N. Glücks, Reporter: Obračun z »malopridnimi« mediji

1
182

Sprevrženost razmer v Sloveniji se kaže v vseh vejah oblasti in njihovih podsistemih. Da je sodstvo na čelu z Brankom Maslešo instrument za obračun z opozicijo, je najbolj neposredno razkril proces Patria, toda še bolj pogosti so primeri obračuna z »malopridnimi« mediji, kamor sedanji oblastniki nedvomno uvrščajo tudi revijo Reporter. To smo pri našem tedniku občutili tudi prejšnji teden, ko smo prejeli sodbo višjega sodišča v Ljubljani.

V njej so se sodniki postavili na stran propadlega politika Romana Jakiča v pravdi proti Reporterju, ker smo pred tremi leti objavili fotografijo e-pošte na njegovi tablici, v kateri mu obramboslovec dr. Klemen Grošelj tik pred izvolitvijo Jakiča na položaj ministra svetuje, koga naj zamenja na ministrstvu za obrambo. Fotografija je bila posneta v državnem zboru, ko je poslanec Jakič čakal na glasovanje o predlogu za vlado, po katerem je čez nekaj ur postal minister za obrambo. E-pošta je bila torej prvovrstna informacija v javnem interesu, toda za sodnike to ni bilo relevantno, saj je šlo po njihovem za nedopusten poseg v komunikacijsko zasebnost.

No, sodniki so s svojo sodbo v resnici nedopustno posegli v svobodo tiska, pri čemer ne dvomimo, da bodo neki drugi sodniki na koncu tega sodnega procesa to tudi ugotovili. Doma ali v Strasbourgu.

Več lahko preberete na reporter.si.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.


1 komentar

  1. To je tisto;

    Pišejo in govorijo, da so za demokracijo, ravnajo pa drugače.

    To so ostanki totalitarne miselnosti iz bivše države, ki je na škodo civilizacijskih vrednot, ščitila privilegirane na oblasti.

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite