Nacionalni interes po naše

1
212

Vse to zagovarjanje nacionalnih interesov, favoritov, ni bilo nič drugega kot to, da se je vzpostavil, namesto pravega tržnega sistema, nekakšen pajdaški kapitalizem v angleščini se temu reče crony capitalism , s katerim se je lahko politična elita, ki je prišla iz nekdanje Jugoslavije, obdržala na oblasti. To idejo je zavila v nacionalni interes in zgodbo prodala povprečnemu Slovencu, češ: zakaj bi bili hlapci, če smo lahko gospodarji, poglej, kaj se je zgodilo Madžarom, pa ja ne bomo Čehi, da bomo vse razprodali in delali za tujce …

Zdaj pa imamo že drugo ali tretjo dokapitalizacijo NLB , banke ne kreditirajo …, tajkunizacijo. Prodati zdaj je razmeroma težko. Kdo bo kupil NLB? Banka ima slab portfelj, malo kapitala, veliko težav, še zdaleč se ne ve, kaj vse je v portfeljih te banke. Kaj zdaj, bomo vanjo spet vrgli 400 milijonov evrov, in potem? Spet business as usual? Čez pet, deset let pa še enkrat. Ta začarani krog je treba pretrgati, pretrgal se ni že 20 let in zelo dvomim, da se bo.

Egon Zakrajšek v Financah

1 komentar

 1. V Sloveniji še vedno vladajo komunisti, ki so odgojili svojo mladež v anarholiberaliste. Vladajo prav tisti, ki so eno državo že zapravili. To je rajnka Jugoslavija, ki je ob svojem potopu terjala poleg krize še znatno število žrtev. Potapljati se je pričela gospodarsko, ko je po smrti neumrljivega božanstva Tita, finančno shirala in ni mogla na svetovnem trgu več kupovati dobrin, s katerimi bi brzdala krizo. Pomanjkanje benzina, plina, surovin, pa kave, olja in skratka vsega, je povzročilo kkrizo, to pa sovraštvo med narodi in končno vojno in razpad.
  Navidez sestopljeni komunisti, so postopno prevzeli vajeti v svoje roke, saj slovenski pomladniki niso bili dovolj močni, da bi uvideli vse manipulacije in prevare, s katerimi so jih podleži spodkopavali in s tem sveda demokracijo.
  Ves čas tega slepljenja je bil narodu serviran najboljši med najboljšimi tovariš Kučan, ki je imel v rokah vse vzvode oblasti. Ti vzvodi niso bili javni in transparentni, kakor v razvitih demokracijah, ampak so delovali tajno, kakor v zrelem komunizmu delujejo trojke. Razni neformalni centi so delovali sinhrono, vsi usmerjeni v en sam cilj: Držati oblast trdno v rokah. Na osnovi tega načela so se tajni bratje lotevali enega po enega posameznega liderja desnice, ali bolje rečeno pomladne opcije. Tako je bil Petrele vse, samo državnik ne. Njegov lik so zasmehovala vsa občila in vsi dvorni norčki kot so npr. Tof ali Hribar. Tako je dr. Capuder postal Capi, Janša Jačko, eden konj, druga kobila, vsi od prvega do zadnjega pa prevranti in lopovi.
  Sedaj smo z drugo državo pod vodstvom strumnih komunistov, levičarjev in naprednjakov, prišli do dna. Polom je neizbežen.
  In kaj poreče gospod Kučan: V intervjuju je jasno povedal: Slovenci smo se na plebiscitu odločali za samostojno državo in jo sedaj imamo, kakšna bo, pa se nismo odločali. Takšna izjava je največje licemerje, ki ga lahko izrazi nek aktivni politik. Slovenci smo se odločali za samostojno državo, za beg iz Balkana, za demokracijo, za vstop v Evropo in prevzem evropskih vrednot.
  Po zaslugi Milana Kučana, pa smo pristali le pri lastni državi, ki so jo oplačkali njegovi tovariši, nam preprečili uvedbo demokratičnih standardov z nacionalnimi interesi. S postavitvijo Jankoviča za ljubljanskega župana in rehabilitacijo kosovcev in udbovcev pa tudi balkanizacijo Slovenije. Danes je Slovenija delj od Evrope, kot je bila tedaj, ko je bila Juga na smrtni postelji.
  Prevrite, poglejte le obubožan in apatičen narod.

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite