Med boljševikom in klovnom

38

Nedeljski volilni večer sem preživel v volilnem štabu Milana Zvera. Kljub temu, da je bilo že jasno, da bo ta izpadel iz nadaljnjega boja za predsednika republike, med njegovimi podporniki ni vladalo žalostno vzdušje, niti nihče ni kazal pretiranega razočaranja. Občutek sem imel, da smo takšen rezultat na nek način vsi po tihem pričakovali.

Narodova boljševistična mentaliteta

Sedanja mentaliteta volivcev očitno še ne dopušča, da bi pogledali preko okvirjev več desetletnega boljševističnega pranja možganov in stopili na pot vrednot, ki smo si jih začrtali ob zori slovenske pomladi, razglasitvi naše samostojne države. Še več, del naroda jih tepta na vsakem koraku. Spomnimo se samo spornega kovanca za dva evra, na katerem sta bila upodobljena eden največjih partizanskih krvnikov našega naroda, komandant Franc Rozman-Stane in simbol političnega režima, ki je zaslužen za povojni genocid Slovencev, peterokraka zvezda. Slednja je bila tudi razlog spora letošnje državne proslave ob dnevu osamosvojitve. Nepojmljivo za demokratično razmišljujočega človeka je namreč, da bi simbol totalitarizma, ki je povzročil toliko gorja, sploh še kje bil prisoten v državi, razen v različnih zgodovinskih muzejih kot opomin, da se kaj takega ne sme več ponoviti. A očitno ne v Sloveniji. Pri nas so cenjeni diktatorji, kot so Josip Broz Tito, ki po mednarodnih raziskavah sodi med deset največjih serijskih morilcev vseh časov. Pri nas se odlikuje pravkar preminulega šefa tajne komunistične policije Tomaža Ertla, ki je preko tega organa sistematično kršil človekove pravice. Pri nas so žrtve povojnih pobojev v Hudi jami drugorazredna tema. Pri nas ni nič narobe, če si prvi mož države ob tem, ko mnogi stradajo kruha, v boljševistično aristokratski maniri privošči pregrešne letalske karte in državniške izlete, če njegove uslužbenke na račun davkoplačevalcev kupujejo tangice in ostalo spodnje perilo. In nič ni narobe, če si ta isti mož privošči debelo laž, da je zoper te ukrepal, čeprav ni sprejel odstopa odgovornega v njegovem kabinetu, ampak ga je samo premestil na drugo delovno mesto. Bodimo fer! Če obsojamo odgovorne škofe, da niso nič ukrenili s tem, ko so na primer pedofilskega župnika zgolj premestili v drugo faro, obsodimo tudi v tem primeru. Ampak to se ne bo zgodilo. Tip se pač nahaja na pravi strani. Še več, za vse njegove nebuloze ga bomo nagradili s tem, da se na volitvah uvrsti v drugi krog. Pa še to, zakaj tega človeka ni nihče vprašal, ali bo, če bo ponovno izvoljen za predsednika države, tokrat resnično ukrepal glede pregrešno zapravljivega življenja za časa prvega mandata? Ga kdo upa vprašati, ali bo ukrepal tako, da bo iz lastnega žepa pokril luknjo, ki jo je storil v državnem proračunu, kjer se nahaja denar državljank in državljanov Republike Slovenije? Od njega se zahteva samo preprosti odgovor: Da ali ne. Seveda pričakujem, da to potem tudi stori.

Kokainski cirkus

Temu človeku nasproti stoji protikandidat, ki je v prvem krogu zmagal. Ne morem si kaj, da se ne bi vprašal, ali imajo Slovenci res tako kratek zgodovinski spomin? Iz izkušenj bi si na vprašanje odgovoril pozitivno in k temu dodal, da je kriva tudi že omenjena zgoraj opisana psihopatologija v slovenskih glavah. Kako naj bi si sicer lahko razložil, da v prvem krogu zmaga nekdo, ki je v treh letih kot predsednik vlade državo zadolžil bolj kot je bila zadolžena v vseh dvajsetih letih njenega obstoja? Kako naj si razložim, da je bil na prvem mestu nekdo, ki je zaslužen za ogromen porast brezposelnosti v zadnjih treh letih, zraven tega pa je dejal, da bo iz mesta premiera odšel kot najbolj uspešen predsednik vlade v zgodovini Slovenije? Poleg tega pa se gre predvolilno kampanjo v nekem klovnovskem duhu projekta, v katerem se dobesedno norčuje iz majhnega človeka, ki ga je ravno njegova politika najbolj udarila po žepu. In ne nazadnje, da se na prvem mestu znajde človek, ki bi se moral, če bi imel kaj vesti, zaradi svojega vodenja vlade, od sramu pogrezniti v zemljo, tako pa le slabo leto po svojem padcu že ponovno triumfira in se kaže kot možni bodoči predsednik republike? Da ne omenjam suma njegove kokainske odvisnosti, ki jo je sicer zanikal, vendar nikoli svojih trditev ni dokazal.

Očitno je torej v Sloveniji normalno, da se podpira boljševike in klovne. Pri tem sicer omenimo, da v današnjih demokratičnih družbah boljševik ni nič večji klovn od realnega klovna. Da se takšen virus širi, je očitno tudi v statistiki, saj je kar 32 odstotkov volivcev SDS svoj glas namenilo Pahorju, sedem pa Türku. Enako tudi volivci Nsi. Pahorja jih je podprlo 20 odstotkov, skoraj toliko pa tudi Türka. V Nsi po neuradnih informacijah celo razmišljajo, da bi v drugem krogu podprli Pahorja, češ, da je manjše zlo od Türka. Sprašujem se, kakšna bo naložba stranke, ki se sklicuje na krščanske vrednote, v podpori kandidata, ki javno podpira splav, istospolne poroke in oploditev z biomedicinsko pomočjo.

Pa srečno v drugem krogu!


38 KOMENTARJI

 1. Prosim no uredništvo, ne objavljati takih pisarij na časniku z mero! Kajti take pisarije so vzrok besnega sovraštva, in to upravičenega, do desnice in ker se le-ta ustrezno ne ogradi, tudi do Cerkve. Če je Türk boljševik, koliko prej je potem Janša fašist, nacist?

  Zapovrh pa avtor še ponavlja laž glede krivde za zadolževanje. V tem primeru avtor ni zavedén ampak je sam eden od virov iz katerega bruha sramota za Cerkev na Slovenskem: avtor je namreč tudi redni sodelavec Radija Ognjišče. Razširjalec laži, pa sodelavec krščanskega radija, ki ima sicer polna usta besede resnica? Kajti tista o Pahorju kot klovnu, ki je nas zadolžil za več kot vseh dvajsetih letih poprej, je laž nad lažmi. Kot že neštetokrat povedano in z dokazi iz Banke Slovenije podkrepljeno: v času Pahorja smo se v tujini zadolžili le za dobrih 5%, v času Janše pa za 100%, torej dvakrat toliko, kot avtor in (izbrisano – napad na osebo – Administrator) zlonamerno pripisuje Pahorju!

  • G. Janko, če res drži, da je g. Erlah zaposlen na radiu Ognjišče, potem bo potrebno urednika radia poklicati na odgovornost: ali nespodobnega novinarja odpusti ali pa sam da odpoved, če ni sposoben narediti kadrovske poteze. Vem iz izkušenj, kako se je to urejalo na radiu Mir v Međugorju: tistim sodelavcem, ki so si dovolili preveč (taki primeri so bili sicer redki), je bilo svetovano, naj raje sami dajo odpoved, kajti ko jim bodo odpoved dali drugi, bodo v veliki godlji. Ko si enkrat z enega medija izključen, nimaš več možnosti, da se zaposliš v kakšnem drugem mediju.
   Če pa novinar še laže zraven, potem je tudi kazensko odgovoren. Zakaj ga potem ne ovadite?

    • Mene bolj zanima, ali bi, če bi bili urednik katoliškega radia, pripravljeni zaposliti nekoga, za katerega veste, da v javnosti sicer zagovarja homoseksualne poroke, splav, itd. Pa ne trdim, da dotični novinar to zagovarja. Gre pa za neka načela dobrega obnašanja. S tem novinar lahko svojemu matičnemu mediju znižuje kredibilnost.

     • Se opravičujem, g. Janko, ampak kaj je z vami? Primer: Janšo že eno leto vlačijo po sodiščih v popolnem konstruktu komunističnega podzemlja, imenovanem “Patria”, vi pa se zgražate nad pisanjem kritičnega novinarja, ki opozarja na bolezensko stanje Slovenije, ki izvira iz komunizma. Kakšno direktno povezavo imata ti dve stvari? Ali se ne bi morali pravzaprav zgražat recimo nad poročanjem in podpihovanjem afere Patria, ki kontinuirano pomaga vzdrževati obesdno stanje pri nas in na pokvarjen način ovira vlado pri njenem resnično težavnem delu? Glede komunizma pa – moramo ga končno ukinit, ker sponzorjev, tako kot za časa Tita (seveda je Tito to dobival v okviru velike svetovne igre), ne bomo več dobili. Ne vem, ali ste udbovec ali zgolj dlakocepec …

     • Janko je plačan provokator s strani levice. Eden tistih, ki so sicer na papirju kristjani, pa so pripravljeni za denar blatiti kristjane in desnico.

      Prepoznal sem ga na sliki.

   • Seveda nobene ovadbe ne bo, ker Janko ve, da ne lažem, ker smo o zadolževanju lahko vsi prebirali in tudi poročali v večini slovenskih medijev. Mogoče tega nista poročala Mladina in Delo. Kar se tiče nespodobnosti, pa mi ni jasno, kaj točno je v moji kolumni nespodobnega? Mogoče to, da ne hvalim boljševikov? Verjetno bi mi vsi ploskali, če bi pisal o tem, kako velik kriminalec in trgovec z orožjem je Janša, pa čeprav bi pri tem na veliko lagal. S tem bi samo potrdil, da je v narodu vcepljen boljševistični virus, ki ga bo, če hočemo veljati za normalno demokratično državo, slej ko prej iztrgati iz glav ljudi. Narod, ki v sebi goji takšno destruktivno psihopatološko stanje, pač ne more obstati. Žal.

  • Fra Petar, dobra ideja, ravnokar poslano uredniku Radija Ognjišče. Kar se ovadbe za širjenje laži tiče je pa glede ne pregovorno hitrost naših sodišč ter predvsem veliko število širilcev te laži od ovadbe težko pričakovati kak učinek. Bolje bi bilo, da znotraj cerkvenega občestva vzpostavimo neko, recimo mu, častno razsodišče, ali pa arbitre, ki v takih primerih najmanj razsodijo ali vsaj podajo mnenje, če že ne ustrezno ukrepajo proti kršiteljem osnovnih krščanskih načel.

   • Izgovori, izgovori izgovori.

    Veš, da bi na sodišču popušil ti, ne pa avtor članka. Avtor članka govori resnico, ti pa lažeš.

  • Lažnivec Janko. Nobeno sovraštvo do desnice ni upravičeno.

   Türk je komunajzer in lažnivec. Janša pa po nobenem kriteriju ne more biti ne fašist, ne nacist.

   O zadolževanju pa kar naprej lažeš. Janševa vlada je naredila presežek, Pahorjeva nas je pa zapufala.

 2. Če privzamemo, da vse avtorjeve kritike obeh kandidatov držijo, pa ostane še vedno vprašanje o (ne)sposobnosti tretjega kandidata in njegove stranke, ki ob vseh teh slabostih ni dosegel niti števila glasov največje vladne stranke na DZ volitvah?

  • Tukaj tvoja podtaknjena nesposobnost nima nobene veze.

   Ob tako pristranskih in lažnivih levih medijih, je rezultat, ki ga je dosegel, zelo zelo dober.

   Tudi to, da je Pahor premagal Türka, je zelo dober rezultat glede na pristranskost medijev.

 3. Sebastjan Erlah, z veseljem preberem vaše prispevke, saj me vaše preprosto in predvidljivo, vendar odkritosrčno in disciplinirano ponavljanje ustaljene mantre o notranjem rdečem sovragu vedno razvedri.
  Glede kokainske odvisnosti pa samo tole, dokazno breme je praviloma na avtorju trditev, ne na obdolženem. Negativni dokaz (probatio diabolica) v praksi ni izvedljiv.

 4. Spoštovani g.Erlah:verjetno bi bilo zelo udobno shajati z ljudmi ali jim vladati,če bi tiste med njimi,ki ne ustrezajo našim pobožnim željam in pričakovanjem lahko kar izbrisali ali zamenjali z drugimi,ki bi bili bolj po našem okusu,kajne?Premnogi diktatorji v zgodovini so to poskušali tudi praktično izpeljati.Jaz pa sebi,vam in sodržavljanom želim edinole,da bi se naućili shajati drug z drugim in z drugimi takšni,kot smo!Kar se je namreč že zgodilo in kar resnično obstaja, ima pač precejšno prednost pred našimi sodbami,predstavami,idejami in utopijami.

  • Berem: “….Jaz pa sebi,vam in sodržavljanom želim edinole,da bi se naućili shajati drug z drugim in z drugimi takšni,kot smo!”

   To pa dvomim, da bo šli kar tako. Da bi dobro shajal z nekom, ki ti je nekaj ukradel, mora ukradeno najprej vrniti in se pošteno opravičiti. Kaj šele, če ti je umoril bližnjega.

 5. JANKOVIĆ bi si prislužil ovadbo zaradi kršitve volilnega molka , ko je na volilni dan , volišču , v kamero rekel , da je TUERK edini in pravi kandidat !

 6. Kako bizaren izpad. Nek dolgočasen in brezvezen mainstreamovski liberalni politik je kar naenkrat Boljševik. Česa vse ne slišiš.

  • kako značilno. poskus obnove ustaljenih kritik slovenske kvazilevice, ki pa zaradi zagnanosti in nesposobnosti avtorja postane absurden izpad.

   • To ni nobena ustaljena kritika, ampak so teorije zarote. Kar primerjajte s tujimi katoliškimi mediji.

 7. Popolna odsotnost kritike lastne (desne)obcije na tem portalu. Po tem ko je desnica doživela katastrofalen poraz (samo 24%)pisec za to pokaže s prstom na ljudstvo, ki ima bojda še vedno boljševistično oprane možgane.

  Niti besede pa o tem kako katastrofalen kandidat je bil Zver. Kako neresno se je lotil kampanje, kako nekredibilno je izpadel, ko je zagovarjal “družinske” vrednote, sam pa je ločen, kako v celotni kampanji niti enkrat ni zmogel preseči vloge vladnega advokata … V končni fazi tudi kako trapasto se je kot antipol postavljal kontra Turku in pomagal Pahorju, da je izpadel bolj “sredinski”.

  In po vseh člankih, ki smo jih v preteklih letih na tem portalu lahko prebrali o KGB kolaiciji in Pahorju je očitni podpora le tem v tej kampanji čista BLAMAŽA.

  • To o opranih možganih ni tako iz trte zvito. Če predsednik, ki se tako obnaša kot se je dr. Turk do sedaj, od ljudstva dobi toliko glasov, potem to ni normalno. V nobeni demokratični državi ne.

  • Še en komunajzer, ki se poskuša prodati kot nek kristjan in potem zagovarja večje zlo samo zaradi nekaj manjših napakic Zvera.

   Kot, da bi poslušal to ekstremistično levičarko leseničar pučko.

 8. Vedno znova me preseneti vihar, ki ga sproži naravnost napisana beseda. In to vedno, kot je slutiti, v skupni ihti naivnih katoliških in pokvarjenih boljševiških vernikov.

 9. Avtor ima še kako prav.

  Predsednik se obnaša oholo, nima kaj pokazati, po vrhu je velik zapravljivec. Trenutno vodeči je veliko govoril, spravil državo na kant, v tujini ga zaradi neuresničenih obljub o zmanjševanju primankljaja nihče ne jemlje resno.

  Prvi je boljševik od začetka kariere, do zadnje podpore s strani Kučana. Drugi izpade kot klovn, obljublja, govori, vendar nima kaj pokazati.

  Oba aktivno zagovarjata zrušitev družine, splav, ter tudi aktivno zagovarjata evtanazijo. Sodelovanje pri takem zlu (predsednik ima možnost predlagati sodnike!) ni izbira manjšega zla, ampak izbira zla.

  Zato je avtor dobro povedal. Prvič v zgodovini SLO smo prišli do točke, ko ne bomo šli n avolitve in bomo s tem pomirjeni. Sporočilo, ki ga bo dala mala udeležba, bo prvič v zgodovini pokazalo, da se ljudje ne strinjajo z nobenim od obeh prvih kandidatov.

  V opomin za naslednje volitve. Naj izberejo ljudi, ki bodo kredibilni v svojem delu, ter ki bodo lahko pokazali za seboj res nekaj, kar jim je v življenju uspelo.

 10. “Da ne omenjam suma njegove kokainske odvisnosti, ki jo je sicer zanikal, vendar nikoli svojih trditev ni dokazal.” = Da ne omenjam suma preprodaje orožja, ki jo je sicer zanikal, vendar nikoli svojih trditev ni dokazal.

  Aaaah, se opravičujem, že tolikokrat preprosto pozabim, da za naše nedvomno poštene predstavnike desnice veljajo druga pravila. Ne bom več tako zaletav…. Od sedaj se bom trudil ohranjati krščanske vrednote, kot mi to narekuje spoštovani Sebastjan Erlah in bom vsakega, ki nima enakih pogledov na svet, označil za “kokainca”, “boljševika”, “klovna”, “opranoglavca”… in bom pograbil meč in odsekal jezik vsakemu, mi mi odvrne, da sem “katoliban”. To je ocitno edina zveličavna krščanska drža. Kajti nam je dovoljeno neutemeljeno obtozevati in lagati! Saj bo Jezus nase lazi spremenil v resnico, a ne Sebastjan? Zato ga pac imamo….

  Pa se beseda o volivcih s spranimi mozgani. Zelo me boli, ko mojim sodrzavljanom, ki so volili drugace od mene, nalepite etiketo “oprani mozgani”. Mar si nismo zeleli demokracije Sebastjan? Ocitno je za vas demokracija to, da vsi v tej drzavi volimo enega zvelicavnega kandidta Jozipa Broza, ops, se opravicujem, spet sem se zaletel, mislil sem, saj veste…

  • Jože, prav patetičen si.

   Janšo preganjajo že od osamosvojitve dalje, pa mu ne uspejo dokazati ničesar.

   Pri Pahorju bi pa le analiza las pokazala, ali je na drogah ali ne.

   Kako patetično predvidljivi in prozorni ste komunajzerji, ki nas hočete prepričati v to, da ste kristjani.

 11. Ne, na volitve je treba iti in oddati neveljavno glasovnico. Sam bom glasoval pod 3 za Pujso Pepo, kot sem že nekje tu prebiral med komentarji. V smislu izbire manjšega zla.

 12. Čestitke Sebastianu Erlahu. To je komentar na mestu, ki s potrebno ostrino
  in pravo mero problematizira farso in aktualne dileme predsedniške izbire.
  Volilni izzid je pač hudo resen podatek o politični zrelosti in mentalni kondiciji naše nacije.

   • Žal resnično tega ne dojame. Poglejte preteklost teh dveh kandidatov, pa boste razumeli…Ostala Evropa je pripadnike takih strank že zdavnaj zavrgla.

 13. EKSKLUZIVNO »kukavičje jajce« za predsednika države: Posnetek pogovora z dvakrat pomiloščenim preprodajalcem kokaina
  Ali ni povsem jasno , logično in pravično, da so v primeru te sporne predsednikove pomilostitve preprodajalca kokaina, najprej in prvi odgovorni na sodišču, ki je predlagalo to sporno pomilostitev pravosodnim ministrom.
  Celo ministroma dr. Lovru Šturmu, NSi, predsedniku Zbora za republiko, in dr. Pličaniću, DL
  Sodišče je predlog podan ministrom za pomilostitev preprodajalca kokaina podprlo očitno z zelo spornim ,zastarelim , neustreznim zdravniškim spričevalom.
  Vsi trije pravosodni ministri, tudi zadnja navedena pa sta »tak sporen predlog sodišča očitno temeljito proučila in ga odobrila«(?!), ter ga posredovala kot predlog ali »kukavičje jajce« predsedniku države.
  Predsednik države pa naj bi bil nazadnje edini odgovoren za sporno pomilostitev, kar je po moje skregano z zdravo pametjo in poštenostjo.
  Predsednik države je lahko samo soodgovoren. Zelo odgovorni pa so sodišče in predvsem ministri.
  Sicer je to veter v jadra dvojni morali politike, dvolični pravni državi, neučinkoviti, pogosto rigidni pravni državi, pravosodju, ki najbolj škodi razvoju države in zastoju etičnega razvoja, poštenosti slovenske družbe.
  Metoda obravnavanja tekmecev, zaradi katere še dolgo ne bomo imeli pravičnejše države in blagostanja!
  Natolcevanje, levo in desno, nikamor ne pelje, saj bomo zaradi tega kmalu jedli samo še zelje!
  Menim, da je to skrajno poniglavo tendenciozno obrekovanje brez realne potrebe in na škodo vse desnice!
  http://www.reporter.si/iz-tiskane-izdaje/ekskluzivno-posnetek-pogovora-z-dvakrat-pomilo%C5%A1%C4%8Denim-preprodajalcem-kokaina/12638

 14. Ali je to tvoje branjenje sarkazem?

  Türk je tudi že zavrnil predlagane pomilostitve, torej nosi odgovornost tudi sam, saj je to naredil dvakrat.

Comments are closed.