Narava in pokrajina (foto): Stara in nova šola

3

Janez Mihovec – Stara in nova šola

Pred časom sem brskal po spletu in naletel na razpravo o razliki med staro in novo šolo.

Pravzaprav je bila to razprava o avtorititeti in integriteti vseh pletenih nekoč in danes. Bila so razna mnenja. Mene pa je pritegnila neka risba. Malo sem zadevo priredil in narisal zadevo še sam. Na tem mestu bi o šoli lahko razpravljal  na dolgo in široko. Vendar pa mislim, da risba pove vse.

 

3 KOMENTARJI

  1. No, in preberem te dni nasvet družinskega terapevta zaskrbljeni mamici, ki sprašuje, kako naj hčerko (10 let), ki noče sama delati domačih nalog, navaja k samostojnosti. Kako le? (Moj) povzetek nasveta: Ja, mamica, delaj naloge s hčerko, to je edinstven čas, ko lahko svojo hčerko začutiš in se ji posvetiš, hvaležna ti bo; samostojnost hčerke pa bo kar sama po sebi prišla.

    In če povežem z gornjo karikaturo: morda pa so starši (skupaj z otrokom) besni na učiteljico, ker otrokov neuspeh doživijo kot svoj neuspeh? Kriva pa je seveda učiteljica, ker iz otroka ni zmogla potegniti najboljšega, ampak je v njem iskala najslabše, predvsem pa ne-znanje. (Pa žena pojma nima, kakšen genialec se skriva v tem ‘mulcu’!!)

Comments are closed.