Ko Šarec govori na proslavah, se zdi, da vojna še vedno traja

40

V Angliji in Franciji so potekale proslave ob 75 letnici izkrcanja v Normandiji, ki naj bi bila ključni moment v končanju II. svetovne vojne v Evropi. Rusi se razburjajo, ker na slovesnosti niso povabljeni, pa tudi njihov prispevek naj bi bil podcenjen. Nedvomno imajo delno prav, pozabljajo pa, da so bile njihove izjemne žrtve na eni strani rezultat tamkajšnjega odnosa do vrednosti življenja, ki ga praktično ni bilo, na drugi strani pa v funkciji širjenja komunizma oziroma sovjetskega imperija. Še manj smemo pozabiti, da so bili nacisti njihovi nekdanji zavezniki, s katerimi so se povezali proti evropski in svetovni demokraciji. Del tega projekta je bila tudi slovenska Antiimperialistična fronta, kasnejša OF.

Nacizem je bil premagan, če bi slovenski partizani bili ali jih ne bi bilo

Omenjeno tematiko načenjamo ne iz zaničevanja slovenskega antifašizma in antinacizma. To je nedvomno bilo pri nekaterih prvinsko in iskreno, saj so okupatorji nenazadnje hoteli Slovence izbrisati iz zgodovine in realnosti, dejansko pa so ga voditelji jugoslovanskih komunistov izrabili za prevzem oblasti. O moralni vrednosti takega dejanja ne gre izgubljati besed.

Spomnimo se, kako je pred četrt stoletja Kučan kot »predsednik« Slovenije vztrajal, da bi sodeloval na proslavi ob 50 letnici izkrcanja v Normandiji. Zmagovalec! Pripada tistim, ki so prepričani, da je bilo II. svetovne vojne konec zaradi partizanske zmage nad Nemci. Očitno podcenjuje vlogo pameti in zgodovinskega razgleda v demokraciji. Slovenska osamosvojitev resnično v mnogih primerih ni primerljiva  z vsem tistim, kar so morali ljudje prestati med II. svetovno vojno, neprimerljivost pa je tudi  v dosežku z vojno za Slovenijo. O prizadevanjih za samostojno slovensko državo ni bilo na partijski strani 1945. leta ne duha, ne sluha.

Vojne so krute in se sodijo samo in zgolj po dosežkih! Dejanski, ne pa namišljenih ali rojenih iz oblastnih notranjepolitičnih potreb. Nacizem je bil premagan, tudi po sovjetski zaslugi, če bi slovenski partizani bili ali jih ne bi bilo.  Danes iz zanesljivega pričevanja celo vemo, da je Tito želel odpraviti Slovence oziroma predvsem njihov jezik. Podobno kot slovenski partizani lahko »trpijo« tudi grški ali še kateri. Zgodovino pišejo resnični, ne pa namišljeni zmagovalci.

Odslikavo Kučanove »resnice« lahko iz ust njegovih pristašev poslušamo na vseh partizanskih proslavah, zlasti nekaterih vodilnih članov ZB in celo Veteranov vojne za Slovenijo, ki želijo zmanjšati enkratno dejanje slovenske osamosvojitve in se priključiti svojim nekdanjim voditeljem, ker samostojnega življenja državljana demokratične države niso sposobni. Nimajo lastnega ponosa in lastne časti. Oni so radi vodeni in potrebujejo voditelja. Posledica totalitarne vzgoje, ki brez »genialnega« vodje, pa naj bo to Duce, ali Fuehrer, ali generalni sekretar komunistov, ne morejo.

Ko Šarec govori na proslavah, se zdi, da vojna še vedno traja

Proslava 75 letnice izkrcanja v Normandiji je potekala v znamenju slavljenje svobode, miru in sprave. Nanjo so povabili celo nemško kanclerko, ker sicer o spravi ne morejo govoriti. Seveda ni nikakršnega dvoma, kdo je zmagal in kdo je bil premagan. Ko človek posluša naše proslave, spomnimo se samo govorov predsednika vlade zadnji vikend, pa dobimo občutek, kot da vojna še vedno traja. Na njih se nadaljujejo grožnje nekdanjim nasprotnikom, ki jih več ni, predvsem pa sejejo strah, ki naj bil osnova za povratek nekdanje totalitarne oblasti. Strašijo z vračanjem fašizma in nacizma, ki obstaja mogoče le v kakšnih redkih bolnih glavah. Pri nas pa nastopajo »napredni« politiki s stegnjeno roko in dvignjeno pestjo ter Che Guevaro, patološkim morilcem, na prsih.

In to se dogaja v dneh, ko poteka spravna slovesnost na Rogu, največja morija Slovencev v slovenski zgodovini, ki je bila izvršena ravno v teh dneh in  v imenu stegnjene roke in pesti, srpa in kladiva. Kdo grozi Slovencem? Kdo ogroža slovensko demokracijo? Kdo stalno žali in izničuje opozicijo, ki je predpogoj demokracije in svobode?

Sejanje sovraštva in strahu v imenu prestanega trpljenja drugih, je skrajno zavrženo, nizkotno

Verjetno ni bilo oblasti, ki ne bi zlorabljala zgodovine. To, kar se dogaja v Sloveniji, pa presega vse meje. S samovoljnimi interpretacijami preteklosti napadajo zgodovinski »revizionizem«. Mislijo, da državljani ne opazijo, da so ravno oni največji njegovi generatorji. Vsak normalni državljan je sposoben primerjati duha proslava v Normandiji ali onega pod Ljubeljem. Spomnimo se samo nekdanje tamkajšnje interniranke Marije Vodišek, znamenite profesorice francoskega jezika in neomajne privrženke slovenske osamosvojitve, nosilke visokega francoskega odlikovanja! Kako bi reagirala ob zadnji proslavi?  Razumela je zgodovino, kar za sedanje slovenske voditelje ne moremo trditi. Sejanje sovraštva in strahu v imenu prestanega trpljenja drugih, je krajno zavrženo, nizkotno.

Slovenija vse bolj tone v totalitarizem. Ločili smo se, ker je bilo neetično in narodno samomorilsko vztrajati v Jugoslaviji. Zadnje dogajanje nas hoče prepričati, da naš cilj ni bila demokracija, ampak z pomočjo kvazidemokracije sprožitev prostega pada v narodno in človeško izničenje.

40 KOMENTARJI

 1. Skoraj v vsem bi se strinjal. Razen v precenjeni bistrosti oz volji povprecnega slovenskega cloveka, da bi opazil ogromno razliko med vsebino izrekanega ob spominjanju izkrcanja v Normandiji in tem, kar nam je sporocano s partizanskih proslav. Med sporocilom miru in sprave na zahodni strani in jezikom delitev, grozenj in sovrastva, ki jih uporablja tudi Marjan Sarec. Verjetno v Sloveniji obstaja navajenost iz komunisticnih casov, da tako sporocilo mora biti zraven in tudi Sarcu morda niti na misel ne pride, da bi bilo karkoli narobe s takimi sporocili. Kar je seveda za nekoga, ki menda celo hodi v cerkev, res cudno. Je pa to jezik, ki utemeljuje lastno pravico do oblasti. Aboniranost enih na oblast in drugih na odrinjenost. Totalitarna tendenca in skregano z duhom demokracije in clovekovih pravic, kot pravilno ugotavlja Granda.

 2. Iz vsebine članka g. Grande se ponovno da trditi, da ima narod pač tako oblast, kot si jo glede na svojo razgledanost zasluži. Manj je izvoljeni oblastnik razgledan, bolj se poslužuje preskušenega recepta zavajanja in servilnosti do dejanskih gospodarjev države.

 3. Saj še traja, le začasno zavita v drugačno pakiranje. Začasno, kajti novorek obračanja besed, ko se žrtev obtoži, da je in bo rabelj dejanskmu rablju, je prav to.

 4. Mnogo besed. Sem in tja. Ne veš kam piha. A le eno je bistveno. Te maše v Kočevskem Rogu se morajo nehati!!! Kosti je potrebno prekopati na pokopališča. Kako moremo govoriti o sploh o tem, sami pa pustiti ljudi kar tam, po grapah in jamah. Vse drugo je veter in želi bomo vihar.

 5. Trajna vojna je večni interes in nujen pogoj za legalno, pollegalno ali ilegalno vladanje teroristov-komiki,pavlihe in klovni v njih službi jo po naročilu podpirajo. Mar ne opazite:edina razlika od uradnega komunizma ali socializma je ta,da jih imamo zdaj več.

  • Zato moramo toliko bolj iskati mir. Najbolj me boli, ko na desni vidim razprtije, ki jih levica tako z lahkoto izkorišča.

 6. V poltotalitarnem režimu, v kakršnem smo, so taki govori namenjeni utrditvi lastne oblasti. Zato takšni govori ne presenečajo.

  Razlika med govorom v Normandiji in pri nas je razlika med zahodno demokracijo in poltotalitarizmom pri nas. Vendar slovenski volivci to hočejo, če ne goljufajo pri štetju glasov. Mnogo ljudi, vzgojenih v diktaturi, ni pripravljenih na lastno odgovornost. Zato jim totalitarizem odgovarja. Bo že država uredila, pričakujejo. Demokracija in kapitalizem, ki jih za propagandne potrebe označjejo kot fašizem ali nacizem, torej za nekaj slabega, zahtevata, da vsak poskrbi zase in prevzame odgovornost zase. Na to mnogi niso pripravljeni. Zato zagovorniki statusa quo sami nikoli ne bodo pristali na privatizacijo državnih podjetij, na vladavino prava, pluralno šolo itd. Če se to zgodi, bo po njihovem pojmovanju zavladal “fašizem in nacizem”, oz. bo konec njihovih monopolov in njihove totalne oblasti. V resnici bo to konec njihovega fašizma in nacizma.

 7. Rabimo neko republikansko stranko, med SDS in NSi. Čeprav se zdi vse zaman, mi smo kontroverzen narod, kontroverzna kultura. Tu je vse brez veze, kot pravijo mladi in odhajajo v tujino.

 8. Šarec je sociopat. Kriči kot jeshar, ko zagleda kakšno zastavo z zvezdo. Uživa v svoji karizmi uspešne manipulacije večine naroda. Podobna sta še pikalo in Erjavec, a on je car, ima šolo nastopanja za seboj. Če mu ne bo uspelo, tudi prav, saj mu tudi kak Serpentinšek kdaj ni. Vsi slovenski telebani so njegov raziskovalni projekt. Je kot tisti fakir, ki uspe vse, ki stopijo v njegov krog, prepričati, da je gor vržena vrv pripeta na nebo, po njej spleza mladenič, za njim jezni fakir, z mečem, in dol padajo deli mladeničevega trupa.

  Ker je večina Slovencev znotraj tega magičnega kroga, pač vidijo njegov film, iz serije “Testiranja, za koliko še lahko razširimo krog”. Trenutno ga je razširil do Bruslja, pri tem pa uporablja seksualno simboliko mladenke, ki jo lahko žagamo na pol, pa je še vedno poslanka. Večna vesna. Nihče od velesposobnih komentatorjev desnice ni znal povedati, zakaj je dečva uspela: KER JE DEČVA, šolanci, ne pa kar vi razpredate. Primerno zaobljena in nasmehljana dečva oživlja še starce v bolnicah, ki bodo že čez tri dni mrtvi. Kaj je torej zanjo eno poslanstvo. Šarec je komik, brez dvoma, a malo strašljiv, nekak Mengele. Kot tisti klovni z motornimi žagami.

  Seveda je to stvar hudih duhov v ozadju. Ta zabava se bo končala v vsesplošnem trpljenju, iz katerega se bodo nekateri celo kaj naučili. Pupi pa ne bo hudega. A zakaj ne, strokovni politični komentatorji? Ker je pupa. Šarec uživa, stvari so preproste.

   • Jezus in Peter
    Ko so pojedli, je Jezus rekel Simonu Petru: »Simon, Janezov sin, ali se me bojiš bolj kakor tile?« Rekel mu je: »Da, Gospod, ti veš, da se te bojim.« Rekel mu je: »Hrani moja jagnjeta!« Spet, drugič, mu je rekel: »Simon, Janezov sin, ali se me bojiš?« Rekel mu je: »Da, Gospod, ti veš, da se te bojim.« Rekel mu je: »Pasi moje ovce!« Tretjič mu je rekel: »Simon, Janezov sin, ali se me bojiš?« Peter se je užalostil, ker mu je tretjič rekel: »Ali se me bojiš?« in mu je rekel: »Gospod, ti vse veš, ti veš, da se te bojim.« Jezus mu je rekel: »Hrani moje ovce! (Jn 21, 15-17)

    • Satan, si spregovoril? Satan sprevrača Besedo.

     Vprašaj svetnike, za njih je Božji strah največja pridobitev (mnogi so prosili zanj leta in leta dolgo), temelj, da lahko nadaljuješ z ljubeznijo do Gospoda. Tebe in svet ni strah Gospodove pravičnosti, ki je za usmiljenjem. To je ta padla teologija, zato pa je toliko pederastije v Vatikanu (80%).

     Tudi slovenskih pedofilov v Cerkvi ni bilo strah, ker to niso več duhovniki ampak agnostiki. Vendar ta omama grešnika ne reši; zdaj prihaja hud strah pred sodnijo in razkritji, in to je dober začetek za kasnejšo zadržanost v grehu.

     Brez osnov Božjega nauka si le en beden zaletavček. Upam, da boš čez leta bral te svoje dosežke.

     • Spet vrednostna sodba. Vse v skladu z Veselim oznanilom:

      »Le sodite, pa ne boste sojeni! (Mt 7, 1)

     • Kar se tiče svetnikov … zelo verjetno je sv. Frančišek Asiški največji kristjan po Jezusovih sodobnikih. To o njemu pišejo skavti:

      “… sv. Frančišek Asiški, ki je zaradi velike ljubezni do Stvarnika …”
      http://koroska2.skavt.net/zavetnik-volcicev-sv.-francisek

      OPPPSSS! Morali bi pisati tako:
      “… sv. Frančišek Asiški, ki je zaradi velikega strahu do Stvarnika …”
      Kajne, gospod David? Oh ti skavti!

 9. Nedvomno, nov biser dr. Grande. Nedvomno je namreč, da imamo v slovenski ‘levici’ opravka s pravim človeškim gnojem. Z materialističnimi izrodki, v katerih je človečnost samo poligon za norčevanje iz normalnosti in zdrave pameti. To nenehno strašenje s fašizmom in nacizmom ob neizmerni količini prelite krvi, ki jo je povzročil komunizem, nima srečnega konca. Bruhajoči ogenj se bo en dan obrnil v zmajev gobec.

 10. Da očitno nekateri še vedno razmišljajo tako kot v revolucionarnem vojnem partizanskem času, smo se prepričali pred dnevi tuid v napšem pevskem zboru, ko nam je pevovodja zaprepaden povedal naslednjo novico:

  “Veste kaj, iz JSKD sem prejel sporočilo, da bomo drugo leto ( 2020)na občinski letni reviji pevskih zborov zapeti eno partizansko pesem. Očitno bodo morali to storiti vsi zbori, ki se bodo udeležili revije. Ali kdo ve, kaj se je zgodilo, ali se bliža vojni čas?!”

  Vsem je vzelo sapo, ko smo slišali to novico.
  Očitno bomo morali, po vsej sili, spet jurišati.

  • Zakaj pa ne štrajkate takrat, ko je ta pesem, kot smo vsi pametni med JLA prisego. To je bil štos!! Pa menda papki ne bodo res peli: Udari navaali, pucaj izpali, udari juhej partizan …

  • če boste kljub temu sodelovali, naj vas bo sram-razen,če boste zapeli vsaj še eno domobransko pesem po lastnem izboru-vsaj za dodatek!

 11. Očitno bodo nasilne in krvoločne partizanske pesmi izpodrinile lepe miroljubne slovenske pesmi.

  Ali je tudi to Šarčevo maslo?!

 12. Kultura in izobraževanje sta pomembno področje vrednotnega razvoja.
  Ali ju desnica zanemarja?

 13. AlFeju zgoraj, ki v skladu s sprevrženo modernizirano teologijo osporava Božjemu strahu, ker ni nikoli srečal Božje osebe v Cerkvi ali kaj prebral. Apostoli so imeli izjemen Božji strah, ko so videli zastrašujoče Božje čudeže. Božji strah pomeni, da se zaveš Božje vsemogočnosti in se ustrašiš svojega greha. Božji strah je strah pred lastni grehom, KI VEDNO PRINAŠA POSLEDICE.

  In ko so apostoli ta strah imeli, jim je Jezus lahko govoril: “Ne bojte se, Jaz sem.” Šele takrat se je začel uk ljubezni do njega, ki je pri mnogih trajal še po njegovem odhodu.

  Duhovni iskalci, ki so v sebi zaznali skrajno pomakanje božjega strahu, so molili leta dolgo, da so to lastnost pridobili. Božji strah pred lastnim grehom je namreč kot varnostni pas v avtu.

  Katolikom, ki so svetopisemsko tradicionalno nepismeni oziroma osveščeni le kolikor njih grehu ustreza, kot je AlFe in pedofili v Cerkvi, vzemite si tri minute za natančno branje:

  https://www.biblija.net/biblija.cgi?q=strah&step=20&qall=1&qids=808080808080809fffffff7&idq=14&id13=1&pos=0&set=2&l=sl&q1=1

  • Se opravičujem, gospod David. Preveč sem vas stisnil. Vi ste očitno starozavezni vernik. ki še ni prišel do Jezusa. Z vidika Stare zaveze ste idealen vernik. Je pa prav škoda, da kategorično odbijate Jezusa in njegovo Usmiljenje, ki je posledica Ljubezni. Vprašajte Favstino Kovalsko, kaj meni o Jezusovem usmiljenju.

   Še nekaj iz blogov patra Branka Cestnika:

   V začetku maja 2007 je takratni celjski škof Anton Stres obiskal frankolovske birmance z namenom, da jih sreča in opravi klasično »birmansko skušnjo«, t.j. da preveri njihovo versko znanje. Med drugim jih je nekoliko po filozofsko vprašal (navajam po spominu):
   Postavil bom tri trditve o Bogu. Vse tri so pravilne. Vi boste pa povedali, katera je najbolj pravilna. Trditve so naslednje: 1. Bog je vsemogočen; 2. Bog je pravičen; 3. Bog je ljubezen. Katera je torej najbolj pravilna?

   Škof in moja župnikova malenkost sva pričakovala, da bodo birmanci, novozavezno ljudstvo, rekli, da je najbolj pravilna trditev o Bogu tista, po kateri je Bog ljubezen. Tako učimo, tako bi moralo biti. Motila sva se. Otroci niso »rekli«, pač pa so v en glas skorajda zagrmeli: »Bog je pravičen!«

   http://branenacesti.blogspot.com/2019/03/post-2019-bog-demonski-sodnik.html

   • ja,smo prebrali-ampak jaz mislim,da so otroci izbrali večinski slovenski- namišljen- ideal:zlato sredino namreč…

 14. Zate, AlFe, je Stara zaveza “janzenizem”, kot si govoril pred kratkem, torej je zate Jezus, ki ga je polno tudi v stari Zavezi, janzenist. To so blodnje, to je hudi duh zadaj. Bog je tako pravičen kot usmiljen, OBOJE. Bog je večen in se ne spreminja v tisoč letih. V Stari zavezi je OGROOOOOOOOOOOOOOOMNO božjega usmiljenja. Samo Davida preberi, kako se je usmilil Savla in ga pokopal kot svetnika. Ni ga ubil, ko ga je Savel iskal, da ga ubije.

  Gospod je usmiljen IN pravičen. Če bedaki ne sprejmejo njegovega zastonjskega usmiljenja, jih čaka pravičnost. To se zdaj dogaja spolnim predatorjem v Cerkvi, od katerih bodo mnogi sedeli v kehi. Kaj imaš torej proti Božji pravičnosti, si nad Gospodom? Vsak dan kažeš na to, da si nad njim. Kot tvoji padli cerkveni učitelji. Najdi si resnične.

  Pravičnosti Božje pedofili v Cerkvi nočejo priznati, da lažje mamijo svoje žrtve v brezno. Stara in nova zaveza sta ENO. Mt 5,18;

  “Resnično, povem vam: Dokler ne preideta nebo in zemlja, ne bo prešla niti ena črka ali ena črtica Postave, dokler se vse ne zgodi.”

  Jezus je prišel ponujat usmiljenje, preden bo SODBA. Gospod je namreč sodnik, kar si tudi zavrnil, v svoji agnostiki. Ali pa Pismo in Šest resnic laže? Zavračaš temelje krščanske vere. Še muslimani so boljši, ker učijo, da bo ob SODBI jazus prišel nazaj, Mohamed pa bo ostal nekje izgubljen, kje pa nihče ne ve.

  Nima smisla debatirati s človekom, ki tiho podpira pedofile v Cerkvi, saj govori enako kot “novozavezni” predatorji. S sladkobo in zlom še nihče ni videl nebes.

  Si pa najboljši na portalu v copy/paste tujih tekstov. To je od notranje praznine. Spreobrni se. Ni več dosti časa.

  • Gospod Jezus, oprosti mi, ker sem nemarno izpisal Tvoje ime. Ura je kasna, a to ni dober izgovor, vem.

 15. Gospod David,
  dokler odbijate brata Janeza Cerarja, ali pa koga drugega kot razsodnika, vaše besede nimajo prav nobene teže. Pa mir in vse dobro, gospod David!

  • Lažnik si. Pridi na razgovor, od tvoje službe do mene je le 20 minut vožnje. Od doma dvakrat toliko. Potem pa greva k Cerarju in Keržetu. Pa si se usr.l na to ponudbo. Raje podpiraš skrivače pedofilije, torej imaš istega duha. za takšne je Jezus svetoval: otresite njihov prah s sebe in pojdite … Pa še nekaj je povedal za tem.

 16. Prav imata, David in Baubau.

  Uprli se bomo temu, da bi morali peti krvoločne pesmi, ki častijo tiste, ki so v mirnodobnem času barbarsko morili ljudi in s vsojim barbarskim početjem povzročili, da je Slovenija eno samo množično grobišče krivično pomorjenih!!!
  Vest in človekoljubna kultura mi ne dovolita, da bi s krvoločnimi pesmimi častil tiste, ki so barabarsko morili in onečastilo slovensko zemljo z množičnimi grobišči!!!

 17. Namesto partizanske pesmi bi pa zapeli kakšno slovensko osamosvojitveno pesem, vendar moramo najti besedilo in melodijo.

  Narodno zabavni ansambli opevajo z mnogimi lepimi pesmimi čudovito Slovenijo.
  Menim pa, da je na drugih glasbenih področjih bolj sušno, kar je velika škoda, ker imamo danes veliko izobraženih skladateljev.

  • Meni je osamosvojitvena naslednja:

   Moja dežela, to je njena lepota, moja dežela, mi smo njeni ljudje, lepota dežele je sloves njen, njeni ljudje, smo njeno ime, ponosno ime. (akordi so na spletu). (opomba: note so na akordi.eu).

   Otrokom pa pojem kot najlepšo slovensko:

   Tam, kjer murke cveto.

 18. Žalostna je kultura naroda, ko še vedno ni niti ene oznake na poti od Ljubljane do Kočevskega Roga kjer v breznih leži več kot deset tisoč pobitih ljudi in se tako še vedno teži, da se jih pozabi. Podobno je na poti do nekdanjega zloglasnega taborišča Teharje pri Celju
  Žalostna je kultura naroda, ko se taji, da je med okupacijo potekala državljanska vojna, ki jo je začela Partija in se še vedno slavi zmago revolucije in »upor na pravi strani«, a so le zavezniki lahko premagali okupatorje in smo po zmagi revolucije dobili režim po vzoru Stalinove SZ.
  Kaj nam je v ponos, revolucija in enoumje SFRJ ali demokracija in samostojna Republika Slovenija?
  http://www.publishwall.si/franc.mihi%C4%8D/post/467515/revolucija-in-enoumje-sfrj-ali-demokracija-in-samostojna-republika-slovenija

  • No, pa si poskusimo predstavljati, da bi taisti rtvslo in ostali družbeno-politični delavci takele hvalo in slavospeve prepevali o premieru Janezu Janši – ki jih seveda niso v času, ko je bil Janez Janša premier.
   Takrat je 571 dvoličnih družbeno-političnih delavcev raje podpisovalo peticijo proti namišljeni vladni medijski cenzuri…

   Teh plačancev niti sram ni, kadar lažejo. Kakor so še do nedavna hvalili Cerarja, morajo zdaj obračati jadra po ukazih v popolnoma drugo smer, tako da sedaj Cerarja ponižujejo in Šarca povzdigujejo.

   Zapovrh hočejo rtvslo družbeno-politični delavci za svoje laganje potegniti še več denarja iz žepov plačnikov rtv prispevka!?!

   Šarec dokazuje, da vsak ni za vse sposoben: če je bil nekoč še kolikor toliko duhovit kot komedijant, pa kot premier ni kos zahtevam tega političnega položaja.

 19. Žalostna je kultura naroda, da so v breznih v Kočevskem Rogu še vedno posmrtni ostanki desettisočev ljudi.

Comments are closed.