Mojca M. Štefanič, Družina: Vatikan krepi podporo begunski politiki Merklove

4

Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin je okrepil podporo begunski politiki nemške zvezne kanclerke Merklove. Merklova je pod pritiskom zaradi »izredno populističnih poskusov, da bi preprečili vsakršen sprejem beguncev«, je v pogovoru za italijanski časnik Corriere della Sera dejal vodilni vatikanski diplomat in dodal: »V tem trenutku je najbolj potreben pogum.«

Več: Družina

4 KOMENTARJI

 1. Spet uporabljamo izraz “begunci”. Zakaj sprenevedanje?

  Na gornji spletni povezavi sme našel besedilo: “Katoliška Cerkev podpira sprejem beguncev, vendar mora biti ta v skladu s stvarnostjo.” Ko smo mnogi pred letom isto govorili, smo bili vse, samo ljudje ne. Lahko sedaj uporabim iste etikete za papeža in Vatikan?

  Papeža in Vatikan obtožujem, da je s svojim ravnanjem načrtno odobraval nekritično sprejemanje vsega, kar leze in gre, v Evropo. Dokaz je pritisk na murskosoboškega škofa, ko je izrazil svoje kritično mnenje. In to, kar je prišlo, se ne more vključiti v evropski gospodarski red, obstane kot prejemnik socialne pomoči. In ne samo to, je zelo plodna zemlja za islamizacijo Evrope.

  Naj ponovim moje tedanje stališče: “Kar se s prebežniki dogaja na morju, je nečloveško in je treba pomagati. Sprejemanje vsega in vseh v Evropo je pa neumno in samomor Evrope.”

  • AlFe,tokrat se strinjam v celoti s tvojim prispevkom!Predvsem se je treba vprašati,kaj so konkretnega storili v ZN in podobnih organizacijah po svetu,da bi omilili strahote,ki so se dogajale in se še dogajajo na vojnih območjih! Dejstvo je,da je Merklova s svoijm početjem močno zamajala svojo avtoriteto in Nemčije ter vseh držav,ki občutijo posledice njenega nepremišljenega dejanja!Da , tudi obstanek EU
   je postavljen na kocko,če se bo evropska skupnost sesula,lahko pričakujemo še
   marsikaj neprijetnega,če ne celo hudega!V vsakem primeru bo nosil breme političnih
   spletk v EU mali človek!

 2. Položaj Merklove v Nemčiji se krepi. Ni nujno, da bo spet zmagala na volitvah, vendar ljudomrznost “vernikov”, desnice, bo sramotno poražena. In to je edino prav. Ni hujšega od tega.

 3. Kdor hoče, lahko prebere, kako je jezus ravnal s tistimi, ki ga niso hoteli poslušati:

  In kjer vas ne sprejmejo, si otresite prah z nog, ko odidete iz tistega kraja, v pričevanje proti njim.« (Lk 9,5)

  Tedaj so pograbili kamenje, da bi ga vrgli vanj; Jezus pa se je skril in odšel iz templja. (Jn 8,59)

  Skratka, odšel je stran od njih in jih prepustil njihovo usodi. Ni jih vzel s seboj ter svojim prijateljem ukazal, naj jih hranijo, oblačijo, jim dajejo svoje hči, da jih spoznajo …

  Še nekaj razmišljanja za gospoda Zdravka, ki mu najprej želim SREČNO NOVO LETO, v obliki vprašanja. So EU staroselci tudi prijel kamenje, da bi ga zalučali v Jezusa pa skrivaj odšel in EU staroselce prepustil njihovi usodi? Ta je, da jih zamenjajo islamisti, saj niti otrok nimajo dovolj.

Comments are closed.