Narava in pokrajina (foto): Peš na Blejski otok

3
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Janez Mihovec – Peš na Blejski otok 

Že skoraj dva meseca je v Sloveniji tista prava zima. V zadnjih desetletjih smo se je kar malo odvadili. Pred desetimi dnevi je zamrznilo tudi Blejsko jezero. Vsepovsod visijo napisi, da je hoja po ledu nevarna, a skušnjavi se preprosto ne da upreti: na ledu je bilo na stotine, morda vsakodnevno na tisoče ljudi. Sprehod do otočka in cerkvice na njem je tako pravo doživetje.

 

3 KOMENTARJI

 1. Danes šel tudi jaz. Redko doživetje zadnje čase. Naslednji konec tedna vsled napovedane odjuge verjetno ne bo več mogoče.

  V Bohinju, kjer je jezero tudi v glavnem pomrznjeno, modro nebo. Na Bledu pa sonce med meglicami, kar tudi daje svoj šarm.

  • Mogoče pravzaprav bo. Varno pa verjetno ne. Tudi ne na sv. Blaža dan, ko je na otoku predvidena sv. maša. Bo pa fešta v Dubrovniku, če ne na Bledu.

 2. Tole sintagmo “peš na Blejski otok” sem uporabil že nekajkrat. Eni me začudeno gledajo, drugi s kazalcem zavrtajo v čelo.
  Nekoč sem na bivšem forumu RKC zapisal, da sem šel peš na otok. Začeli so se norčevati iz mene. Zanimivo, sami levakarji. Končno je neka zelo pobožna ženska zapisala, da sem morebiti šel po ledu.

  Pred kakimi 15 leti sva z ženo to storila zares. Šla sva izpod hotela Park in se v lepem vremenu sprehodila do otoka po rahlo zasneženem ledu. Škoda, ker od naju nobeden ne drsa, sva “samo” smučarja.
  Peš na Blejki otok je zanimiva dogodivščina. Mislite na to še prihodnje zime.

Comments are closed.