Molitev in post za domovino: Edinost, sreča, sprava

1

molitev post domovina 16Ko po 25 letih samostojne države ugotavljamo, da smo izgubili voljo za iskanje skupnih izhodišč, in ko očitni ne znamo prepoznavati znamenj časa, je za kristjane jasno, da rešitev naših težav ni le boj »zoper kri in meso«, ampak predvsem zober duha, ki ga je Kristus že premagal. Ko se v tem boju soočimo z lastno bednostjo, nam ne preostane drugega, kot da pokleknemo pred vsem preživetim in prizadejanim trpljenjem in po molitvi in postu sebe, narod in domovino izročamo Njegovemu usmiljenju in odrešenju.

Zato ob 25-letnici slovenske države vabimo, da se pod geslom Edinost, sreča, sprava junija povežemo v molitvi za našo domovino.

Devetdnevnico za domovino bomo molili pred dnevom državnosti, od 16. do 24. junija 2016. V ta namen bodo vse župnije prejele knjižico z molitvami za vsak dan in plakat.

Slovesen začetek devednevnice bo 16. junija v mariborski stolnici. Mašo za domovino bo ob 18.30 daroval mariborski nadškof Alojzij Cvikl. Po maši bo molitev za domovino in akademija.

V času devetdnevnice bo vsak dan ob 5. uri zjutraj na Radiu Ognjišče molitev rožnega venca za domovino.

V tednu pred praznovanjem bo novinarska konferenca, na kateri bodo sodelovali predstavniki različnih verskih skupnosti in razmišljali o svoji vlogi v družbi in državi.

24-urna molitev in post za domovino bosta potekala od 23. junija ob 16.00 uri do 24. junija ob 16.00 uri.
Osrednja 24-urna neprekinjena molitev bo v ljubljanski stolnici in se bo zaključila z mašo za domovino, ki jo bodo 24. junija ob 18. uri darovali slovenski škofje.

23. junija bo ob 16.00 v ljubljanski stolnici v okviru 24-urne molitve sv. maša, h kateri so še posebej povabljeni mladi.

Župnije vabimo, da se zlasti v teh 24 urah v svojih občestvih pripravijo molitvena srečanja in župljane povabijo k osebni molitvi za domovino.

Tako občestva kot posamezniki se bodo na poseben način v molitev lahko vključevali tako, da se bodo vpisali v seznam, ki bo na voljo za vpis od 16. junija dalje.

Vabimo skupine in posameznike, da vsak na svoj način in po svojih močeh sodelujejo pri molitvi in postu za našo domovino – za spreobrnjenje vsakega od nas in duhovni preporod našega naroda.

Še več informacij na nasadomovina.si.

1 komentar

Comments are closed.