Moralni bankrot Danila Türka

1

O spornih ravnanjih predsednika države, o katerih molčijo celo “resni mediji”.

Predsednik države Danilo Türk se po zaslugi malodane enoumnega molka “resnih medijev” o domnevni seksualni aferi ni uvrstil med glave medijske dogodke letošnjega poletja.

Na drugi strani so isti “resni mediji” povsem prezrli tudi škandalozno potezo predsednika države, ki je v nedavnem intervjuju za Večer kot dober zgled poslovanja za današnje krizne razmere ponudil primer nekdanjega Smelta , bankrotiranega poslovnega sistema, ki pooseblja eno od najbolj neslavnih tranzicijskih zgodb o spornem lastninjenju družbenega premoženja.

 / … /

Predsednik oživlja stari Smelt

Predsednik Türk je v nedavnem velikem intervjuju za sobotno prilogo Večera govoril tudi o gospodarstvu, ki je sicer pogosto predmet predsednikovih različnih komentarjev.

Na vprašanje, ali lahko na poti naprej pripomore usmeritev našega gospodarstva na nove tuje trge ali povečano pojavljanje tam (Kitajska, Rusija, Libija …), za kar si prizadevate tudi vi, je predsednik Turk med drugim odgovoril: “Kot predsednik republike lahko rečem, da sem v zadnjem letu in pol ugotovil, da lahko odprem našim gospodarstvenikom zelo mnoga vrata. Vprašanje pa je, ali so naša podjetja sposobna ponujene priložnosti izkoristiti.

Tu imamo velik problem v razdrobljenosti našega gospodarstva, v tem, da nimamo sistemov, kakršen je bil nekoč Smelt, ki je bil sposoben ponuditi objekte na ključ. Ti so nastali tako, da je zelo veliko proizvajalcev iz Slovenije prišlo skupaj v večji projekt. Danes je v svetu veliko povpraševanja, pa nismo sposobni zagotoviti ustrezne ponudbe.” (Večer, 26. junija 2010)

/ … /

VIr: finance.si

http://www.finance.si/286697/Public-enemy-Moralni-bankrot-Danila-T%FCrka

1 komentar

  1. Resni mediji se pa res ne morejo ukvarjati z drugorazrednimi aferami nekega drugorazrednega aparatčika, saj imajo preveč resnih tem za obravnavo. 😉

Comments are closed.