Video napovednik: Urok Depale vasi

4

urok depale vasiDokumentarni film Urok Depale vasi bo na sporedu v torek, 27. maja 2014, ob 20.55 na TVS 1.

Urok Depale vasi razgalja šokantna ozadje razvpite afere Depala vas iz leta 1994, ki je bila povod za obračun z vrhom slovenske pomladi in restavracijo centrov moči iz dobe komunizma. Šlo je dejansko za obračun takratnega predsednika Milana Kučana z ministrom Janezom Janšo. Slednji je zaradi zaslug za demokracijo in osamosvojitev in po razkritjih orožja na mariborskem letališču In vpletenosti Udbe v igralniške posle, pridobival čedalje večjo težo v slovenski politiki.

V aferi Depala vas je očitno šlo za politično zaroto, ki so jo izvajali sodelavci VOMO in MNZ lojalni krogu Milana Kučana, šokantno ob tem pa je, da je načrt za »zamenjavo in popolno odstranitev Janeza Janše« pripravil agent jugoslovanske vojske, specializiran za propagandno vojno, ki so ga v mesecih pred afero »gostili« v Sloveniji.

Citati iz filma:

Rudi Šeligo, ob zamenjavi Janše 28. marca 1994: »Gre za restavracijo bivšega režima. Točno vedo centri moči, da če se odreže simbol Janez Janša, so spodrezane energije demokraciji in tudi samostojnosti.«

Niko Grafenauer ob aferi Depala vas:»Ugotavljam da se mi dogaja Bantustan! Udbomafija, kike, vse to, nenehoma, vsak dan doživljam!«

Janez Janša ob zamenjavi 28. marca 1994: “Tega glasovanje ne jemljem kot osebno tragedijo ampak kot politični dogodek. In tako bom ravnal tudi v prihodnje. Bil sem že v zaporu, na svobodi, na poziciji v opoziciji. Tako, da zame ne skrbite!”

Pričanje – Radenko Radojčić: »Medije je potrebno dinamizirati tako, da se bodo strnili v popoln blok proti Janši«

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


4 KOMENTARJI

  1. To je bil resničen udar na demokracijo v Sloveniji,a posledice čutimo danes!Brez temeljite lustracije za Slovenijo ni prihodnosti!

  2. Dokumentarec z zanimanjem pričakujem. Upam, da bo prst pravice končno pokazal na pravega negativca – Kučana!

    • Zaenkrat je še na napovedniku. Glede na to, da se mogoče obeta zamenjava oblasti obstaja verjetnost, da ne bodo umaknili. Novinarji so prilagodljiva bitja. 😉

Comments are closed.