Kjer so vladali komunisti, smo jedli kruh iz ameriške pšenice

5
V komunizmu se je povsod po svetu slabše gospodarilo kot v kapitalizmu in zato slabše živelo. In tudi zato smo povsod, kjer so vladali komunisti, jedli kruh iz ameriške pšenice. Živelo se je pač v revščini komunizma!

Ni boljšega zgleda za korupcijo, kot je ta, ko so si privilegiranci, do sedaj jih je baje bilo odkritih 75, vzeli dodatni denar k že itak visokim plačam. Podobne privilegije so si v realnem komunizmu, danes imamo post komunizem, uredili mnogi bivši in sedanji priskledniki. Kot se še spomnim, so takratni partijski funkcionarji in tudi oficirji imeli celo svoje dobro založene trgovine. Seveda so med privilegirance spadali tudi  visokošolski učitelji. Gre torej za že » staro razvado « iz realnega komunizma, ki se pri post komunističnih vladah ponavlja, oziroma se nadaljuje.

In sedaj, ko so se ujeli, bi lahko rekli, da so imeli (imajo) visokošolski učitelji smolo, da so zagrabili za ministrstva, kjer se po zakonu postavlja tudi vprašanje o osebnih prihodkih  in premoženju. Ali to kaže, da še danes za  visokošolske učitelje velja staro komunistično načelo, da je njihova naloga tudi indoktrinacija? Veljalo pa je tudi, visokošolski učitelj pač ne more biti dober učitelj, če ni sam zadovoljen.

Tako si je pač razlagati ta korupcijski škandal, ki se je izkazal prav pri ministrih iz vrste visokošolskih učiteljev. Odkrili so se dejansko sami, ko so hoteli biti pošteni glede na zakonodajo in so dosledno svoje dohodke in premoženje dosledno razkrili davkariji.

Kjer so vladali komunisti, smo jedli kruh iz ameriške pšenice

Drugorazrednemu državljanu pa ni mogoče razumeti, da bi naj bili profesorji res v stalni pripravljenosti. Da bi sploh obstajala potreba po dežurstvu tudi na domu, kot to velja za določene gasilce, elektrikarje, kirurge…, torej za vse delavce, ki so nujno potrebni ob izrednih dogodkih. Sem sodijo tudi specialisti za popravilo kompliciranih in pomembnih proizvodnih naprav v tovarnah. Še zlasti pa je stalna pripravljenost pomembna, ko se zgodijo naravne nesreče ali prometne nesreče, zlasti ponoči in med prazniki. Zato ni mogoče razumeti, čemu bi služila pripravljenost na domu, ki so si jo izmislili univerzitetni profesorji. Je morda že kdaj kateri izmed njihovih nadobudnih  študentov ponoči  in med prazniki potrkal na njihova domača in prosil, da opravi izpit.

Korupcija oziroma škandal se torej odkril pri še vedno »poslušnih« visokošolskih profesorjih, ki so postali tudi ministri . In prav zato je moč trditi, da nikjer širom po svetu, kjer je vladal ali še vlada komunizem, ni primera, da bi pošteno delalo in tudi  vladalo in zato  uspešno gospodarilo. Povsod v realnem komunizmu je vladala korupcija ter  nizka storilnosti dela!

V komunizmu se je povsod po svetu slabše gospodarilo kot v kapitalizmu in zato slabše živelo. In tudi zato smo povsod, kjer so vladali komunisti, jedli kruh iz ameriške pšenice. Živelo se je pač v revščini komunizma!

5 KOMENTARJI

  1. Edina primerna resitev bi bila, da te zgoljufane dodatke za “nocno pripravljenost” v celoti vrnejo vsi tisti, ki so jih dobivali. Recimo na nacin, da se jim v razumnem obdobju ta denar odbija od plac do povrnitve zneska. Mislim, da je trenutno odrejeno, da ta denar proracunu vrnejo fakultete. To ni ustrezna resitev.

    Drugo, kar bi bilo higiensko nujno, da vsi odgovorni, ki so o dodatkih odlocili, zapustijo polozaje, na katerih bi lahko spet o podobnem odlocali.

    A bomo ze enkrat normalna spodobna drzava ali ne?!

    • @ If : DOBRO RAZLOŽENO + NAPISANO !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!! HVALA. UPAM, DA BODO TUDI JANEZ JANŠA , BERNARD BRŠČIČ, BRANKO GRIMS IN VSI PODOBNI MOŽJE KAJ OD TEGA PREBRALI !!! ! !!!

  2. Ampak, koliko let smo potrebovali, da so se začele razkrivati vse skrite Hudobije komunizma ??? ! ???

Comments are closed.