MMC RTV Slovenija, Vox populi: vrnitev SLS-a, SDS še naprej prvi

8
236

Po raziskavi Vox populi, bi SDS, če bi bile volitve ta konec tedna, v DZ-ju dobil 22 sedežev pred 17 SMC-jevimi. Najpriljubljenejši politik v državi je še naprej Borut Pahor, predsednik republike.

Da vlada Mira Cerarja dela uspešno, meni dobrih 40 odstotkov vprašanih v raziskavi Vox populi, ki jo izvaja agencija Ninamedia. Skoraj 55 odstotkov vprašanih pa delo vlade ocenjuje kot neuspešno. Prejšnji mesec je ‘neuspešno’ izbralo 51,7 odstotka vprašanih, ‘uspešno’ pa 39,8 odstotka.

Hipotetične volitve v DZ

Če bi parlamentarne volitve potekale danes, bi bila odločitev volivcev takšna: na prvem mestu je SDS, ki ga podpira 12,9 odstotkov vprašanih, na drugem mestu je SMC z 9,7 odstotka podpore. Tik za njo je SD z 9,6 odstotka. Sledijo ZL (6 %), NSi (5,6 %), DeSUS (5 %). V DZ bi se uspelo prebiti še Slovenski ljudski stranki (SLS), ki jo podpira 4,1 odstotka opredeljenih.

Več: MMC RTV Slovenija

8 KOMENTARJI

  1. Največji stranki, ki sta “ne vem” in “ne bom volil” sta sicer še povečali svoje članstvo: “Odstotek tistih, ki ne vedo, koga bi volili, se je ta mesec spet občutno povečal, povečal pa se je tudi odstotek tistih, ki sploh ne bi odšli na volišča.”

    Ampak to naj vas nič ne zmoti pri uživanju, da bo JJ predsednik.

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite