Mojca M. Štefanič, Družina: Kiril I. spomnil na dramo oktobrske revolucije

13

Ko bo Rusija v letu 2017 obeležila 100. obletnico oktobrske revolucije, bo to priložnost tudi za Cerkev, da narod opozori pred negativnimi posledicami za družbo, ki se odvrne od Boga, je na letnem srečanju duhovnikov, menihov in redovnic moskovske eparhije poudaril moskovski patriarh Kiril I. Eden izmed najpomembnejših naukov, ki ga je moč potegniti iz oktobrske revolucije, je ta, da je »družba, ki se upira Bogu in njegovim večnim moralnim zapovedim«, obsojena na samouničenje, je patriarhove besede navedla ustanova Pro Oriente.

Več: Družina

13 KOMENTARJI

 1. Berem: “… Cerkev, da narod opozori pred negativnimi posledicami za družbo, ki se odvrne od Boga …”

  Mislim, da bi morali tudi naši škofi kar kričati, kako zaostajamo za državami, ki sprejemajo Boga. Če to vpijem jaz, še odmeva ni.

 2. Marija je v Fatimi 13. julija 1917 je rekla: “Vojna gre proti koncu, vendar če se svet ne bo spreobrnil, bo še hujša vojna. Kajti v Rusiji se rojeva ateistični sistem, ki bo širil svoje zmote po vsem svetu.

  In to je povedala vnaprej, povedala je, da bo preganjanje, da bo na milijone nedolžnih žrtev. Ampak rekla je tudi: “Vse to se tudi lahko spremeni, če sprejmete pogoje, ki jih Bog postavlja.” Vendar tega Rim ni slišal.

  • Ne vem če je to res rekla, vsekakor je imela čisto prav, ker naslednja vojna je bila res hujša.
   Pri nas pa kot da tudi te naslednje nočemo vzet ?!
   Kot da čakamo na Rim ?

   • Rekla je, naj ji priporočijo Rusijo. Pa tega niso storili. Šele kanseje so nekako na pol – ker so se bali po eni strani – ker Rusi so pravoslavci, po drugi strani – ker so se bali še večje represije s strani komunistov.

    Potem, ko so napol naredili, se je komunizem začel Rušiti. Je pa vse skupaj videti nekaj na pol.

    Je pa k sreči Bog obljubil Vassuli Ryden, da bo Ruska Cerkev ponovno zacvetela in bo svetilnik ostalemu svetu.

   • Ojoj! Spet nesporazum! Pisal sem za povprečnega vernika pa potem izpade, da bi moral napisali celo zgodbo! Manjkajoči del je tu:

    Marija iz Fatime je postavila pogoj, da bo Bog še naprej zadrževal Satana pod zemljo. Ta pogoj pa je: papež mora v edinosti s kardinali posvetiti Mariji Rusijo … in tega Vatikan ni naredil.

    • Tudi v Katoliško Cerkev je že takrat vstopil duh politične korektnosti – ali pa so še sovražili pravoslavce.

Comments are closed.