Na Roški tokrat za pravično družbo in za odstop vlade

14

Avtor: S.M. Vir: Delo. Odbor za pravično in solidarno družbo med drugim zahteva odstop vlade. Odbor sestavljajo: Jože Pirjevec, Vuk Ćosić, Barbara Rajgelj, Darko Štrajn, Magda Šmon, Valerija Korošec, Božidar Flajšman, Vesna Mikolič, Jure Bedenk, Matjaž Krajnc, Dušan Keber, Bogomir Novak, Igor Korsič, Janez Justin, Rado Riha, Tina Bončina, Franc Žnidaršič, Srečo Dragoš, Dušan Frice, Niko Toš, Jelica Šumič Riha, Jože Vogrinc, Matevž Krivic, Pavel Zgaga, Rudi Rizman, Aleš Gulič, Zdenko Kodelja, Aleš Debeljak, Rok Zavrtanik, Renata Salecl, Igor Ž. Žagar, Peter Tancig, Janez Černač, Vlado Miheljak, Boris Vezjak, Janez Smole, Mile Šetinc, Zdenka Badovinac, Božo Repe, Dušan Plut, Miha Butara, Igor Vidmar, Spomenka Hribar, Damjan Mandelc, Neda Pagon, Slavko Splichal, Aleš Črnič, Nikola Damjanič, Franc Pohleven, Ljubo Bavcon, Matjaž Hanžek.

Skupina podpornikov Odbora za pravično in solidarno družbo se je danes zbrala na Roški cesti v Ljubljani, kjer so predstavili na spletu objavljene zahteve:

1. Zahtevamo odstop sedanje slovenske vlade!

Sedanja vlada mora nemudoma odstopiti. Pozivamo opozicijo, da soomogoči prehod v novo kvaliteto demokracije tako, da nedvoumno podpre zahteve državljanske vstaje in z jasnimi sporočili pripomore k oblikovanju tehnične vlade. Prepričani smo, da je tehnična vlada kot prehodna rešitev do volitev bistveno boljša od sedanje vlade, ki ne uživa zaupanja državljanov in prispeva k poglabljanju krize.

2. Od sedanje vlade zahtevamo, da javnost seznani z identiteto in cilji provokatorjev, ki so izzvali nasilje na demonstracijah konec novembra v Ljubljani!

Po dostopnih virih ni dvoma, da so incidente povzročili organizirani provokatorji. Prepričani smo, da vlada razpolaga s podatki o njihovi identiteti in ciljih, zato zahtevamo, da z njimi nemudoma seznani javnost. Zahtevamo tudi ustanovitev neodvisne preiskovalne komisije, ki naj v čim krajšem roku izvede lastno preiskavo o nasilju in s svojimi rezultati seznani javnost.

3. Od sedanje vlade zahtevamo, da zagotovi, da demonstranti na bodočih protestih ne bodo izpostavljeni nasilju, protestnike pa pozivamo, naj ne nasedajo provokatorjem, temveč jim na miren način preprečujejo napade na policiste.

Bojimo se, da trenutna vlada Republike Slovenije ni zainteresirana za visoko stopnjo varovanja pravic državljank in državljanov do mirnega zbiranja in izražanja protestnih sporočil. Izjave in celo uradna stališča predstavnikov trenutne vlade o »zarotniških ozadjih protestov« kažejo, da vlada razmišlja o uvedbi izrednega stanja. Taki logiki bi ustrezali nasilni incidenti. Če se bodo na protestih 21. decembra zgodili taki incidenti, bomo vlado šteli za soodgovorno zanje.

Vir: Delo


14 KOMENTARJI

 1. me pa res zanima zakaj je to potrebno objavljati na časniku, pa še s takim naslovom? Samo preberite seznam!

  Škoda medijskega prostora.

 2. Zahtevam, da aktualna vlada takoj odstopi, sicer se bo razkril pravi obraz vseh, ki ji tako žolčno nasprotujejo.
  Ponesrečena ljudska vstaja bo imela negativne posledice za vse, ki so bili do sedaj privilegirani in so uživali vso podporo stricev iz ozadja. Skrajni čas je torej, da se odrečemo pozitivnim prizadevanjem aktualne vlade, da nam bodo lahko še naprej prali možgane avnojski zavezanci. Spomenka Hribar, Aleš Gulič in Matjaž Hanžek so dober garant za to.

 3. Mene pa zanima, kakšno dodano vrednost predstavljajo našteta imena. Morda za kakšen balkanski socialistični pašaluk.

  Njih zanima samo odstop vlade in to, da se znebijo “princa teme”. Ker je desno-sredinska opcija že v principu nelegitimna. Takšna je pač neokomunistična mentaliteta.

  Bog nas varuj tovrstnih “mesij”.

 4. Tudi mene zanima, čemu takle članek na Casniku. Če imate kakega kolumnista, naj pokomentira, če je sploh vredno besed. Sicer pa naj dinozavri, kot jim upravičeno pravi Tomazic, smetijo sami s sabo v svojih brezštevilnih medijih.

 5. Ne bi se strinjal z zgornjimi komentarji. Dobra poteza se mi zdi, da je objavljen spisek vseh, ki so v odboru. Tako si lahko vsak ogleda, kdo je podpisan pod zahtevami. Moram reči, da se mi nekatera imena zdijo ‘zanimiva’.

   • Naslov ni napisal Ćasnik ,ampak DELO.Časnik ga da v narekovaj.Prav je tako ,da smo obveščeni(nekateri pač ne beremo vsako “sranje”) o čem pišejo drugi

  • Mogoče se nismo prav razumeli. Tudi sam menim, da je objava imen dobra. Bolj pa me zanima, kaj lahko ti “strici in tete” sploh ponudijo slovenskemu narodu.

 6. Hvala Bogu.
  Pridružujem se njim, ki mislijo, da je prav, da so vsa imena tukaj objavljena.

  Zakaj?

  Kućan je terjal od Pahorja naj pove kdo so strici/banda/mafija iz ozadja.

  1. S tem se je oglasil prvi med prvimi.Kućan.

  2. Zdaj so se dali na svetlo ljudje iz seznama zgoraj.Krasno. Zato je fino, da so zdaj na svetlem.Druge izbire tudi več niso imeli.

  3. Zadaj ostajajo še “speči, prikriti”-zadolženi za posebne “nastope in
  akcije”

  4. Vsi, ki so imeli megafinančne in poslovne koristi pa pridejo na vrsto prav
  kmalu

  Kriza je dobra stvar za marsikaj na tem svetu, je nujna, potrebna za napredovanje, je logična in potrebno gonilo razvoja!

 7. Rad bi dodal še tole:

  1. Nedojemljivo je, kako si drznejo izrabiti pozitivnega duha Roške ulice v slovenskem narodu za tako ozkotirne komunoboljševiške in lastnoritne cilje?

  Upam, da se bo samo obrnilo proti njim in jih udarilo z vso silo nazaj.

  2. Še bolj pa je nerazumno in dokončno bolno, da se odpravijo na Roško cesto še iz drugega, še močnejšega razloga.

  Roška simbolizira kraje, brezna nedolžno pobitih množic ljudi, ki so jih krvavi predniki današnjih “glasnikov novega” izmučili, razčlovečili in pobili
  v silni gonji po oblasti nad slovenskim narodom.

  Spozabili so se popolnoma.
  Spominjam jih, da iz tega roškega konglomerata nebeške moči mučencev stoji
  njim nasproti strahovita moč Ljubezni!

  Kaj to pomeni, bodo, Bogpomagaj, spoznali kmalu, dojeli, najbrže, šele po dotiku z Večnostjo.

  Laž in življenje v Laži je nesmrtna duša bitja komunizma in boljševizma.
  Konča vedno v peklu, saj od tam se brezdušno naplaja.

 8. gerontkratski boljševistični reptili in boljševistični hujskači.Pogled nanje človeka zmrazi in vzbudi hude travme preteklosti.Zahtevajo vspostavitev krvavega režima,kateremu so pripadali z vso svojo krvavo preteklostjo.Tožilci,kje ste??????

Comments are closed.