Ministrica Bratušek ”dela”, a ne upošteva varnostnih predpisov

9
Podobnih fototerminov po gradbiščih smo že vajeni. Naši politiki se radi pokažejo, da ”delajo”. To je očitno ostalo od ljubljanskega šerifa, ki je leta 2011 svojo kandidaturo za premiera naznanil z geslom: “Zoran dela.” In to geslo so imeli na plakatih odtisnjeno vsi njegovi kandidati, tudi današnja ministrica Bratušek.

Ministrica Bratušek, odgovorna za infrastrukturo, je po gradbišču pripravljalnih del za 2 TIR hodila obuta v športne copate. Znano je, da na gradbiščih veljajo strogi varnostni predpisi glede osebne zaščitne opreme in obutve. Med drugim se za hojo uporabljajo samo čevlji, ki zaščitijo stopala pred udarci, urezninami in zdrsi. Tista bela ministričina čelada s slovenskim grbom pa je zgolj in samo še dodaten dokaz neznanja in klečeplaznosti odgovornih na gradbišču, ki so ministrici in njenim fotografom dovolili vstop na gradbišče. Ker je bila ogrožena varnost gostov gradbišča, je klic po inšpekcijskem postopku zoper odgovorne gradbišča in ministrico povsem na mestu. To ni »larifari«, kar je eden od pogostih šarcizmov ministričinega šefa Šarca. Zakonodajo iz varstva pri delu smo dolžni spoštovati prav vsi. Tu ne velja dvoje pravil: za naše in vaše. Velja samo življenje in zdravje vseh, ki se nahajajo na območju gradbišča.

Ministrica Bratušek dela

Predstavniki 2-TDK, ki se javnosti predstavljajo za vrhunske strokovnjake, bi morali ministrici Bratušek zagotoviti ustrezno zaščitno opremo, tudi obutev. Če njihovi zahtevi ne bi sledila, pa bi ji morali enostavno prepovedati obhod gradbišča. In njenim fotografom tudi. Pričakujemo, da bo inšpekcija za varstvo pri delu, ko si bo natančno ogledala fotografijo (vir: DELO, foto: Boris Šuligoj), posneto na gradišču, pričela s postopkom ugotavljanja kršitve predpisov o varstvu pri delu. Seveda verjamemo v pravno državo, na katero politiki tako radi prisegajo. O njej tako radi razpredajo, zato upamo, da v prihodnje ne bo več mogoče, vsem na očeh, nekaznovano kršiti veljavne predpise naše države. Sploh pa se to ne bi smelo zgoditi, da se v prekršku znajde ministrica Bratušek, ki mora biti brez sence dvoma na strani zakona in reda. Prav gotovo pa bo inšpekcija, ko se bo odzvala, našla še marsikaj, kar s stroko nima kaj iskati! Sploh pa smo podobnih foto terminov po gradbiščih že vajeni. Naši politiki se radi pokažejo, da ”delajo”. To je očitno ostalo od ljubljanskega šerifa, ki je leta svojo kandidaturo za premiera naznanil z geslom: “Zoran dela.” In to geslo so imeli na plakatih odtisnjeno vsi njegovi kandidati, tudi današnja ministrica Bratušek.

9 KOMENTARJI

 1. V legalni in urejeni državi, bi danes Inšpekcija za delo začela postopek v 2-TDK (Organizator dogodka PR-služba je kriva), Delu (Šuligoj zaradi verodostojnosti posnetka), DRI (kot udeleženci dogodka in nadzorni inženir, ki bi moral preprečiti obisk takoj po začetku obhoda v skladu z pooblastili po IZS pooblaščenih inženirjev) in seveda na Ministrstvu za infrastrukturo (zaradi dopolnitve celotnega spiska udeležencev prekrška.
  Inšpektor za delo bo tako dokazal neodvisnost, spoštovanje zakonov in predpisov itd. vse tisto kar sedaj beremo o tem kako Policija skrbi za strokovnost. Policaji na terenu da, vrh policije pa se preriva, zato prihaja do negativne selekcije.

 2. TA HINAVSKA POKVARJENKA SE RADA DELA “LEPO” , ČEPRAV MI GRE ŽE VEČ LET NA BRUHANJE, TAKOJ KO ZAGLEDAM NJENO PRAŠIČJO FACO ALI CELO POMISLIM NANJO !!! ! !!! AMPAK, ŽAL JE PRIBLIŽNO TAKO POKVARJEN CELOTEN NAROD PO NJENEM SPOLU. KMALU BO ČLOVEŠTVO SPOZNALO, DA SMO DEDCI ZLOBNI IN POKVARJENI KOT SATAN NAPRAM BOGU, IN DA SO ŽENSKE TUDI POKVARJENE IN ZLOBNE KOT SATAN NAPRAM DEDCEM. Žal bo še kakih 6-7 let trajalo, da se to Spozna na tem planetu smrti . Mir naj vam bo vse do Drugega Prihoda, takoj za Koncem “sveta” v tem desetletju.

  • Kritika da, tisto o prašičji faci ministrice (ni to nekaj najslabšega pri njej) in zlobnih dedcih ter pokvarjenih ženskah pa le zadržite zase. Ta portal je še eden redkih s kulturnim načinom komuniciranja. Ohranimo to!

   • Se strinjam, Portal naj ostane za kulturno kritiko, razmislek za razumnike iz konservativne strani. Tako na bomo imeli težav z “modrovanji” raznih Jože P. Damijan-ov.

 3. Ah, dajte, no… kakšni predpisi?!

  Od kdaj v Sloveniji predpisi in zakoni veljajo za vse ljudi enako?!?

  V Sloveniji obstaja mnogo vrst interpretacij iste zakonodaje in predpisov. Kar za večino državljanov strogo velja od prve črke do zadnje pike, za nekatere izbrance upoštevanje istega sploh ne pride v obzir.
  O tem redno pričujejo številne medijske objave.

  Vzemimo na primer Jankovićevo familijo: kar je dovoljeno in omogočeno njim, nikakor ni dovoljeno in omogočeno nobenemu običajnemu državljanu.

  Nadalje: če se ob ameriško financiranje Poptv-ja nihče v državi ne spotika, pa je državna tvslo takoj povzela lažno prirejeno zgodbo nekega obskurnega medija o madžarskem financiranju Nove24tv ter iz tega ustvarila državni problem številka ena. Pa še celo NPU je začel s preiskavo!

  Če torej zakoni in predpisi ne veljajo za vse enako, zakaj bi se potemtakem vznemirjali, ker je prišla gospa minister na nevarno gradbeno delovišče v lahkotni sprehajalni opravi? Ona si to pač lahko privošči, ker ji je dovoljeno!
  Zelo verjetno tudi poročevalec in fotograf Šuligoj ni bil opremljen, kot zahtevajo predpisih, a tega nihče ni dokumentiral.

  Noben problem ne bi bil niti v primeru, ko bi šla Alenka s tako opremo v zasežene hribe. Pogumni slovenski gorski reševalci so venomer v pripravljenosti vleči iz težav take neodgovorneže. Kazni za neodgovorno obnašanje v hribih pa niti niso predpisane, da za nekatere nato ne bi veljale.

 4. Ministrica je bila na obisku, ni delala. Poleg tega ima jopič povsem druge barve. Čelada je verjetno papirnata. Povrhu jih je vsaj pet dedcev okoli nje, ki jo čuvajo kot punčico svojega očesa.
  Inšpektor nima tu kaj za reči.
  Sicer pa dela sploh stojijo, če se ne motim. Kdo dela na drugem tiru razen 2TDK?!

  • Vstop na gradbišče JE PREPOVEDAN nepooblaščenim osebam. Vsi ki pa pridejo na gradbišče pa morajo spoštovati red.
   Seveda je frfotanje misli, da je ministrica nekaj posebnega mogoče doseči izključno s pogledom diplomanta FDV, ki si je vzel pravico da modruje na desetih pisanih straneh o problemu ki ga ne razume.
   Ženske na gradbišču pa so še kako dobrodošle, še posebej če je čedalje več moških, ki niso moški in imajo popolnoma po pomoti ostriženo glavo, ki je malo podobna moškim prinčeskam.
   Zadetek v polno pa je, da se dela ustavljajo. Pa še ta dela so za tak ponesrečen, razdrapan projekt na pristopnih cestah zagotavljajo, da bo imeli Primorci po Musolliniju prvič spet asfaltirane ceste do njihovih gmajn.
   Si morete misliti, da Vam za sodobne tehnologije strojev z roboti narišejo halo gradbinci, kot so jih včasih brez vedenja o tehnologiji?
   Te pristopne ceste se bodo pokazala kot slabo projektirane takoj ko bodo, če bodo tja sploh prišli, pravi gradbinci s sodobno tehnologijo. Izkazalo se bo, da brez dodatnih del tja sploh ne morejo pripeljati strojev, ker je cestni profil neprimeren. Počakajmo, kaj se bo zgodilo.

 5. Zgornji,. PROTESTIRAM proti povsem neprimernim žaljivkam v vaših komentarjih! Bojim se, da je tudi vi s tako dikcijo ne boste dobro odnesli, ko pride “konec sveta v tem desetletju”! Alenka Bratušek je za pogledat bolj “fejst baba” kot ne, tudi zelo urejena. Kar se pa vsega drugega tiče je tudi zame povsem nesprejemljiva pojava v politiki. Komur je Jankovič odprl vrata v politično areno, je že vnaprej sumljiv. Čas je pokazal, da imam prav. Vsi ti, ki se hodijo v Dražgoše nastavljati kameram, nimajo kaj ponuditi ljudem. Ljudem se počasi le svita! Odslej pa, kulturno zgornji, a ne?!

Comments are closed.