajajoče se človeško življenje. Praznovanje je sovpadalo z večernicami pred prvo adventno nedeljo in je bilo postavljeno v obdobje pričakovanja rojstva Jezusa Kristusa. Ob tej priložnosti je vse škofe po svetu povabil, naj se mu pridružijo in na ta dan tudi sami pripravijo podobna srečanja po svojih škofijah. V odgovor na papeževo vabilo so 27. novembra 2010 tudi po slovenskih škofijah potekale molitvene ure in maše, kamor so posebej povabili družine, zakonske skupine in molivci za življenje.

Nadaljevanje pobude v Cerkvi na Slovenskem

Slovenski škofje so na 65. redni seji SŠK 26. marca 2012 sprejeli sklep, da bo 28. december, praznik nedolžnih otrok, v Cerkvi na Slovenskem odslej posvečen spominu in molitvi za nerojene otroke. Eden od razlogov za to odločitev je dejstvo, da je bilo v Sloveniji po podatkih Inštituta za varovanje zdravja med letoma 1979 in 2011 storjenih 381.713 umetnih splavov. Toliko uničenih življenj, toliko ranjenih mater in očetov …

Slovenska škofovska konferenca je v sodelovanju s Svetom katoliških laikov Slovenje, ki je bil kot pobudnik dneva molitve naprošen za pripravo gradiva, naročila izdelavo podobice z molitvijo papeža Benedikta XVI. za spoštovanje življenj nerojenih otrok.

Župnije bodo prejele priložnostne podobice in plakat. V petek, 28. ali v nedeljo, 30. decembra 2012, bodo v ta namen organizirane skupne molitve, verujoči pa so povabljeni tudi k zasebni molitvi.

Vir: TU SŠK