MMC RTV SLO: Dan molitve in posta

2
230

Slovenski katoličani skupaj s škofi in z drugimi cerkvami ob “20. obletnici slovenske državnosti in v hudi krizi, ki jo doživljamo v naši domovini”, prirejajo 22. junija dan molitve in posta. “Upam, da to ne bo ostalo le na katoliškem vrtičku,” dodaja dramski igralec Čušin.

/ … /

Čušin, dramski igralec in eden izmed organizatorjev dneva molitve in posta, je v intervjuju za spletno stran nasadomovina povedal, da je bil k projektu povabljen. Kljub začetnemu nepoznavanju je bil po predstavitvi ideje navdušen. Priznava, da ga “politična angažiranost” ni nikoli prevzela, do prireditev, javnih zborovanj in protestov pa čuti “celo svojevrsten odpor”. “Molitev in post?! Za domovino? Tu pa z veseljem pristavim svoj lonček. To pa je pot, na katero prav rad stopim,” je povedal.

Čušin še izraža upanje, da se bo povabilu k molitvi odzvalo čim več ljudi in da ne bo ostalo le na katoliškem “vrtičku” ter da ideja ne bo “izžvižgana” že samo zato, ker prihaja od verujočih. Če pa se bo to vseeno zgodilo, pa upa, da bodo vsaj slovenski kristjani dali vsak svoje – “korak prek, pogled čez … Čez plotove, čez zamere, čez nasprotovanja …”

Več: MMC RTV SLO

2 KOMENTARJI

  1. Hvala lepa, kadar se bodem za post odločil, bode to izključno za lasten blagor. Za domovino pa naj se postijo kar politiki.
    Aha, a se bo postu pridružil tudi doktor Granda? 😉

  2. Bi bilo, dragi moji, morda bolje, da bi ta post pomenil gladovno stavko tistih, ki so bili oškodovani zaradi slabega gospodarjenja na mariborski nadškofiji, ali pač?

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite