MnenjeMeter: Je prav, da nam Američani krojijo koalicijo?

8

Veleposlanik Mussomeli se je srečal s predsedniki vseh pomembnejših strank in tudi javno razmišljal o najboljši koaliciji za Slovenijo.

Mussomeli je bil po volitvah 4. decembra zelo dejaven. Predsednika vlade Boruta Pahorja je obiskal v bolnišnici in srečal se je s predstavniki vseh strank. Očitno z misijo, da bi vplival na krojenje široke koalicije, ki naj bi premostila razpoko med levico in desnico.

Po obisku Pahorja v kliničnem centru konec decembra je za POP TV izjavil, da volilni izidi kažejo, da so Slovenci razdeljeni in da potrebujejo nekoga, ki jih bo združil v širšo koalicijo, ki polovice ljudi ne bo odrezala stran. Dodal je, da ne ve, kdo bi bil takšna osebnost. Razmišljanje torej, ki je bilo podobno tistemu Gregorja Viranta o vladi narodne enotnosti oziroma ideji o veliki koaliciji med Pozitivno Sloveniji in SDS.

Nekdanjega veleposlanika v Španiji in na Kubi ter nekdanjega poslanca Franca Jurija (Zares) in nekdanjega zunanjega ministra Dimitrija Rupla (SDS) smo vprašali, ali se veleposlanik preveč vpleta v povolilno dogajanje v Sloveniji.

Več: Siol

8 KOMENTARJI

 1. NAKUHAL se je predsednik TUERK , on je besen na AMERIKANCE , ker so ga preko KOFIJA ANANA nagnali iz zahtevnega položaja , ki ga ni vodil v duhu strpnosti !
  TO se kaže tudi v njegovem arogantnem izključevalnem delovanju doma , pri temu sedanjemu poslanstvu ! On prihaja v spor s polovico državljanov !

  • Seveda drugorazredni ne bi bil tako penast, če bi nam politiko krojila kitajski ali ruski diplomat, še manj če bi se oglašali severnokorejski , venezuelski, beloruski, ukrajinski in kubanski diplomati.

   Dejstvo je, da sodobni diplomati zastopajo svoje gospodarstvo, svoje interese. Sem spadajo tudi banke oz. posojilodajalci. Radi bi, da se posojilojemalec njihovih kredite začne bolj racionalno obnašati, da bo lahko vrnil ogromne kredite.

 2. MENI pa veliko pove predsednikov neiskren in zamaknjen pogled !
  ON še za svojega brata DR. VITOMIRJA TUERKA , ki je bil zelo uspešen direktor v ” ELESU ” ni zanj nič storil , ko so ga “LDS”-ovci z GOLOBIČEM in Kopačem kar nekajkrat neupravičeno (vse tožbe je dobil ) zamenjali !

 3. AMERIKo BOMO KMALU ZOPET POTREBOVALI , KER NAS JE TA LEVA , KLPTOMANSKA OPCIJA PRIPELJALA NA BERAŠKO PALICO !

  KMALU bo potrebna pomoč , kot so bili “UNRA” paketi , ko je AMERIKA hranila EVROPO o “OD BISKAJA DO URALA ” ! pa še naprej , do KAMČATKE !

  • Jaz se še spominjam teh paketov po 2.WW, a so nam barabe revolucionarne še iz teh paketov najboljše stvari pokradle.

Comments are closed.