Napovedujemo: Intervju z Dragom Ocvirkom

4
Foto: M. J.
Foto: M. J.

Na Časniku boste lahko v prihodnjih dneh brali intervju s teologom in publicistom dr. Dragom K. Ocvirkom.

V njem je spregovoril o svojem umiku iz javnega življenja, o spremembi življenjskega stanu in odzivanju Cerkve na sodobne izzive. Kot poznavalec islama je spregovoril o njegovem upiranju laicističnemu fundamentalizmu na eni strani in zmanipuliranosti islama na drugi strani. Beseda je tekla o spravnem procesu in pozabi, da so se grozote ISIS-a pred desetletji dogajale na naših tleh. Ocenil je sedanjo družbeno klimo kot obliko enoumja, ki pa se mu je težje upreti kot se je dalo prejšnjemu. Drago Ocvirk je podal tudi oceno o stanju v Cerkvi na Slovenskem ter Cerkvi na svetovni ravni ob razpravah na sinodah ter ob delovanju papeža Frančiška.

4 KOMENTARJI

 1. Pozdravljam to pogumno odločitev in pričakujem bogate misli, ki jih je sporočal kot posvečen teolog. Prav je, da svoje bogato znanje in izkušnje sporoča ljudem naprej, kot je to delal prej. Naj živi polnost življenja in ohranja vero, ki je pot, življenje in resnica.
  Z veseljem pričakujem ta pogovor !

 2. Upam, da dela intervju z njim kdo ki mu bo upal zastaviti tudi zoprna vprašanja o lazaristih in razmerah v slovenski cerkvi (instituciji) ter bedni civilni družbi in katoliškimi laiki.

  Razlaga islam vs. islamizem je bistvena. Morda bi Časnik organiziral dalo škoda javno omizje, kjer bi tudi muslimanski verniki in kleriki lahko distancirali islam od islamizma.

  Tudi sam vidim paralele med islamizmom in nekdaj komunizmom, fašizmom in nacizmom.

  Socializem je najhitreje rastoča religija. religija psihopatov, ki je ugrabila vse stare religije in jih totalno deformirala. Komunizem in fašizem sta od znotraj uničila Cerkev. Islamizem pa islam.

  • Dialoško javno omizje (ne predavanja ovcam, ne par krogov monologov). Monolog je značilnost totalitarizma, dialog pa svobodne družbe.

Comments are closed.