Molivci pred porodnišnico ostali kljub provokacijam v tihi in zbrani molitvi (FOTO)

4

Pred ljubljansko porodnišnico, kjer se je danes zbralo kakih 60 članov pobude 40 dni za življenje in molilo v podporo nosečim materam v stiski, v podporo otrokom, ki jim grozi splav, ter za prenehanje splava, se je pojavilo tudi nekaj članov skupine Sentimentalno mleko in z glasnim branjem Ustave RS (predvsem 55. člena), vzklikanjem “Rad/a imam želve” motilo molitev.

Molivci se niso pustili sprovocirati in so mirno polglasno molili – tudi za mladeniča v pingvinski preobleki in vse štiri mladenke. Ena od mladenk je prebirala knjigo Simone de Beauvoir Drugi spol, v katerem avtorica med drugim utemeljuje, da se ne rodiš kot ženska, temveč ženska postaneš.

Po slabi uri so se člani Sentimentalnega mleka vsedli na ploščad bližnjega lokala, molivci pa so vztrajali v tihi molitvi.

Foto: Aleš Čerin

4 KOMENTARJI

  1. A hoče gospod z modnimi očali in transparentom o želvah, povedati, da so bitja v materinih telesih v stavbi pred njimi, enakovredna želvam ali pa da ga kar tako samo po sebi skrbi za – želve? V obeh primerih, skrb vzbujajoče.

  2. Bila sem tam, bili smo zanimiva druščina :))
    No, ampak tistega o želvah sploh nisem razumela. wink čutko
    Ko sem potem odhajala, sem stopila do njih, ki so sedeli na soku, ter jim zaželela lep dan – oni so ga pa meni.
    Mislim, da ni nemogoče tako najti marsikaj skupnega, najti stvari, ki nas povezujejo …. in odkrivati celo skupne vrednote …
    Je pa tudi na nas, da ohranjamo lastno dostojanstvo in da spoštujemo tudi druge poglede … v upanju, da vsi zorimo …

Comments are closed.