Reportaža (foto): Mc Jaslice, jaslice harem, jaslice piflar, …

6

Na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani dijaki vsako leto na izbrano temo postavijo razredne jaslice. Lansko leto je bila tema “Ne boj se sprejeti”. Seveda to ponavadi niso klasične romantične jaslice, kot jih poznamo iz naših domov in cerkva, pač pa provokativne, ostre in take, ki spodbujajo k razmišljanju.

Tako sem v enem od razredov opazil take, ki so imele več zanimivih postavitev. Na spletni strani ŠKG najdete fotografije še vseh drugih jaslic.

Celotna postavitev

 

Mc Jaslice

 

Jaslice harem
Jaslice harem

 

Jaslice gej

 

Jaslice piflar

 

Romske jaslice

Foto: Aleš Čerin

6 KOMENTARJI

  1. Zanimivo. Tudi sam se spomnim časov, ko smo dijaki na ŠKG delali jaslice, in to precej nekonvencionalne… seveda ne s tako provokativnimi figurami. 😉 Največji pomen smo dali simboliki. Decembra 1994 so nas tako obiskali celo z radia Ognjišče, ki je ravno začel delovati v isti stavbi (Zavod sv. Stanislava). Ker je jaslice ocenjevala komisija in je naš razred (takrat legendarni 1. E) zmagal, smo naredili tudi anketo v razredu z vprašanjem, kaj si naredil, ko si izvedel, da so naše jaslice zmagale. Eden od odgovorov: "Zatulil sem – presegel sem prag bolečine… " (ravno takrat smo pri glasbi imeli to temo). Pa še nekaj smešnih odgovorov. Skratka, bilo je zabavno, tudi sicer zelo lep božič, predvsem doživet (tudi ogromno snega takrat).

  2. Ne vem, če so provokativne, ostre in take, ki spodbujajo k razmišljanju, ampak bolj polne neumnih stereotipov.

Comments are closed.