Narava in pokrajina (Foto): Skriti vrt

2
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Janez Mihovec – Vrt

Od nekdaj smo radi na vrtu. V desetletjih, kar smo na svojem, verjamem, smo se pošteno potrudili. Ideja je bila narediti skriti vrt. Od vsepovsod je zaprt. Potem pa iz nekakšne javnosti stopiš skozi cvetlična vrata v skriti raj. Misel je bila narediti nekaj, kar bi bilo čimbolj podobno naravnemu okolju, istočasno pa stvaritev oblikovane narave. Nekako verjamem, da nam je uspelo. V vodi žive zlate ribice, kačji pastirji, vodni pajki in še kaj bi se našlo. Na zelenici pa vsesplošno zabavo narede ptice, ponoči pa se spreletavajo netopirji  in se spotikamo preko ježev. Naš trud verjamem, da nam je naredil tudi precej veselja.

 

 

 

2 KOMENTARJI

 1. Vse v redu, krasno. Spoštovanje do večletnega dela in skrbnega negovanja vrta.

  A vendar. Vedno znova me v dno srca bolijo te ciprese, visoke, goste, za katere se je začel skrivati slovenski narod. Sedaj soseda, če je slučajno na vrtu in če grem slučajno peš po ulici, niti pozdravit več ne morem in z njim spregovoritit par besed, ker ga ne vidim. Še večje bežanje pred prijaznim pogovorom s sosedi je naslednje. Pripelješ se domov z avtom, z daljincem odpreš garažna vrata, ki se za teboj takoj zaprejo, in ostaneš v huši, si skrit pred sosedi.

  Potem pa mora obstajati skupina ČLOVEKinje, financirana s strani MOL, ki poskuša med krajani ponovno vzpostavljat dobre prakse komunikacije, četrtne skupnosti organizirajo za lase privlečen prireditve, ipd. Kje je zdrava pamet?

  • Dodajam komentar.

   Čestitke in spoštovanje avtorjem tega umetelnega vrta.

   V naslednjih stavkih vrt ni več predmet obravnave, ampak je samo izhodišče za razmišljanje o odnosih med sosedi in med ljudmi v sedanji naglici sveta.

Comments are closed.