BMZ nagrajen z Bodečo Nežo – ker je zadel v polno

11
Foto: Rebeka Bernetič
Foto: Rebeka Bernetič

Med branjem prispevkov o Bodeči neži in njenih nominacijah za najbolj seksistično izjavo sem sprva občutila velik odpor. A so se mi ta dekleta nekako zasmilila. Besede člankov in prizori s proslave podelitve nagrade mi govorijo o njihovi nezadovoljnosti s seboj. Niso videti srečne. Ta članek posvečam njim, morda jim bo pomagal odkriti nov, bolj pristen pogled na sebe.

Draga dekleta iz Gromka, AKC Metelkova mesto, uredništva spletnega portala spol.si in kolektiva Rdeče zore, lepo pozdravljena. Ob branju izjav vaših nominirancev sem sem in tja opazila kakšno žaljivo in vulgarno izjavo, ki se nanaša na nas ženske. Na primer: “Tekmovalci nove sezone ne bodo imeli te sreče, ki sem jo imel jaz, to pa je, da sem jo gledal tja, kamor vsak moški gleda ženske.” In ja, prav je, da ste jih izpostavile. Nas ženske res ponižuje, če moški na nas gledajo in opazijo le zunanji videz, ignorirajo pa notranje bogastvo, ki ga nosimo v tem telesu.

Izbor večine izjav, pa mi je bil vseeno nekoliko nenavaden, saj večina izjav opozarja le na nekatere značilne razlike med biti moški in biti ženska, kar vi označujete kot žaljivo, a se zdi, kot da ne opazite nečesa, kar je tako očitno, hkrati pa lepo, dopolnjujoče in, če najdeta moški in ženska v tej različnosti skupni jezik, za oba osrečujoče.

Najbolj pa me je presenetil izbor najbolj seksistične izjave. Boštjan Zupančič je namreč zadel prav v bistvo, v področje, kjer je trenutno ženska najbolj ranjena. In sicer je opozoril na velik zločin splava. Legaliziranega umora nerojenih otrok, ki jim je vzeta pravica do življenja, ki bi morala izhajati, kot dr. Župančič pravi, iz 2. člena Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic.

Ženska je ustvarjena, da je ljubljena in da ljubi. Njena ljubezen se na najbolj čudovit način lahko kaže prav v materinstvu. Ko daje življenje, ga varuje, neguje. In splav, je vse prej kot naša pravica. Je grozna možnost, ki jo ženskam ponuja in včasih vsiljuje družba, ker ne želi pomagati na drugačen način. Družba, ki ne vidi lepote in svetosti nerojenega življenja. Družba, ki ne zna ljubiti.

Morda, se komu zdi čudno, da te besede pišem jaz, ki sem se odločila za neporočeno življenje. Morda sem na videz podobna vam, draga dekleta različnih feminističnih združb, ki nikoli ne bomo imele svojega otroka. Pa vendar ne potrebujem vašega boja za pravice sebičnih žensk. Za svojo odpoved sem se odločila prav za to, da se bom z zadnjo kapljico svoje krvi namenila tistim otrokom, ki jim vi ne priznavate pravice do življenja, ter Tistemu, ki to življenje daje. Vaša prizadevanja za ženske pravice in dostojanstvo so postavljene na napačnih temeljih.

Prav tako je vaš boj za rediranje razlik med moškimi in ženskami obsojen na neuspeh. Morda vam bo uspelo prepričati še lepo število mladih deklet, da bodo gledale v svet nesrečno, kot ga ve gledate, in se bale prijeti za kuhalnico, previjati dojenčke in bodo na moške gledale zviška. Pa vendar samih razlik nikoli ne boste zbrisale, ker je to nemogoče. Zapisane so v našo najglobljo naravo.

Prav tako s tem ne boste polepšale sveta. Raje se vse skupaj potrudimo, da bomo v teh stvareh res dobre in da bomo naučile moške ta dela spoštovati. Hkrati pa jim dale vedeti, kako vesele smo, če oni zamenjajo zračnico na kolesu, popravijo računalnik, ko ta zablokira, in s pomočjo suhoparnih črno-belih navodil sestavijo omarico iz tisoč drobnih koškov.

Za ženske in za moške pa bi bilo dobro, da bi se naučili pogovarjati o pomembnih stvareh in iskati prave poti za rešitve naših težav in nesporazumov.

Svetujem vam, da menjate službo in se začnete boriti za tiste, ki so zares odrinjeni, na način, ki bo v resnici pomagal. Da začnete iskati poti do edinosti na način spoštovanja razlik in v iskanju skupne poti. Verjetno vam to ne bo prineslo tako velikega zaslužka, pa vendar, vaše delo bo postalo veliko bolj izpolnjujoče in osrečujoče.

11 KOMENTARJI

 1. “Ženska je ustvarjena, da je ljubljena in da ljubi. Njena ljubezen se na najbolj čudovit način lahko kaže prav v materinstvu. Ko daje življenje, ga varuje, neguje.”

  Čudovito zapisano. Vendar bo v tej deželi, kjer vlada kultura smrti, zvenelo v prazni.

 2. Vsaka izjava govori tudi o človeku, ki jo izgovarja.

  Izjava BMZ govori, da ima on rad življenje kogarkoli in ga tudi spoštuje. Izjava deklet, ki podeljujejo Bodečo nežo pove, da imajo rade le svoje življenje in da spoštujejo le sebe in nikogar drugega.

  Podeljevanje Bodeče neže je očitno akt pohabljanja in uničevanja zdrave kulture in plemenitosti. Žal ni edini.

  • Ne bi rekla, da imajo rade svoje življenje in da se spoštujejo. Samo bežijo pred seboj, pred svojo vestjo, ker se bojijo živeti in ljubiti. Verjetno so živele v okolju, ki jih je pohabilo že v otroštvu.

   Naj na tej strani javno izrečem zahvalo moji pokojni mami, ker mi je s svojim življenjem dala toliko modrosti in ljubezni. Hvala, mama!

 3. AlFe: Vendar bo v tej deželi, kjer vlada kultura smrti… Ne bo držalo: V tej deželi še vedno vlada kultura življenja. Občutek, da nam vlada kultura smrti, povzroča glasnost manjšine. Ta mora prekričati resnico v sebi. Saj dobro ve, da splav povzroča tudi smrt živih očetovih genov. Zato gre za umor drugega subjekta kot je mati.

 4. Ljudje smo različni. Skupno nam je to, da običajno moški dvori ženski. Kako dvori, kdaj dvori pa je že drugo vprašanje. Moški običajno pogosteje dvori, saj mu to narekuje narava. Ženski pa ni vedno do tega, da ji dvori in pogosto dorjenje sprejema, kot nadlegovanje. Tako pač je v naravi. Ženske se otepajo dvorjenju že po naravni logiki, saj se se v glavnem vse samice otepajo nasilnih samcev in imajo pravico izbire. Ene so pri zavračanju prav nasilne in samce, če niso pravi naženejo, celo poškodujejo.
  Takšna pač je narava.
  Sedaj pa se vse bolj uveljavlja gibanje, ki naj že v povojih zatre vsako dvorjenje. Vsako najmanjše dvorjenje je že nasilje, je nadlegovanje. Ja dobro, kaj pa bo potem, če bodo moški popolnoma otopeli in jih ženske ne bodo več zanimale? Čemu lepa frizura? Lepa maska? Lepa obleka? Da o lepoti telesa in oblin sploh ne govorim. Čemu vse to? Ali ni od vedno bila ženska simbol lepote? Simbol poželjenja? Simbol radosti?
  Vse to naj sedaj moški ovržejo in se požvižgajo na vse skupaj? Je to prihodnost človetva? Je to prihodnost, ki bo osrečila ženske?

  • @APMMB2

   To o čemu pišete se imenuje hipergamija(ang.hypergamy).
   V evoluciji bolj feminilne (ženstvene) samice privlačijo več samcev
   zato za izbor najboljšega kandidata nezavedno izvajajo teste (ang.shit test)
   Zgledajo nasilno ampak filtriranje se izvaja popolnom nezavedno s ciljem
   izbora najboljšega kandidata. Več kandidatov je bolj brutalni so ti testi.
   Cilj globalistov je pa preprečiti normalno parjenje znotraj bele populacije z
   represijo moške seksualnosti ali drugače povedano osramotit
   normalno spolno željo belega moškega in na drugi strani spodbujati rasno mešanje.

 5. […] t.j. feministke, so dosegle, da sprejemamo kot samoumevno, da smejo le ženske govoriti o ženskih stvareh in o tem imeti svoje glasno izraženo mnenje. In to ne vse ženske, ampak samo one, velike […]

Comments are closed.