Na Hrvaškem lovijo čarovnice

6

Pred sodiščem v Zagrebu je v ponedeljek, 07. marca 2011 je v znak podpore učiteljici verouka Jeleni Mudrovčić mirno protestiralo okoli sto katolikov. Učiteljica deluje na osnovni šoli »Bartol Kašić« na zagrebškem Jarunu, zasebno pa jo toži odvetnica Sanja Bezbradica. Katehistinja je obtožena, da je leta 2009 v osmem razredu med katehezo izjavila, da je homoseksualnost bolezen. To je seveda v nasprotju z Zakonom o preprečevanju diskriminacije, je prepričana Sanja Bezbradica. Jelena Mudrovčić te obtožbe zanika in trdi, da je verouk poučevala v skladu z učnim programom, potrjenim s strani Ministrstva znanosti in izobraževanja.

Javnost ve, da se za odvetnico skriva lezbična skupina Kontra, ki s predmetno tožbo želi povečati prepoznavnost lezbijk v hrvaškem družbenem prostoru in povečati nestrpnost proti katoliški Cerkvi in njeni moralni doktrini. Protestniki so izrazili svojo solidarnost z obtoženo Jeleno Mudrovčić in njenim soprogom Milom, ter javno obsojajo vse fobije: proti semitom, muslimanom in kristjanom! Poznavalci trdijo, da je sojenje Jeleni Mudrovčić prava sodna farsa, saj otroci obiskujejo verouk prostovoljno in ni obvezen predmet rednega učnega procesa.

Ob tem dogodku se nehote odpirajo številna vprašanja kot so: kaj pravi medicinska in sociološka znanost o pojavu lezbištva in homoseksualnosti, kakšno mesto ima danes kultura odnosov med moškim in žensko, ali gre samo za politično akcijo in manifestacijo neomejevanja svobode človeka, zakaj homoseksualnosti in lezbištva predvsem pa nekaterih drugih deviantnih oblik človeških odnosov (npr. evtanazije, … ) večina religij ne podpira?

Foto: Osnovna šola Bartola Kašiča

6 KOMENTARJI

 1. Skrajni čas, da se je začelo z ostrimi pravnimi ukrepi zoper nosilce in zagovornike kakršnekoli diskriminacije in nestrpnosti. Teh je največ ravno v vrstah Rimskokatoliške cerkve, ki se tako rada razglaša za dobrotnico celega človeštva. Upam, da bomo tudi pri nas v kratkem sledili svetlemu zgledu naših hrvaških sosedov in drugih evropskih držav!

 2. “Protestniki so izrazili svojo solidarnost z obtoženo Jeleno Mudrovčić in njenim soprogom Milom, ter javno obsojajo vse fobije: proti semitom, muslimanom in kristjanom!”

  Na eno fobijo pa so pozabili, kajne?

  “se nehote odpirajo številna vprašanja kot so: kaj pravi medicinska in sociološka znanost o pojavu lezbištva in homoseksualnosti,…”

  Leta 2011 se vam odpirajo ta vprašanja???

  “ali gre samo za politično akcijo in manifestacijo neomejevanja svobode človeka”

  Torej, če prav razumem: katoliki lahko v šolah izrečejo vse neumnosti in žalitve, gejevski aktivisti in organizacije za človekove pravice pa se jim ne smejo približati niti na kilometer?

  “otroci obiskujejo verouk prostovoljno in ni obvezen predmet rednega učnega procesa.”

  Tudi Legebitrine delavnice so obiskovali prostovoljno.

 3. Skrajni čas je, da se upremo agresivnim napadom gejevskih aktivistov na vse, kar se ne strinja z njimi.

  Skrajni čas je, da se zavzamemo za svobodo govora, tudi tako, ki ni všeč gejevskim aktivistom.

  To, da se z represivnim organom spravljajo na svobodo govora posameznika, je res nezaslišano.

 4. Po vsej verjetnosti gre tudi sodno gonjo proti ubogemu Sanaderju šteti za fobijo proti kristjanom. Kam smo prišli! 😉

 5. Kako gre komunajzerjem v nos, da so se ljudje zoperstavili temu škodljivemu gejevskemu lobiju.

 6. KO bo prvi gej zanosil, rodil, bom začel verjeti, da se narava tudi poigra ! Zavrnitev zavrženih zahtev gejev in lezbač je v skladu z naravnimi zakoni !

  G. Janković se je hvalil, da je parada ponosa uspela edino v

  LJUBLJANI IN TO POVEZAL Z VELIKODUŠNOSTJO IN ŠIRINO MESTA ! Ni

  pa povedal, da je bilo policistov več kot paraderjev ! Prisotni

  polisti so se celo zgražali nad tem nagnusom, da boste vedeli !

  Govor pred ROTOVŽEM jim je tudi namenil, za bodoče glasove ,

  seveda !

  ALI bi g. Janković razkiral 60.000 evrov, za svadbo svojega sina

  (hotel Habakuk ), če bimu le ta pripeljal v rod, hišo, geja ,

  kaj pravite ?!

Comments are closed.