Ministrska klepetulja

4
18

Diletantizma je v vladi toliko, kot da bi Pahor zanalašč izbiral amaterje.

Minister Zalar je kar na družabnem omrežju Twitter napovedal razpis za novega generalnega državnega tožilca, smo v četrtek razkrili v Žurnalu24.

Amaterizem. To je nemara najboljši izraz za ravnanje pravosodnega ministra. Čeprav je že pred časom sporočil, da lahko približno v tem času pričakujemo razpis za mesto Barbare Brezigar, pa tega zdaj, tik pred zdajci, nikakor ne bi smel obelodaniti razmeroma ozkemu krogu spletnih prijateljev. Minister očitno ne zna držati jezika za zobmi. O čem neki šele klepeta v zasebnih pogovorih v živo!? Mar mu kdaj uide tudi kakšna informacija, ki bi sicer morala ostati v vladnih vrstah? Zalarjevo spletno besedičenje kaže tudi, kako neroden je minister. Ni čudno, da takšen nerodnež ni uspel zamenjati Brezigarjeve pred koncem mandata. Pravzaprav je škoda, da se je sploh trudil.

Nerodnost tudi sicer ni redek pojav v Pahorjevi vladi. Križanič je sinonim za štoraste izjave. O nespretnosti Majde Širce, zlasti pri uvajanju kadrovskih sprememb na nacionalni televiziji, veliko povedo politični sopotniki kulturne ministrice. Tudi Žarnić daje vtis vse prej kot iznajdljivega ministra. In še bi lahko naštevali.

Skratka, ministrskega diletantizma je toliko, da je postal pravilo. Pravzaprav sta možnosti samo dve: minister se bodisi zapleta v afere ali pa je amater. Mar Pahor zanalašč izbira takšne ljudi?

S pritrdilnim odgovorom najbrž ne moremo prav veliko zgrešiti. Kakršen šef, takšni podrejeni. Ko se bo Pahorjeva skrbno izdelana javna podoba povsem sesula, bo med črepinjami ostal samo še politični diletantizem.

In za povrh: Zalarjevo twittersko klepetanje ni nič boljše od objav Katarine Kresal. Spomnimo: ministrica je pred časom na svoji spletni strani objavila sličice seksi spodnjega perila. Očitno imata oba eldeesova ministra težave pri razumevanju, kaj spada na splet in kaj ne.

Borut Hočevar v tiskani izdaji tednika Žurnal.

4 KOMENTARJI

 1. No, jaz se pa ne strinjam, ker je tale kolumna zavajanje in sodba brez poznavanja ozadja. Napisal jo je očitno nekdo, ki ne spremlja ministrove spletne komunikacije. Če bi jo, bi poznal toliko ozadja, kot ga poznam jaz.

  1. Minister je v torek novinarjem napovedal objavo razpisa, vendar je oni niso objavili. Zvečer je informacijo objavil sam. Očitno načrtno.
  2. Če je minister želel v javnost spraviti informacijo o razpisu, ki ga bo objavil v Uradnem listu, in novinarji tega niso želeli objaviti, mu je to uspelo brez medijev. Objavil je sam.
  3. Iz prve točke lahko le sklepam, da so novinarji Žurnala, ki jih je zmotil ministrov twit, več na twitterju kot pa na novinarskih konferencah. Če bi bili z mikrofonom na ministrstvu, bi to slišali že prej. In to je le žalostno.
  4. Tri leta se med vsako kampanjo mediji ukvarjajo s tem, kateri politiki so na spletu in kateri niso. Žurnal je med prvimi, ki to najraje obravnava. Iz člankov vejejo očitki, da so politiki na spletu le med kampanjo. No, Zalar je že od začetka mandata redno in konsistentno na spletu. Kaj je s tem narobe?
  5. Mediji tudi radi očitajo politikom, da nimajo stika z ljudmi ali pa da komunicirajo le prek služb za odnose z javnostmi. A nas zdaj moti neposredna komunikacija z državljani? Zakaj že?

  Hinavščina in preproščina. To je.

 2. To je šala. To ni več država, to je šala. To je moj komentar,” se je po nekajsekundnem premolku, ko smo mu pojasnili, kaj se je zgodilo in ali je primerno, da minister komunicira na tak način, odzval komunikolog Miro Kline.

  “Ne samo, da to zmanjšuje resnost postopka, zmanjšuje resnost vsega, države kot take. Država ne obstaja več, če to delaš. Če rečemo, da je to šala, potem je minister šala, tožilec je šala, cela domovina je šala, vse skupaj je šala,” komentira Kline.

  http://www.zurnal24.si/slovenija/twittnil-brezigarjevi-190232/clanek

Comments are closed.

Prijava

Za komentiranje se prijavite