Narava in pokrajina (foto): Marijina cerkev v Suši

2

Janez Mihovec, Marijina cerkev v Suši

V zatrepu Selške doline, še precej nad Železniki in tik pred Zalim Logom naš pogled pritegne cerkvica na grebenu. Nekaj niže se Selška Sora spravi v nekakšno zavito sotesko. Pravijo, da so jo toliko, da gre cesta skozi, razstrelili francoski vojaki pred dvesto leti.

Iz soteske je do cerkve deset minut, nekaj više od odcepa proti Davči pa dvajset. V vsakem primeru nas pot pripelje na sončen kraj, pod katerim se dolina skriva v zimski senci. Leta 1877 so tu postavili prelepo romarsko cerkvico, posvečeno Loretski Materi Božji.

Prav lep sprehod do cerkvice, ki ga priporočam vsem, ki jih pot zanese v gornji del Selške doline.

Ob tej priložnosti bi se ob koncu leta zahvalil prav vsem, ki ste brali in gledali moje prispevke v tem in tudi v preteklih letih.

 

2 KOMENTARJI

  1. Spoštovani g. Janez Mihovec, tudi mladi z velikim zanimanjem spremljamo Vaše fotoreportaže prelepih toda osamljenih (ter zaprtih) slovenskih katoliških cerkva. Glede cerkvice v Suši me zanima, ali tu še vedno potekajo maše?
    P.S. – še opomba: morda bi lahko avtor pri vsaki fotoreportaži omenil stanje uporabe cerkvene stavbe (ni v uporabi/v delni uporabi/v redni uporabi) ter termine maš?

Comments are closed.