Narava in pokrajina (foto): Prijetno srečanje z gadom

8
Prijetno srečanje z gadom Foto: Janez Mihovec
Prijetno srečanje z gadom
Foto: Janez Mihovec

Eno izmed prejšnjih pomladi sem turno smučal s Planike. Klasična rajska podoba. Visoko v gorah prava zima, spodaj že pomlad.

Še precej nizko v dolini Vrata se počasi vozim med macesni. Kar naenkrat opazim na snežišču gada. Že od daleč mu je bilo jasno, da je v težavah. Ves še hladen in komajda gibljiv je prečkal snežišče, ki ga je še dodatno ohlajevalo. Za povrh pa sem mu bil jasna grožnja. Na plano izvlečem fotoaparat in sem mu čisto približam. S precej poguma in zaupanja, da drži da se v mrazu komajda giba. Naredim fotografijo in odideva vsak svojo pot. Ko sva šla vsak po svoje sva se oba po malem oddahnila.

Foto: Janez Mihovec

8 KOMENTARJI

   • Kdor v kačah vidi neko lepoto, naj se rajši ozre naokoli. Sicer ni pomembno. Toda, ravno Janezov komentar spodaj pove vse o občudovalcih kač.
    To je danes moderno, ker je moderno biti provokativen, vendar je tudi vse preveč očitno. Plitvo.

    • Hej, ljudje. Jaz sem samo pokomentiral, da je veliko kač na Časniku. In dal zraven smejkota. Meni so te živalce všeč. Pravzaprav so zelo estetske. Ne bi jih sicer “šlatal”, takole kot pa je Janez ujel gada na snežišču, bi ga pa tudi jaz. Z njim malo “pokramljal”, ga pofotkal in smučal naprej.

     Vsekakor dobra fotografija in luštna zgodba.

 1. Še 1x moj komentar.

  Kače so čudovita bitja. In čudovito božje delo. V primerjavi z ljudmi prav gotovo.

  Mi ljudje naj bi bili ustvarjeni po božji podobi. Glede na to koliko slabega smo storili in še naprej delamo vsak božji dan, je bolj verjetno, da smo otroci padlega angela (hudiča).

  Kače so v primerjavi z nami pravi blagoslov.

  Janez

 2. Moram priznat, da sem dolgo imela negativen odnos do kač. Predstavljale so mi nekaj, še sama ne vem točno kaj, vsekakor pa odklonilnega. Vse po vrsti brez razmisleka.

  Že v zrelih letih pa sem se znašla ne nekem predavanju.Na koncu je predavateljica povedala, da ima presenečenje za nas.V roke vzame večjo vrečo in iz nje potegene kačo. Ja, prav ste prebrali. Pove, da je to njena najljubša žival, hišni ljubljenček.

  Vsi v en glas smo avtomatsko izražali medmete groze, strahu. Ona je pričakovala naše reakcije. Ko se je vse skupaj malo poleglo in smo prišli “k sebi” pa nam je vljudno ponudila, da kdor želi (sploh ni obvezno) jo lahko prime v roke, ali pa samo poboža.

  Zame nepozabno doživetje.Do tedaj sploh nisem nikoli pomislila, da si želim oziroma, da lahko storim kaj takega. V rokah sem držala kačo.

Comments are closed.