Narava in pokrajina (foto): Na zelenih pašnikih

4
Na zelenih pašnikih
Na zelenih pašnikih

Ovca je domača žival, ki je pogosta v Sv. pismu Stare in Nove zaveze. Za nomade svetopisemskih dežel je bila prevladujoča domača žival. V Novi zavezi je ovca simbol Velikonočnega jagnjeta in večkrat omenjena v Razodetju. Nastopa v več Jezusovih prilikah. Patirci v okolici Betlehema so na prvo božično noč verjetno pasli ovce. Zato jih postavljamo tudi v jaslice. Vendar paša okrog Betlehema najbrž ni bila prav zelena in sočna. Pokrajina je menda precej kamnita in trava raste le v šopih med kamni.

Foto: Tone Lesnik

4 KOMENTARJI

 1. Lepo. Naj mi bo dovoljeno dodati nekaj umirjene glasbene spremljave, kakršna se poda čarobnemu času okoli Božiča, čeprav tale ne bo božična.

  Poslovila se je namreč največja legenda popularne glasbe nemško govorečega prostora 80- letnik Udo Jurgens. Kantavtor, šanšonjer, entartainer, diplomant Mozarteuma ( klavir), družbeno kritičen umetnik. Zadnjič je imel koncert še pred 14 dnevi…

  Naj mu zaželim ta njegov “ein kleines Stuckchen Himmel” iz njegovih zadnjih balad:

  https://www.youtube.com/watch?v=KDkJxTmCEIk

 2. Še o Jurgensu ( mimogrede, otroštvo in mladost je preživel v okolici Celovca)- pred 2 mesecema je bila na nemški TV ZDF velika proslava njegove 80-letnice.

  En odlomek: tule je ob slavljencu sedel Jose Carreras, ko ga je Helene Fischer do solz ganila z izvedbo njegove Merci Cherie iz davnega 1966; Uda je zmaga na takrat še kvalitetni Evroviziji potrdila za veliko zvezdo popularne glasbe širom Evrope.

  https://www.youtube.com/watch?v=-XerdpFT-Ks

Comments are closed.