Muzikal o Materi Tereziji: Svinčnik zanj (FOTO, VIDEO)

5
350

Svinčnik Zanj je muzikal o življenju in delu blažene Matere Terezije, ustanoviteljice reda misijonark ljubezni. Odličen muzikal so ustvarili mladi zbrani v Misijonski skupini Pridi, ki prav letos praznuje 10-letnico delovanja.

Muzikal prinaša kako uro in pol odlične glasbe, plesa in perfektne vsebine iz življenja Matere Terezije, kako je v najbolj revnih v Indiji prepoznala Gospodov klic, se nanj radikalno odzvala ter pomagala najbolj ubogim z ulice.

V muzikalu je odlično prikazano tudi njeno soočanje s sušo oddaljenosti od Jezusa ter spopadanje s skušnjavami tega sveta. Pričevanje so mladi umetniki zaključili s pozivom vsem nam, da smo “majhen svinčnik Zanj”.

Predstava je dobrodelna. Mladi iz prostovoljnih prispevkov darujejo za misijone in pokrijejo stroške muzikala.

Foto: Aleš Čerin

5 KOMENTARJI

 1. Dokler bo imela katoliska cerkev na zemlji taksne heroje ljubezni do bliznjega, se nam ni treba bati za njeno bodocnost

   • Ja… si želimo tudi kaj podobnega urediti, ampak je trenutna prioriteta oznanjevanje “na terenu”, ter je s tem več kot dovolj dela 🙂

    Če pa se kdo spozna na mastering ter bi se bil zadevi pripravljen malo posvetiti, naj se pa le opogumi ter nas kontaktira.

    In hvala, Aleš, za članek!

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite