Milan Kučan že desetletja uspešno vodi »našo stvar«

17

Mediji so (naj bi bili) varuh demokracije. A kaj, ko to vedo tudi mafijozi. Ko gre kdo nad banko, da jo oropa, najprej nevtralizira varnostni sistem, utiša alarme. Po tem ni težav pri polnjenju vreč in varnem umiku v anonimnost. Joj, poglejmo samo akcijo Iran-gate NLB, kako profesionalno so jo izpeljali. Vse alarmne naprave izklopili (beri: nobena nadzorna instanca ni delovala).

Na moji strani družabnega omrežja Facebook so mi umaknili karikaturo, ki sem jo sicer prenesel iz časovnice Mirana Lipovca. Le kdo mi jo je zbrisal, se sprašujem. In zakaj je tako pomembna, me seveda zelo zanima. Ker nisem več naiven, saj so me ”izučili”, odgovore poznam.

Karikatura odgovarja na vprašanje, od kje taka silna moč Kučanovega klana. Bivši partijski šef Milan Kučan je namreč še vedno ključna avtoriteta tranzicijske levice. Je njen vrhovni koordinator, ki že desetletja uspešno vodi »našo stvar«. Stojan Petrič ( Delo, Delo revije), Bojan Petan ( Ljubljanski Dnevnik, Nedeljski Dnevnik, Večer), Pavel Vrabec ( Pro Plus: Pop TV, A-kanal) in rodbina Repovž ( Mladina) so Kučanovi zvesti prijatelji, ki imajo dominantni (lastniški) vpliv na dominantne medije. Kdor ima medije, ima oblast, kdor si lasti še TV hišo, ta ima nadoblast!

17 KOMENTARJI

 1. Vse to drži. Potem pa se nekateri dušebrižniki za tkim. desnico v iskanju rešitev za boljše volilne rezultate trudijo za bolj konstruktiven odnos do levice. Medtem pa levičarji protestirajo zaradi pomanjkanja medijske svobode na Madžarskem. Potem se pa še čudimo, da tranzicija ni uspela. Seveda v takih razmerah ni mogla uspeti. Ne prehitro za to kriviti vodstva takoim. desnih strank. Ponavljam: dojemanje in sprejemanje demokracije je pri nas tek na dolge proge. Bodimo vztrajni!

  • Ne bi rekel , da je tek na dolge proge Kapodistrias ,ampak na čimkrajše proge z visokimi “nagradami” cross-money ! Prijave za udeležbo sprejema klub pod državnim pokroviteljstvom , ki obvladuje country in money in seveda tudi pisano družbo , če se bodo prijavljali tudi naši sosedje sprejema prijave šarena družba ! Zaželeno je , da se udeležijo “money-crossa” že utečeni tekmovalci z večletnimi izkušnjami in dolgim stažem !

   Andrej Briški

 2. Protestirajo tudi proti medijskim razmeram na Hrvaskem. Prav te dni tudi tukajsnje novinarsko drustvo. Ob tem, ko Plenkovic in Kolinda lahko le sanjata, da bi bili hrvaski novinarji tako prorezimsko usmerjeni kot je vecina slovenskih medijev. Strumno vsi na levi skupaj z vlado in seveda Levico, lazno opozicijo. Ne vem, ce dejansko Kucana sploh se rabijo, da sistem deluje, kot deluje.

  • Ne, ne rabijo ga.
   Je pa vprašanje kako daleč bi šlo po inerciji komunističnih divjakov, ki jo pomagajo vzdrževati na nivoju Puckoti, Karbe, Kocbeki, patri tipa Knavs in Cestnik, dr.Zveri in podobni malikovalci rdeče zverine.

 3. Ja, seveda, Odlično! g.Lipovcu in g.Magajni pa kapo dol!
  Manjkajo pa še ostali tovariši Pumparji in tudi člani Sotone & Vrhovnega štaba CK ZK Udbokučanistov.
  Golobič
  Toš
  Roter
  10 vodilnih iz F21

  Miki Muster jih je, nekatere, odlično obdelal in gredo neizbrisljivo v zgodovino.
  Odlično je tudi, da s tem delom, portretiranjem Barab iz Bande Taicoon’s Boljševikov Reporterjev mojster
  izrazne in zelo karakterne kakovosti, ki je čedalje boljši, čedalje izraznejši in hoče izraziti njihov pošastno hudičevski odtis licemersko božjastne nadmoči napuha blaznosti sadomazo komunistov v slovenski zgodovini, ki žre Narodovo sržno bit preživetja.
  “S krvjo smo prišli in s krvjo bomo odšli ” jim je v satanistično zibel položil najpošastnejši med njimi, shizofrena pošast vseh pošastnosti norega satanista Nečajeva kot ideologa neskončno premile in presenzibilne od vodke pijane in izonanirane blaznične ruske črne duše tisočletnih morilcev svojih najboljših ljudi, ki so nesporno Božji otroci.
  Pošasti v lasti Hudiča.

 4. “Karikatura odgovarja na vprašanje, od kje taka silna moč Kučanovega klana.” In potem začne gospod Magajna naštevati.

  Ne strinjam se s tem, ker je znana resnica, da je satan le toliko močan, kot mu dopustimo. On mi smo mu s spodnjo nagrado dopustili ogromno!

  Milan Kučan je nosilec številnih najvišjih odlikovanj in priznanj. Med drugim je nosilec odlikovanja … in »Viteza reda Papeža Pija«, s katerim ga je odlikoval papež Janez Pavel II. ž
  http://www.bivsi-predsednik.si/up-rs/2002-2007/bp-mk.nsf/ostalo/biografija

  • V zelo dodelani in izpiljeni visokotehnološki verziji. Ni kaj.

   In zanimivo je, da pri Onih, ki se bi morali na Hudiča najbolj spoznati in Narod obvarovati, sploh ni reakcij,
   ne slišanih, zaznavnih odbojev. To psa je velikanska Žalost! Ubogo Ljudstvo!

Comments are closed.