Multikulturalizem je zgolj mutacija socializma

7
Državam v globaliziranem svetu vladajo požrešne multinacionalke. foto: FB

Nezadovoljstvo mnogih Evropejcev glede migrantske krize se skuša na vse pretege omehčati s promocijo »multikulturnega bogastva« oziroma »kiča«, ki v samem bistvu slabi narodne identitete, saj zmanjšuje občutek pripadnosti posameznikov državam, v katerih živijo, ter slednje dela bolj dovzetne za kolonizacijo globalnega kapitala.

Državam v globaliziranem svetu vladajo požrešne multinacionalke

Papež Frančišek ima vsekakor besedo tudi za bogate, saj jim s svojo kritiko pritiska na vest ter jih postavlja na realna tla – da v resnici niso tako veliki dobrotniki, kot pogosto mislijo o sebi, četudi za karitativne namene darujejo milijone dolarjev. Njihovo početje se ne zdi podobno iskrenemu daru uboge vdove, ki je v templju pustila dva borna novčiča, ampak se zdi najpogosteje polno preračunljivosti. Države v globaliziranem svetu postajajo province, ki jim vse bolj vladajo požrešne multinacionalke. Na tej fronti, kjer se bije srdit boj za »stare vrednote in civilizacijo«, pa imajo ključno vlogo prav nekateri dejavniki, ki se jih v današnjem času želi za vsako ceno oslabiti: jezik, kultura, narodna zavest, družina in tudi vera. Slednja prav s trenutnim svetim očetom na nek način »dezertira« s tega »civilizacijskega bojišča«.

Ob tem se pojavlja vprašanje ali bi Cerkev, kljub določeni spremembi usmeritve, morala podpreti ohranjanje določene edinstvenosti posameznih narodov, kultur in jezikov. Je potemtakem parola, da vse bolj postajamo ena velika multikulturna družina samo podla laž, za katero se skriva krvoločna želja po izkoriščanju in oblasti, torej skušnjave, ki se jim je nekoč v puščavi zoperstavil prav Kristus sam. Ali še drugače: zdi se, da globalna elita gradi nekakšen Babilonski stolp.

Lahko potemtakem ravnanje Poljske – njeno ostro nasprotovanje vsakršnemu posiljevanju z obveznimi migrantskimi kvotami pravzaprav razumemo kot natikanje nagobčnika globalni finančni požrešnosti in gre iz tega vidika za povsem krščansko ravnanje?

Multikulturalizem je zgolj mutacija socializma

Dvomim, da bi se ta migrantska gonja kar čez noč ustavila, saj se zdijo cilji elit neomajni in jasni. Na eni fronti poskušajo Evropo oslabiti z gender ideologijo in podobnimi novodobnimi izumi ter jo tako narediti ranljivo za kulturno in versko agresivne skupnosti, s tem pa pravzaprav povzročiti smrt krščanske civilizacije, torej kristijanitete, ki se je na tem območju kalila stoletja in tisočletja dolgo. Včasih malce dvomim, da je papež Frančišek pripravljen videti tudi ta vidik, ali pa se mu brezmejna krščanska karitativnost zdi preveč pomembna.

Ob tem se seveda pojavljajo tudi vprašanja drugih perečih problemov, ki jih prinaša napadalno »multikultivatorstvo«. Res je, da so med migranti tudi ranljive osebe, predvsem otroci, a obenem množice samskih moških, ki ne prihajajo iz vojne v Siriji in Iraku, marveč Afganistana in Pakistana ter pogosto predstavljajo zelo resno nevarnost na področju terorizma, pa tudi drugih ekscesov, predvsem tistih spolne narave. Dvomim, da je krščansko to lahkomiselno dopuščati in si sebično zatiskati oči. Pravzaprav je zelo preprosto biti za vse odprt ali celo apatičen ter širokogrudno sprejemati vsakogar brez kakršnihkoli omejitev. Prav tako oporečno se zdi fanatično zagovarjanje multikulturnega raja na Zemlji, ki še najbolj spominja na nekakšno mutirano obliko komunistične utopije o tovariškem paradižu.

Nekateri so namreč goreče prepričani, da je takšna »fuzija« celo nujna za srečo celotnega človeštva, saj se bodo skupaj z njo končale vojne, ljudje pa se bodo imeli radi in vse bo tako super in prekrasno kot v kakšni »resničnostni pravljici«.

Cerkev postaja proletarsko primitivna institucija?

Če nekako sklenemo misel, lahko rečemo, da trenutni papež krščanstvo zagotovo dojema kot celoto in ne kot nekakšno ustanovo v funkciji »imunskega sistema« Stare celine. To, da je bil za Petrovega naslednika izvoljen prav Neevropejec je z gotovostjo nespregledljivo znamenje sedanjega časa, ki kaže na nujnost preseganja »zarjavelih« družbenih okvirjev tako v evropskem kot tudi v globalnem smislu. Zaradi njegove vsesplošne eksotičnosti, predvsem pa izrazite socialne drže in celo določene anarhičnosti, Frančiška številni evropski katoličani dojemajo kot zagrizenega marksista, ki ne le s svojim početjem in delovanjem, marveč tudi oblačenjem in obnašanjem podobo Cerkve spušča na nekakšno »primitivno« proletarsko raven, svetlobna leta proč od raznih tiar, neokusno okičenih vlečk in baldahinov.

Zdi se kot bi nekateri komaj čakali, da si bo Frančišek na svojo snežno belo škofovsko čepico po partizansko prišil še rdečo zvezdico, da bodo lahko upravičili svoje mnenje, da gre resnično za »rdečega papeža«. Obenem je več kot očitno, da papež ne želi na piedestal katoliškega občestva povzdignjenih »knezoškofov«, ampak »resnične pastirje z vonjem po ovcah«, kot je nekoč dejal sam. Salonski kleriki mu očitno smrdijo in ima rajši takšne, ki so pripravljeni na trdo kmečko delo v Gospodovem vinogradu, ki jih namesto plemenitih, blagodejnih vonjav Dolce & Gabbana spremljajo arome iz »živinske zadnjice«.

Medverski konflikti – velika past za Cerkev

Obenem se v povezavi s trenutnim apostolskim naslednikom poraja še en vidik njegovega dušnega pastirstva: morda pa je papeževo ravnanje, predvsem pa njegovo retoriko mogoče razumeti ravno kot prikriti upor proti globalističnim ambicijam in ne kot sodelovanje z njimi, kot želijo to nekateri prikazati. Obstaja namreč resna nevarnost vpletanja Cerkve v razne »krvave igrice« – medverske spopade, ki lahko vodijo do postopnega izčrpavanja posameznih verskih skupnosti, saj sta pravzaprav ravno religija, še bolj pa osebna vera, v današnjem svetu precejšnja ovira do vzpostavitve domala povsem enovite svetovne družbe brez očitnih notranjih razlik. Mnoge ljudi namreč konflikti med posameznimi verami napeljujejo k razmišljanju, da so pravzaprav religije kot takšne in ne človek krive za nesporazume, napetosti in vojne ter jih je upravičeno potrebno ukiniti ali vsaj marginalizirati.

Takšno stališče vsekakor spodnašajo prav ateistični fanatizmi Stalinovega tipa iz prejšnjega stoletja. Pravzaprav resnični ateizem sploh ne obstaja. Četudi se človek razglaša za neverujočega, kljub temu v nekaj verjame, če ne drugega v sebe ali pa v denar. Morda je popoln ateist le kakšen obupanec, tik pred samomorom, pa še to je vprašljivo.

7 KOMENTARJI

 1. Po moje, samo Poljska ima še toliko razvit imunski sistem, da se temu pojavu kolikor toliko upira.
  Temu razčlovečenju, ki bi dokončno spremenil človeka v sužnja.

 2. “Državam v globaliziranem svetu vladajo požrešne multinacionalke”

  Sam se pridružujem tistim, ki menijo, da so države že zgubile vojno z multinacionalkami. Navedel bom mnenje duhovnika Ivana Janeza Štuheca, slovenskega teologa in filozofa morale: “Kdor še vedno verjame, da svet vodi izvoljena politika, se globoko moti. Lahko pa izvoljena politika veliko prepreči.”

 3. Domen Mezeg: “… Včasih malce dvomim, da je papež Frančišek pripravljen videti tudi ta vidik”

  Tudi jaz sem dvomim, sedaj pa se nagibam k mnenju, da je Evropa izgubljena. Pritok nezakonitih prebežnikov preko meja je veliko večji in hitrejši kot je zdravljenje EU rodnosti in Evropa izumira. Zato poziva EU kristjane k misijonarstvu muslimanov, ki prihajajo k nam. Ni nam treba iti v Afriko, kaj ni to lepo?! Seveda pa je misijonarjenje med divjaki tvegana zadeva, kar precej misijonarjev je končalo obglavljenih ali kako drugače umorjenih.

  Še ena misel:
  Če bi sedaj, takoj in v hipu pričeli dvigovati rodnost, to je vsako žensko dvakrat oplodili, bi bil upor možen šele čez kako desetletje ali dve. Muslimani so pač hitrejši.

  Ja in srčno upam, da ima gospod Zdravko, ki negira vsako misel komentatorjev, tukaj prav. Da se da še uspešno upreti. Da se takoj vsi obrnemo k Bogu in v znak pokore kak mesec nosimo žaklje namesto oblek. To je nekaj podobnega, kot so se rešili Ninivljani. Berite Biblijo in sicer dogodivščine Jona na https://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jon+3&id13=1&pos=1&set=2&l=sl .

 4. V podporo napisanemu in tudi komentarjem, potrebno je le dodati še, kdo je lastnik (ter lutkar) teh multinacionalk in posebno bank, o čemer govori članek “The Guide To Real History: Profit & World Domination” objavljen 09/02/2019 na https://www.zerohedge.com/news/2019-09-02/guide-real-history-profit-world-domination:

  “In the last two centuries, all wars have been machinations orchestrated by bankers pursuing two very simple objectives: profit and a world domination that bears a name: the New World Order.
  Education and medias are the main culprits to blame for keeping the important role of bankers in the dark shadows of history. The genuine relevance of Rothschild, Rockefeller, Warburg, Morgan and their peers is voluntarily kept hidden from public scrutiny, so that any investigator that digs in the realms of our past can easily be discredited as a «conspiracy theorist». Author Carroll Quigley once had full access to the Council on foreign relations documents and he confirmed the very real world banking conspiracy designed to dominate the world, in his book «Tragedy and hope».
  Bizarrely, education and medias prefer to bring everything back to public figures and politicians like Churchill, Hitler or Stalin, but they will never tell you that these charismatic monsters had no money, nor created it. Hitler was a failed artist that built the most formidable war machine the world had seen in 6 years only, in a near-bankrupt country deprived of any oil production, so do you think he might have had some help?”

  O monetarni politiki priporočam portal http://www.classicalcapital.com, ki osvetli tudi zgodovinske dogodke, posebno početje ameriškega predsednika Roosevelta. Pričakoval bi, da takoimenovane desne stranke podpirajo “Supply” model na stabilni valuti in ne potrošništvo preko “Demand” modela FEDa, ki je pripeljal do razvrednotenja denarja.
  Zelo poučna sta tudi posnetka o delovanju bank na YouTubu “Princes of Yen” ter “Spider’s Web: Second Britain’s Impire”.

 5. Multikulturalizem je dejstvo. Na svetovni ravni. Obstaja množica rastlinskih in živalskih vrst ter množica človeških ras, kultur, veroizpovedi itd. Vse imajo pravico do obstoja in svojega mesta pod soncem. Vprašanje je pa, katere kulture kje bolje uspevajo.

  Iz rastlinskega sveta je npr. znano, da nekatere kulture dobro uspevajo druga ob drugi, nekatere pa ne. Zakaj bi silili skupaj kulture, ki skupaj slabo uspevajo? Ali ni bolje, da je vsaka kultura tam, kjer se najbolje počuti in najbolje uspeva.

  Podobno je s človeškimi kulturami. Zakaj siliti skupaj kulture, ki se ne zmorejo prilagoditi novim razmeram in so si konfliktne?

  Glede religije je vseeno, ali so ljudje beli, črni, veliki, majhni, kristjani, muslimani itd., če si prizadevajo po popolnosti in združitvi z Bogom. Če ne, gre za zlorabo religije. V glavnem v politične in oblastne namene.

 6. Poljska je nstradala in čuti v sebi za kaj gre. Milijone svojih ljudi jenizgubila, ko je branila sebe in Evropo, sedaj pa jo zopet ogrožajo ISTE SILE, le da so cesarji preoblečeni oz. njih volilce mediji tako prepričajo, da cesar ni nag.
  Ne moremverjeti tezi, ki jo je nekdo razvil, da je cerkveni vrh obupal nad nevernostjo Evropejcev in zato želi pripeljati širatsko pravo. Je pa res, da se potem v Cerkvenih krogih krščanstvo samo ukinja, ker odprta vrata muslimanom pomeni fizično minimaliziranje krščanstva v Evropi in nazadnje tudi stanje, kot je npr. v Iranu. Namreč, statistike kažejo, da v zahodni Evropi 90% kristjanov ne živi kot praktični kristjani. Vsekakor pa pomeni uničenje evropske civilizacije uvedbo razmer, kakršne so v državah, od koder ti ljudje bežijo. Kaj je potem natedil dobrega tisti, ki to forsira? … Kaj to pomeni, je jasno. Vdor migrantov, ki bo preplavil Evropo, ne bo prinesel socialnih rešitev za državljane in ne bo spremenil Cerkve v bolj socialno, če je tu skozi stoletja lovila ravnotežje, čeprav je prav ona uvedla sočutje in tako kriterije za socialo, ki jo imamo v Evropi najbolj razvito glede na standard delavca z nizkimi dohodki-daleč pred socialističnimi državami, sicer ne bi bežali iz teh držav!Obenem je več kot očitno, da papež ne želi na piedestal katoliškega občestva povzdignjenih »knezoškofov«, ampak »resnične pastirje z vonjem po ovcah«, kot je nekoč dejal sam. Salonski kleriki mu očitno smrdijo in ima rajši takšne, ki so pripravljeni na trdo kmečko delo v Gospodovem vinogradu, ki jih namesto plemenitih, blagodejnih vonjav Dolce & Gabbana spremljajo arome iz »živinske zadnjice«. To slednje prepisano pa ni nič narobe, todatega ne bo dosegel z migrantskim uničenjem Evrope! Naj to prakticira med Evropejci in na drugih celinah med temi kulturami, potem ne bodo bežali drugam, čeprav se bodo ljudje vedno mešali in selili, ne pa v rojih kot uničujoče kobilice.

Comments are closed.