Narava in pokrajina (foto): Planina Javornik

1

Planina Javornik

Planota Pokljuka je en sam gromozanski gozd. Le tu in tam so iz tega gozda izkrčene planine in takrat se odpre pogled na gore nad planoto. Morda najlepši pogled je s planine Javornik. Avtomobil pustimo pri hotelu Šport. Sprehodimo se pol ure daleč skozi gozd. Potem pa se nenadoma začne odprt svet in pokaže se greben od Tošca za zahodu do Debele peči na vzhodu. Nad vsem skupaj pa kraljuje še Triglav. Zaključek je eden: saj ne bi moglo biti lepše.

Foto: Janez Mihovec

1 komentar

  1. Bili smo v torek ( napoved oblačnega vremena, edini dan v počitnicah brez napovedi padavin) z otroci pri Jelki na Pokljuki. Smo smučali v soncu, šele okrog 16h so prišli oblaki. Čudovito je. 2m metra snega, rolba meče sneg v 4m visoke debla smrek. Nobena smreka ni bila na planoti Pokljuke podrta, polomljena. Samo 200 do 300m nižje.

    Proga je super z majhne otroke. Lani sem dva v enem dnevu naučil smučati, letos pa 3,5 let starega v parih urah. Zdaj gremo lahko na kakšno bolj strmo, pravo progo.

    Hvaležen sem Bogu za tako lep dan. Ob 12h pa so čakalci v vrsti huronsko zavpili in vedel sem, da je Tina dobila zlato medaljo. Vesel sem za Tino.

Comments are closed.