Narava in pokrajina (foto): Oglasi, rast, razvoj

3
oglasi, rast, razvoj
oglasi, rast, razvoj

Dva simbolična prizora – za današnji in jutrišnji svet. V ospredju komercialno oglaševanje kot gonilo potrošnje, proizvodnje in gospodarske rasti, v ozadju usihanje narave in zdravega okolja kot posledica izčrpavanja naravnih virov, toplogrednih izpustov, klimatskih sprememb.

Tone Lesnik

3 KOMENTARJI

 1. Kakšna estetska katastrofa so tile povsod po slovenski deželi kaotično posejani reklamni panoji. Pred gozdom, po travnikih, ob njivah, celo na kozolcih.

  Potem pa liberalci in sploh večina desnice trdi, da smo glede upravljanja s prostorom preveč regulirana dežela. Eno figo smo!

  V urejenih deželah in tistih, kjer se grejo prosperiteten turizem, se to ne dopušča. Tudi ne takšna gradnja. Tudi ne, da se vsak lahko spomne, v katero kričečo barvo fasade bo oblekel svojo hišo.

  V Toscani ti določijo celo, s katero kritino katere barve smeš pokriti hišo. In so zato privlačna dežela, ki spoštuje svojo kulturno tradicijo in imajo izvrstne uspehe v turizmu.

  O tem, kako pozidavamo kmetijska zemljišča, ki jih imamo v najmanjšem deželu od celotne Evrope, je pa že stara pesem. Ki kar traja in traja, kmetijstvo in samooskrba pa vse bolj na psu.

  • Potem pa liberalci in sploh večina desnice trdi, da smo glede upravljanja s prostorom preveč regulirana dežela.
   ==========
   Res to trdijo? Mi smo preveč regulirani samo tam, kjer je za posameznika lahko boleče. Tam kjer se da človeku vzeti vse za nič. To pa prostor ni.

Comments are closed.